Jamaica nest River
Nieuw dagboek Jamaica nest River

  • 14 Augustus 2022

Vandaag zijn de pupjes precies 3 weken oud. En wat hadden ze een druk weekend, 7 van de toekomstige puppybaasjes zijn dit weekend naar de pupjes komen kijken. De pupjes vonden het allemaal wel prima en ook River was helemaal relaxed en happy, behalve dan dat het wel heel erg warm is, gelukkig midden volgende week wat koeler.

Ik heb dit weekend een heel aantal mensen weer gezien die al een flatcoat van me hebben of gehad hebben, super leuk is dat dat je na zoveel jaren mensen dan weer terugziet. Maar natuurlijk is alle visite leuk want iedereen is heel blij om de pupjes eindelijk eens in het echt te zien.

Komende week hebben de pupjes ook weer een druk programma behalve dat er weer de nodige visite komt, gaan ze ook voor het eerst een balletje bief-tartaar proeven en midden volgende week zal de werpkist opgeruimd gaan worden en wordt er een mooie puppyren voor ze ingericht.

 

Reutje grijs is hier de mogelijkheden van een rups aan het onderzoeken, je kunt er een beetje mee spelen maar ook prima als hoofdkussen gebruiken.

 

Gelukkig was Monique er zondag ook om mee te helpen met de nageltjes te knippen van de pupjes. In het verleden hebben we dat ook vaker samen gedaan en nu heeft River tenminste weer een stuk minder last van die vlijmscherpe nageltjes tijdens het melk drinken.

 

  • 12 Augustus 2022

De pupjes zijn vandaag precies 2 wkn en 4 dgn en dat betekende dat vanmorgen hun 1e ontworming op de planning stond. Nadat ze eerst bij River hadden gedronken, ging ik ze weer 1 voor 1 wegen en als “toetje” kregen ze het vieze, roze ontwormingsmiddel van Drontal. Ik moet zeggen deze puppies accepteerden dat eigenlijk probleemloos terwijl bij veel van mijn nestjes de pupjes het echt heel smerig vinden en ook uitspugen. Gelukkig dit klusje weer geklaard. Ze worden steeds grappiger, stappen steeds beter in het rond, herkennen de verschillende knuffeltjes in de werpkist, gaan zitten en blaffen dan ook een beetje maar nog steeds wordt er ook heel erg veel geslapen. River is nu ook veel vaker bij de andere honden en gaat een heel aantal keren per dag wel bij haar kleintjes en bijna de hele nacht ligt ze nog heerlijk in de werpkist met ze. Taylor heeft vanmorgen even bij de werpkist mogen kijken maar dat duurde niet al te lang want toen werd ze duidelijk door River weg geblaft. Zoals jullie misschien al bij Nieuws gelezen hebben, is gisteren ons reutje van 16 wkn oud uit TsjechiĂ« hier gearriveerd dus dat betekende natuurlijk voor de roedel hier een hoop opwinding. Ze zijn allemaal 1 voor 1 met Nacho kennis komen maken en ik dacht eigenlijk River zal wel not amused zijn maar ze vond hem helemaal prima. Afgelopen nacht lag ik op mijn matras met aan de ene kant de werpkist en aan de andere kant Nacho in zijn benchje. Om 3.50 uur wilde River uit de werpkist en is toen gezellig op de grond naast mijn matras verder gaan slapen met Nacho in de bench aan de andere kant van de puppyren, heel knap en relaxed van mijn lieve River.

Het is echt dringen en een beetje stoeien bij de melkbar tegenwoordig maar als dan het buikje vol is, ga je heerlijk uitbuiken zoals teefje donkerroze op de rechterfoto doet

  • 9 Augustus 2022

Vandaag zijn de pupjes 16 dagen oud. Sinds zondag(de dag waarop ze 14 dagen oud waren) hebben ze allemaal de oogjes open. Je merkt ook dat ze nu veel meer dingen in de gaten krijgen, van hulpeloze wezentjes die niet kunnen horen en zien, worden het hondjes die zich steeds verder ontwikkelen. Als ze honger hebben dan maken ze geluid, er komen al kleine blafjes uit, sommigen loeien als een wolfje en er zijn nog meerdere varianten van geluid. Iedere ochtend gaan ze netjes op de weegschaal en dat doen ze ook wel heel braaf. Na het wegen gingen ze tot vandaag in het wasmandje maar daar zijn ze nu echt te groot voor geworden dus deze heeft plaatsgemaakt voor een reisbench die handig van boven open kan en daar liggen ze dan gezellig met z’n negenen in. River is nog steeds de waakzame moeder en er mag nog steeds niemand van de andere honden ook maar bij de werpkist in de buurt komen. De pupjes zijn nog steeds echt alleen van haar terwijl de andere honden hier in huis zo graag willen komen kijken maar dat is een kwestie van geduld 🙂

Met z’n allen bij mama liggen, doen ze nog steeds heel graag en River vindt het ook heel gezellig dat ik nog steeds op mijn matras naast de werpkist slaap. Ze heeft nu zoiets rond 3.3o uur dat ze wel lang genoeg bij de kleintjes gelegen heeft en dan laat ik haar uit de werpkist en dan komt ze naast mijn matras op de grond liggen, rond 5.00 uur staan we dan op en gaat de volwassen roedel naar buiten en krijgt hun ontbijt, dan ontbijt ik zelf en dan gaat de dagelijkse routine van pupjes wegen, bandjes checken, werpkist uitruimen, soppen en allemaal schone spullen er weer in leggen, beginnen.

De pupjes zijn hier 16 dagen oud, de temperatuur is nu nog prima in huis voor ze, ’s ochtends flink luchten, zodra de temperatuur oploopt ramen en deuren dicht en vervolgens alle gordijnen dicht en zo proberen we het aangenaam te houden voor alle hondjes groot en klein.

  • 6 Augustus 2022

Morgen zijn de pupjes al 2 weken oud en dat betekent dat de toekomstige baasjes nog een weekje geduld moeten hebben voordat ze de pupjes voor de eerste keer hier live zullen zien. Het worden steeds meer echte hondjes en toen Marianne gister hier was, hebben we ze allemaal gecheckt of er al oogjes open waren, bij reutje grijs waren beiden oogjes al een beetje open, dat blijft zo’n bijzonder moment. Ook bij 2 teefjes zijn nu al beetje de oogjes open, langzaam volgen ze allemaal. Ik was heel blij dat Marianne er was want nageltjes knippen, vonden ze niet bijster interessant, ze liggen liever bij hun moeder melk te drinken dat was overduidelijk. Ze roken River ook de hele tijd omdat River er de hele tijd naast bleef zitten om Marianne en mij in de gaten te houden wat we met haar kleintjes deden. Marianne heeft ook alle hondjes op de foto gezet, een paar individueel en een paar setjes.

 

Links en in het midden reutje grijs bij Marianne waar duidelijk te zien is dat het oogje open is, rechts heeft Marianne teefje geel die als eerste aan de beurt was om de nageltjes te knippen

Hieronder de foto’s die Marianne gemaakt had:

  • 4 Augustus 2022

De pupjes zijn vandaag al weer 11 dagen bij ons. Het is een kwestie van tijd voordat de oogjes open zullen gaan, je ziet dat het elk moment kan gebeuren. Het melk drinken bij River gaat ook zeer voorspoedig, ik moet om de paar dagen weer nieuwe bandjes omdoen omdat ze zo snel gegroeid zijn. Gisteravond hebben we de warmteplaat uit de werpkist gehaald, met de hitte buiten proberen we het binnen zo koel mogelijk te houden maar dan nog is het zonder warmteplaat nu meer dan warm genoeg voor de pupjes. Morgen komt Marianne en dan gaan we de vlijmscherpe kleine nageltjes knippen.

Harvey wil nou toch echt wel graag zijn kindjes zien en zit netjes voor de puppyren, Mama River heeft daar echt andere gedachten over: die kindjes zijn alleen van haar 🙂

Met z’n negenen heerlijk aan de melk en als het echt heel warm is zoals gisteravond dan ga je toch een beetje uit elkaar liggen en niet allemaal op elkaar

  • 2 Augustus 2022

Het is vandaag dag 9 na de geboorte. De pupjes zijn echt heel erg veranderd, zo leuk om die ontwikkeling te zien. River is op en top moeder, zo lief en zorgzaam voor haar kleintjes. River loopt tussen de andere honden, gaat ook al wat vaker bij ze liggen maar als ze door het poortje van de puppyren gaat, hoeft echt niemand van de andere honden te denken dat ze daar ook door mogen, het zijn haar kindjes en dat maakt ze dan ook heel duidelijk door er demonstratief voor te gaan staan en haar lipje op te trekken. Mooi dat moederinstinct. Sinds gisteren hebben we de extra verwarming naast de werpkist ook maar weer opgeruimd, met dat mooie weer is dat nu overbodig anders wordt het veel te warm voor de pupjes. In de werpkist is het constant 25 graden en de omgeving ongeveer 23,5 graden. De pupjes kunnen zich de 1e twee weken nog niet goed op temperatuur houden vandaar dat wij ervoor zorgen dat het aangenaam warm voor ze is alhoewel dat voor de moederhond iets minder lekker is. Einde van de week staat het 1e nagelknipbeurtje gepland zodat ze River’s buik niet te hard bekrassen met die vlijmscherpe nageltjes tijdens het drinken.

Links reutje blauw, de eerstgeborene en de zwaarste van de reutjes tot nu toe maar de allerzwaarste van het stel is teefje lichtroze, in het midden 5 op een rij, rechts mama River houdt haar kroost nauwlettend in de gaten als ze er zelf niet bij ligt

Het 9-tal 9 dagen oud

  • 31 Juli 2022

Vandaag is het 1 week geleden dat de pupjes geboren werden. Deze week is voorbij gevlogen. De pupjes ontwikkelen zich razendsnel, ik sta er echt van te kijken hoe enorm krachtig ze zijn. Ze zijn ook dol op de melk van hun moeder en dat is ook te zien want ze groeien heel goed. Kyra is 2 dagen hier geweest om mij te helpen en dat is wel heel fijn want nu heb ik vast de tijd gehad om heel veel te printen en de mapjes voor de toekomstige baasjes vast in orde te maken. Nu is daar nog tijd voor maar als ze over een paar weken hier rond dribbelen dan ontbreekt die tijd. Ook hebben alle pupjes een nieuw bandje van Kyra gekregen zodat ze met z’n allen weer netjes in de werpkist liggen.

De kleurtjes van het 9-tal, de heertjes zijn blauw, bruin, grijs en oranje, de dametjes zijn lichtroze, donkerroze, lila, rood en geel

  • 29 Juli 2022

Vandaag zijn ze al 5 dagen oud en behalve dat het heel goed met ze gaat, valt er eigenlijk weinig te vermelden. River voelt zich ook heel erg goed na de bevalling dus alles prima en daarom alleen nog een aantal leuke fotootjes voor het weekend.

Teefje rood ligt lekker op de poot bij haar mama te slapen, met z’n allen in het mandje terwijl de werpkist verschoond wordt en teefje lichtroze weet een zacht knuffeltje wel te waarderen

 

River ligt heerlijk relaxed met haar kindjes, eten doet ze nog steeds het liefst in de werpkist, reutje oranje en teefje lila liggen lief samen te slapen

  • 27 Juli 2022

Zo daar zijn we weer. Er zal niet steeds een dagelijkse update in het Dagboek zijn maar nu valt er nog steeds het e.e.a te vermelden dus dan doen we dat ook. Gisteravond ging ik toch niet echt met een prettig gevoel mijn matras op naast de werpkist. De hele dag heb ik met een naar gevoel rondgelopen maar ook gerelativeerd dat de natuur niet gek is en dingen toch met een reden gebeuren. Volgens mij had River dat gevoel voor het slapengaan ook een beetje want om 23.20 uur sprong ze met een grote sprong uit de werpkist, haar mee naar buiten genomen, wat laten drinken en zij weer bij de pupjes en ik weer op de matras. Iets na 2 uur word ik weer wakker, zit River naast mijn matras met een lollige kop, zo van: kom jij ook maar weer even mee. Samen naar de keuken, haar wat te eten gegeven en daarna weer rustig met haar bij de werpkist gezeten en om 3 uur zijn we weer gaan slapen. Om iets na vijven was het weer tijd om op te staan. River was vanaf 3 uur wel heerlijk bij haar kindertjes gaan slapen en slaapt natuurlijk overdag ook veel dus zij komt geen slaaptekort. Ze wilde eerst eigenlijk helemaal niet de werpkist uitkomen, heel snel om buiten haar behoeftes te doen en als een speer weer naar binnen. Gelukkig wil ze sinds gister wel ietsje langer eruit maar eten moet toch echt in de werpkist gebeuren en ze is ook een zeer toegewijde moeder, de melk stroomt goed, pupjes vallen normaal vaak af na de geboorte, is helemaal niet gebeurd en ze worden ook keurig door River zeer regelmatig gepoetst. Haar eetlust is ook enorm, ze krijgt 1 kg Carnibest, 4x per dag Starterbrokjes Mother & Babydog van Royal Canin, iedere dag 1 gekookt ei, een bakje biogarde en dan nog bijna 1 liter karnemelk per dag.

Zoals gister al gezegd, zou ik vandaag de stamboomnamen van het Jamaicanest hier bekend maken:

Reutjes:

 

Teefjes:

 

 

  • 26 Juli 2022

Je hoopt in het Dagboek regelmatig alleen maar vrolijke en leuke berichtjes te kunnen plaatsen. Helaas plaats ik vandaag een droevig berichtje. We hebben geen 10 pupjes meer maar 9. Dit is mijn 13e nestje en ik slaap de eerste 3,5 week altijd naast de werpkist zodat ik alles hoor en meekrijg maar toen ik afgelopen nacht om 2.45 uur de boel checkte en een pupje slap in een hoekje van de werpkist zag liggen, sloeg de schrik me om het hart. Natuurlijk probeer je een pupje nog tot leven te wekken maar het was overduidelijk dat er geen leven meer was. Reutje lichtgroen kwam in een stuit zonder vlies ter wereld en we gaan ervan uit dat hij toch vocht in zijn longetjes heeft gekregen, er was verder niets te merken maar als dit zo is dan wordt het een pupje fataal. Gisteravond was River ook de hele tijd onrustig en normaal gaat ze als ik mijn matras op ga ook lekker liggen in slaaphouding, deze keer niet ze bleef in waakstand. Ze zal ongetwijfeld iets gevoeld hebben. Ik heb na 2.45 uur geen oog meer dicht gedaan maar River werd heel rustig en ging gelukkig wel nog slapen. Ik wilde vandaag de stamboomnamen hier publiceren maar dat wordt morgen, moet zelf nog even bijkomen van afgelopen nacht. Verder gaat het uitstekend met River en ook het negental.

River heel lief met haar 9 kleintjes