Wie zijn wij?

Ik ben Moira Thomassen en woon samen met mijn man Mark, en nog 1 van onze 5 kinderen en honden sinds juni 2023, in Dongen. In ons gezellige, drukke gezinsleven nemen de honden een zeer centrale plaats in, de 8 Flatcoats die wij hebben, wonen ook allemaal bij ons in huis en genieten van alle activiteiten die er plaatsvinden. Vanaf mijn babytijd heb ik altijd honden om mij heen gehad. Toen Mark en ik in 1991 zijn gaan samenwonen, deed al heel snel een hond bij ons zijn intrede.

Wij wilden toen al heel graag een Flatcoated Retriever maar vanwege drukke werkzaamheden buitenshuis was dat toen geen optie.

In maart 2003 is een lang gekoesterde wens eindelijk in vervulling gegaan en kwam onze eerste Flatcoat  Destiny Child From Olymphus Sparta. Zij voldeed aan alles wat ik me bij een Flatcoat had voorgesteld en door haar is de liefde voor dit Retriever ras alleen maar groter geworden.

In augustus 2005 is de roedel uitgebreid met een geweldige, lieve en zachtaardige reu Dark Devotion’s Ice-T(helaas hebben we op 5-12-2016 op een leeftijd van 11, 5 jaar afscheid van hem moeten nemen),  in december 2006 is Beyoncé (Destiny’s dochter) bij ons geboren.

Op 15 oktober 2008 is Escada in Noord-Zweden bij de Toffedreams kennel geboren en Kyra en ik zijn haar begin december 2008 daar op gaan halen. Helaas is zij op 16-04-2019 op 10,5 jarige leeftijd gestorven, zij was echt heel bijzonder.

Op 23 maart 2010 is Beyoncé’s dochter, Silver geboren en lange tijd hebben  we de 3-generaties in huis gehad: oma Destiny, moeder Beyoncé en dochter Silver maar helaas is Destiny op 4-8-2016 overleden, zij heeft de mooie leeftijd van 13,5 jaar bereikt. Beyoncé is op 20-08-20 gestorven en zelfs 13 jaar en 8 mnd geworden.

Ik ben lid van de FRC (FlatCoatedRetrieverClub) en fok volgens hun richtlijnen.

Uit Escada’s 2e nestje, geboren op 8 maart 2013  hebben wij een teefje, Naïma gehouden. Ook uit Escada’s laatste nestje geboren op 28-08-2015 hebben wij een teefje gehouden, Ivy. Naïma heeft op 17 april 2018 een prachtig nestje gekregen waarvan we zelf een teefje, River hebben gehouden. Ivy heeft op 27 december 2018 haar 1e nestje gekregen en daar hebben wij ook een dochter, Dakota van gehouden. Zo hebben wij van Escada de 3e generaties hier in huis, zij geeft geweldig, lieve en aangename karakters door, zo is het mooi om deze foklijn in stand te houden.

Aan onze roedel zijn nog Harvey(Bersifjor Zaffiro Verde) uit Rusland, Taylor(Chance of Win Perro Cobrador) uit Polen en Nacho(Like a Boss Black Brianta) en Nayeli(Nightingale Black Brianta) uit Tsjechië toegevoegd, dit om een grote diversiteit in de stambomen te behouden.

Onze honden leven zeer harmonieus te midden van ons gezin.

Scroll naar boven