Wie zijn wij

Ik ben Moira Thomassen en woon samen met mijn man Mark, en 4 van onze 5 kinderen en honden in een groene omgeving in Dongen. Na 12,5 jaar in het Limburgse Melick te hebben gewoond, zijn we begin 2017 naar het Brabantse Dongen  verhuisd. In ons gezellige, drukke gezinsleven nemen de honden een zeer centrale plaats in, de 5 Flatcoats die wij hebben, wonen ook allemaal bij ons in huis en genieten van alle activiteiten die er plaatsvinden.Vanaf mijn babytijd heb ik altijd honden om mij heen gehad. Toen Mark en ik in 1991 zijn gaan samenwonen, deed al heel snel een hond bij ons zijn intrede.

Wij wilden toen al heel graag een Flatcoated Retriever maar vanwege drukke werkzaamheden buitenshuis was dat toen geen optie.

In maart 2003 is een lang gekoesterde wens eindelijk in vervulling gegaan en kwam onze eerste Flatcoat  Destiny Child From Olymphus Sparta. Zij voldeed aan alles wat ik me bij een Flatcoat had voorgesteld en door haar is de liefde voor dit Retriever ras alleen maar groter geworden.

In augustus 2005 is de roedel uitgebreid met een geweldige, lieve en zachtaardige reu Dark Devotion’s Ice-T(helaas hebben we op 5-12-2016 op een leeftijd van 11, 5 jaar afscheid van hem moeten nemen),  in december 2006 is Beyoncé (Destiny’s dochter) bij ons geboren.

Op 15 oktober 2008 is Escada in Noord-Zweden bij de Toffedreams kennel geboren en Kyra en ik zijn haar begin december 2008 daar op gaan halen.

Op 23 maart 2010 is Beyoncé’s dochter, Silver geboren en lange tijd hebben  we de 3-generaties in huis gehad: oma Destiny, moeder Beyoncé en dochter Silver maar helaas is Destiny op 4-8-2016 overleden, zij heeft de mooie leeftijd van 13,5 jaar bereikt.

Uit Escada’s 2e nestje, geboren op 8 maart 2013  hebben wij een teefje, Naïma gehouden. Ook uit Escada’s laatste nestje geboren op 28-08-2015 hebben wij een teefje gehouden, Ivy. Naïma heeft op 17 april 2018 een prachtig nestje gekregen waarvan we zelf een teefje, River hebben gehouden.

Dagelijks wordt er getraind en uitgebreid gewandeld met de honden en zo nu en dan gaan we ook naar tentoonstellingen.

Onze honden leven zeer harmonieus temidden van ons gezin.

Van puppy af aan groeien de honden op met zowel jongere als ook wat oudere kinderen.

Ik ben lid van de FRC (FlatCoatedRetrieverClub) en fok volgens hun richtlijnen.