• 4 December 2023

Het is inmiddels al weer december en ik kan zeggen dat het jaar voorbij gevlogen is. Ik heb van de kindertjes van Harvey en River, op 1 hondje na, al de gezondheidsuitslagen binnen en ik kan zeggen dat ik super blij en tevreden ben met deze goede uitslagen(binnenkort zijn deze ook te vinden op de Nesten pagina). Zeker omdat Harvey ook de vader van het komende nestje van Dakota gaat worden, is het heel fijn om te weten dat zijn 1e nazaten goede gezondheidsuitslagen hebben. Wij zijn nu in afwachting van de loopsheid van Dakota en de heren hier in huis ook, zie foto hieronder:

Vooraan links op de foto Nacho en rechts Harvey, de heren zijn een uitstekende graadmeter voor een naderende loopsheid van 1 van de dames:)

  • 31 Oktober 2023

Door de enorme drukte hier vanwege de mega verbouwing waar we al sinds eind mei van dit jaar in zitten, was ik al weer even niet aan mijn site bijwerken toegekomen. We wonen dus sinds eind mei weer in Dongen in het buiten gebied waar we 7500 vierkante meter grond hebben voor de 8 flatkoters. Zij vinden dit helemaal geweldig en of het hier nou een rotzooi is of niet, dat maakt ze niks uit zo lang ze gezellig bij ons zijn en lekker buiten kunnen rennen of trainen met mij. Gelukkig is de verbouwing ver klaar, er moeten nog wel een aantal dingen gebeuren en ook volgend jaar voorjaar moet er nog een en ander gebeuren maar het huis is nu al heerlijk om in te wonen en dus is ook alles op orde voor het geplande nestje van Harvey en Dakota. Ik verwacht dat Dakota in december loops zal gaan worden maar even afwachten wat de natuur in petto heeft.

Tussen de bedrijven door ben ik zaterdag 21 oktober met onze lieve, kleine Tjechische Nayeli(Nightingale Black Brianta) naar haar 1e show geweest in Bleiswijk. Met haar 4 maanden stond ze in de jongste Puppyklasse en haalde daar een 1e plaats VeelBelovend. Ze deed het heel goed en gedroeg zich keurig in de ring, daarbuiten vond ze het helemaal geweldig om zoveel mensen en andere honden te zien. Hieronder wat foto’s van de show en nog wat foto’s van de blije honden hier.

 

  • 23 September 2023

In de nacht van 21 op 22 september arriveerde hier om 01.55 uur mijn “verlate verjaardagscadeau”. De roedel is uitgebreid met nog een teefje uit Tsjechië van de Black Brianta Kennel. Heel veel dank aan Lenka Smutna dat zij ruim 15 wkn voor ons lieve, kleine meisje gezorgd heeft.

 

NAYELI(Nightingale Black Brianta), Caci’s Born to be Mr X x Golden Rule Black Brianta), geb. 03-06-2023

  • 28 Augustus 2023

Vandaag viert onze lieve Ivy(Sunny Frutti from Destiny’s Child) haar 8e verjaardag. Ook voor haar broers en zusjes een hele fijne verjaardag!!!

 

  • 8 Augustus 2023

Afgelopen zondag was ik met Harvey(Bersifjor Zaffiro Verde)naar de Hondententoonstelling in Rotterdam. Normaal wordt deze show altijd in AHOY gehouden maar deze keer was het een buitenshow en de weersvoorspellingen waren bar en boos. We hebben enorm veel geluk gehad want de hele tijd dat wij er waren, was het droog en scheen ook nog regelmatig de zon. Voor Harvey scheen zeer zeker de zon, hij behaalde de 1e plaats Uitmuntend in de Open Klasse en het RES.CAC. Heel trots op onze knappe lieverd.

  • 3 Augustus 2023

Afgelopen dinsdag ben ik met Dakota en Harvey naar Hasselt(België) geweest voor de herhaling van het officiële oogonderzoek, de ogen bij beiden zijn tiptop in orde. Ik heb gelijk dinsdagavond mijn Fokplan ingediend bij de FRC voor de goedkeuring hiervan. Nu nog een aantal maanden wachten tot Dakota loops zal worden.

  • 24 Juli 2023

Vandaag is het precies 1 jaar geleden dat de pupjes van Harvey(Bersifjor Zaffiro Verde) en River(Dreamgirl from Destiny’s Child) geboren werden. Allemaal een hele fijne verjaardag en van harte gefeliciteerd!!!

  • 26 Juni 2023

Gisteren was de Nestwandeling van het nestje van Harvey en River. De flatcoatjes zijn inmiddels al 11 mnd en van kleine hummeltjes die hier het huis verlieten, uitgegroeid tot bijna “volwassen” flatcoats. We mochten weer wandelen op het prachtige landgoed Arcadia in Steenbergen, waarvoor heel veel dank aan Bianca. Het was een ontzettend warme dag maar met een wandeling in de ochtend en lekker verkoelend water in de buurt was het helemaal geslaagd. 7 Van de 9 hondjes van het nestje waren aanwezig en natuurlijk vader Harvey en moeder River ook. Voor mijn was het ook een zeer geslaagde ochtend, ontzettend leuk om zowel de hondjes als baasjes weer te zien.

Verder nog mooie berichten van Simone, zij heeft op 19-6-2023 met Lex(Moonraker from Destiny’s Child)een mooi SJP-B diploma behaald bij de LKN in Putten, super goed gedaan!

En dan nog meer mooi nieuws Huub en Maria waren met Doolin(Nine Miles from Destiny’s Child) op 18-6-23 naar de Clubmatch van KC Nijmegen geweest en daar heeft Doolin de 1e plaats behaald, beste jeugdhond, beste reu en beste van het ras. Ook super goed gedaan en ga vooral zo door:)

 

  • 19 Juni 2023

Hier zijn we heel druk met verbouwen en ik had stiekem gehoopt dat Dakota nog niet te snel loops zou worden maar vanmorgen lagen er rode druppeltjes op de vloer. Als ze 4 weken had gewacht dan had ze gedekt kunnen worden maar nu is het helaas te vroeg ivm de bruiloft van onze oudste dochter in Italië. De volgende loopsheid zal Dakota gedekt worden.

Harvey vindt Dakota heel lief en ze krijgt lieve likjes van hem, van hem hoeft er niet tot volgende loopsheid gewacht te worden:p

  • 11 Juni 2023

De laatste tijd is het enorm druk geweest en eigenlijk is het nog steeds heel erg druk omdat we 1 juni weer terug naar Dongen verhuisd zijn naar een huis met 7500 vierkante meter grond. Het is helemaal geweldig voor onze 7 flatkoters hier maar het huis moet nog heel grondig verbouwd worden dus wij zit de komende maanden nog wel eventjes in een grote bouwput. De flatcoats zijn tijdens de verhuizing naar het pension geweest en ik had eigenlijk verwacht dat Dakota en Taylor wel loops zouden zijn geworden maar nog steeds niks. Het zal er helemaal van afhangen wanneer Dakota loops wordt of ze deze keer gedekt zal worden of bij een volgende loopsheid. Het blijft nog even spannend.

Er wordt hier hard gewerkt maar dat mag voor de flatcoats de pret niet drukken

Op 4 juni is ons lieve, Poolse meisje Taylor(Chance of Win Perro Cobrador) 2 jaar geworden, wat gaat de tijd toch snel!

Taylor helemaal in haar element met de dummy

Wilt u oudere nieuws berichten lezen? Klik dan op archief