James bond nest ivy
Nieuw dagboek James bond nest Ivy

  • 4 Maart 2019

Afgelopen zaterdag was het dan zover dat het laatste pupje hier werd opgehaald. Reutje donkergroen, Bobbie is meegegaan naar Utrecht met de familie Kodden.

Ik wens iedereen heel veel succes, geluk en plezier met hun/zijn/haar pupje. Het was het meest bijzondere nest dat ik ooit meegemaakt heb. Het was mijn 10e nestje en dat het dan maar gelijk 15 pupjes zouden zijn dat had ik nooit durven dromen. Dankzij de steun en hulp van mijn gezin, met name van Mark die ondanks zijn hele drukke baan me heel veel heeft geholpen en ook onze 2 dochters Kyra en Romy die als ze tijd vrij hadden ook klaar stonden om te helpen of met de pupjes te spelen, is deze intensieve en hele drukke periode heel relaxed en goed verlopen. Bianca, de eigenaresse van Bamse, wil ik ook nog even bedanken voor de leuke cadeautjes voor alle pupjes en alle keren dat ze geweest is om de pupjes te bewonderen en natuurlijk voor het feit dat Bamse de vader van dit bijzondere nest is. Hieronder een foto van alle pupjes bij hun nieuwe baasjes(Dakota, teefje lichtblauw staat bij de pagina Nieuws):

Sita, teefje bruin

Pebbles, teefje grijs-roze

Noa, teefje blauw

Blue, teefje oranje

Djoeke, teefje felroze

Yeszy, teefje lila

Pip, teefje rood met haar grote flatcoatvriendin Lobke

Nina, teefje geel

Lex, reutje paars

Ivy, teefje blauw-geel

Lola, teefje lichtroze

Toby, reutje lichtgroen

Rossi, reutje grijs

Bobbie, reutje donkergroen

  • 24 Februari 2019

En toen waren er nog maar 2. Toch wel na al die weken van enorme drukte, een beetje vreemde gewaarwording. Vooral voor Ivy is het heel erg wennen dat haar pupjes bijna allemaal naar de nieuwe baasjes zijn. Ze is ze gister gaan zoeken, toen ze buiten aan het spelen was met de 2 pupjes, zat ze steeds verwachtingsvol richting deur te kijken of er echt geen pupje meer aan kwam en ook afgelopen nacht heb ik haar een paar keer horen piepen. Zo’n lieve en toegewijde moeder, dat kost even moeite voor haar maar ook dat komt weer helemaal goed. Gisteren zijn dus nog 5 pupjes opgehaald, teefje oranje(Blue)ging als eerste weg met Mike en Evie en daar woont ze nu in het gezelschap van flatcoat Silver. Vervolgens kwam de familie de Groot-Molteni om teefje lila(Yeszy) mee te meenemen naar Son en Breugel. Tanya kwam teefje geel(Nina) halen en zij woont nu gezellig in Den Haag. Na de middag kwamen Thijs en Irene uit Tilburg om reutje lichtgroen(Toby) mee te nemen. Ten slotte kwam Silvia om teefje rood(Pip) mee te nemen naar Sprundel waar zij in het gezelschap is van flatcoat Lobke. Volgende week zaterdag is reutje donkergroen aan de beurt en dan is het alleen nog onze eigen roedel met als aanwinst ons kleine meisje lichtblauw.

  • 21 Februari 2019

DE PUPJES ZIJN 8 WEKEN VANDAAG.

Het is hier nog steeds een gezellige boel maar wel zeer overzichtelijk met maar 7 pupjes. Ivy geniet nog steeds volop van haar kleintjes en gedraagt zich ook als een echte duidelijke moeder: als ze in haar staart gaan bijten of aan haar oren trekken dan maakt ze met een brom kenbaar dat dit toch geen gewenst gedrag is. Morgen krijgen we in de keuken en voor een paar ramen in de woonkamer nieuwe gordijnen dan weten de pupjes ook meteen wat een boormachine is, zo gaan we steeds maar door met ze goed te socialiseren. As. zaterdag gaan er weer 5 pupjes vertrekken, 1 reutje blijft dan nog een week langer hier omdat zijn baasjes op vakantie zijn en teefje lichtblauw mag (ook al was het helemaal niet de bedoeling) bij ons blijven wonen.

De gezellige eetclub bij elkaar op de linkerfoto en rechts even uitbuiken na het eten natuurlijk

  • 18 Februari 2019

En toen waren er nog maar 7. Het is nu heel kaal in de puppyren als je 15 pupjes gewend bent terwijl 7 best nog wel een aantal is. Afgelopen weekend zijn de eerste 8 pupjes naar hun nieuwe baasjes vertrokken. Op zaterdagochtend was als 1e reutje paars(Lex) aan de beurt om met Simone en Richard naar hun gezin in Nieuwerkerk te gaan. Daarna kwam de familie Daniëls uit Maasbree om reutje grijs(Rossi) op te halen. Na het middageten kwam de familie Borgi en Hans Soesbergen uit Culemborg om teefje blauw-geel(Ivy, leuk dat ze hetzelfde heet als haar mama) en teefje blauw(Noa) op te halen. Zij wonen naast elkaar dus het is super leuk voor deze 2 zusjes dat ze samen kunnen opgroeien.

Zondag was als eerste teefje grijs-roze(Pebbles) aan de beurt om met Caroline, Steef en Yoran naar Driehuis te vertrekken. Vervolgens waren er Edith en René Joop die teefje bruin(Sita)mee namen naar Zaandam. De volgende was teefje lichtroze(Lola), zij is naar Schiedam gegaan met de familie Maan en als laatste gisteren is teefje felroze(Djoeke) met Lilly en Richard naar Raamsdonk gegaan.

Voor Ivy is het maar raar dat er nog zo weinig pupjes zijn, je ziet haar echt zo kijken als ze bij ze zit. Langzaam zal ze toch moeten wennen dat ze dadelijk bijna allemaal bij de nieuwe baasjes zijn. Gelukkig kan ze het een beetje afbouwen. Buiten spelen is wel een stuk overzichtelijker met nog maar 7 pupjes en dat hebben we gisteren volop gedaan. Zie de foto’s hieronder

  • 14 Februari 2019

DE PUPJES ZIJN VANDAAG 7 WEKEN OUD OP DEZE ZONNIGE VALENTIJNSDAG.

Gisteren was het dan zover: de Puppytest van de FRC. Er kwamen in totaal 4 testers, normaal 2, gezien de grootte van het nest dus 2 personen extra. Om 10 uur werd er begonnen en iets na vijven was het klusje geklaard. Ook hier hebben mijn bijzondere 15 laten zien hoe leuk en goed ze zijn, het zijn hele lieve, leuke, relaxte en mensgerichte pupjes, heel trots hoe goed ze het hier ook weer vanaf gebracht hebben. Iedereen is nu ook op de hoogte wie welk pupje krijgt. Vanmorgen heb ik ze nog maar een keer allemaal ontwormd, nu zijn ze in het totaal 4x ontwormd, vanmorgen kregen ze het in de vorm van een smakelijk kauwtabletje maar sommigen vonden het niet smakelijk genoeg dus die heb ik maar even met een beetje Danoontje erbij gegeven en dan wordt het zo naar binnengeslurpt. Hieronder foto’s van de Puppytest en foto’s van het gezellige buiten spelen wat ze heel graag doen.

  • 11 Februari 2019

Het autoritje met de 15 was erg gezellig gisteren. Mark zat achter het stuur, ik ernaast en Kyra en Romy achterin, zo hebben we 5 ritjes gemaakt met iedere keer 3 pupjes. De meesten gedroegen zich voorbeeldig, een paar vonden toch wel dat er goed gepiept moest worden maar lekker veilig op schoot vond iedereen het eigenlijk wel prima. Gelukkig wordt het deze week lekker weer en eindelijk droog zodat de pupjes deze week nog wat meer van het buiten zijn kunnen genieten.

  • 9 Februari 2019

Gistermiddag kwam de dierenarts hier thuis een bezoekje brengen om de 15 pupjes in te enten en te controleren en natuurlijk moesten de 5 volwassen flatcoats ook hun jaarlijkse inenting. Alle pupjes zijn helemaal gecontroleerd en prima in orde, de 4 heertjes hebben al keurig beide balletjes. De pupjes zaten om beurten heel relaxed bij mij op de arm en lieten alles heel braaf toe wat de dierenarts deed. Altijd fijn om te horen dat alles goed is. Vandaag zijn Kyra en ik met een aantal pupjes 2 aan 2, onze tuin in geweest, dat was zeer interessant met een gigantische wind, rondvliegende blaadjes en natuurlijk gras. Gras is leuk om in te rollen, op te rennen en ook om aan te trekken. Morgen gaan we met het 15-tal een autoritje maken, dat worden 5 rondjes met iedere keer 3 pupjes. Zo worden de pupjes helemaal voorbereid op het dagelijkse leven. Volgende week is de laatste week hier met het complete 15-tal en ik moet zeggen dat mij dat heel zwaar valt, nog niet eerder heb ik zo’n band gehad met pupjes van een nestje omdat ik vanaf dag 1 ontzettend intensief met ze bezig ben geweest en vooral omdat ze zo geweldig leuk en aangenaam zijn. Woensdag komen de Puppytesters van de FRC en dan gaan de 1e pupjes zaterdag over een week het huis verlaten, tot die tijd ga ik nog enorm van mijn 15-tal genieten.

  • 7 Februari 2019

DE PUPJES ZIJN 6 WEKEN OUD.

Hieronder de portretfoto’s van het geweldige 15-tal:

De reutjes:

Van links naar rechts grijs, paars en lichtgroen en linksonder reutje donkergroen

De teefjes:

Van links naar rechts bruin, blauw en lichtroze

Van links naar rechts felroze, lila en rood

Van links naar rechts oranje, blauw-geel en lichtblauw

Teefje geel en teefje blauw grijs-roze

 

 

 

  • 5 Februari 2019

De chipper is gisteren geweest en alle pupjes zijn keurig gechipt en er is DNA afgenomen voor hun DNA-profiel.

Hieronder de stamboomnamen van de pupjes, hierbij heb ik gekeken wat ik qua naam wel toepasselijk vond voor elk pupje.

REUTJES:

Reutje donkergroen Goldfinger from Destiny’s Child

Reutje grijs Thunderball from Destiny’s Child

Reutje paars Moonraker from Destiny’s Child

Reutje lichtgroen Casino Royale from Destiny’s Child

TEEFJES:

Teefje lila Holly Goodhead from Destiny’s Child

Teefje grijs-roze Mary Goodnight from Destiny’s Child

Teefje rood Money Penny from Destiny’s Child

Teefje felroze Vesper Lynd from Destiny’s Child

Teefje blauw Kara Milovy from Destiny’s Child

Teefje lichtblauw May Day from Destiny’s Child

Teefje blauw-geel Plenty O’ Toole from Destiny’s Child

Teefje geel Vida from Destiny’s Child

Teefje bruin Honey Rider from Destiny’s Child

Teefje lichtroze Estrella from Destiny’s Child

Teefje oranje Elektra King from Destiny’s Child

  • 4 Februari 2019

Het heeft eventjes geduurd voordat er weer tijd was om het Dagboek bij te werken. Het is goed te merken dat de pupjes steeds ouder worden en dus ook minder slapen en de nodige geintjes uit halen waardoor mijn aanwezigheid bij de Puppyren gewenst is. Ze hadden zowel afgelopen vrijdag als gisteren behoorlijk last van hun darmpjes op 1 dametje geel na. Dat betekent de hele tijd in de weer zijn op alles op te ruimen en de puppyren schoon te houden. Gelukkig was het vanmorgen al weer wat beter. Ze zijn vanmorgen ook weer ontwormd. As. vrijdag komt de dierenarts om ze allemaal te controleren en hun 1e inenting te geven. De ontworming moet een aantal dagen voor of na de inenting omdat anders het vaccin niet goed werkzaam is. Vandaag komt ook de Chipper van de Raad van Beheer om de kleintjes te chippen en hun DNA af te nemen. Ze hebben weer een druk dagje. Gistermiddag zijn ze ook voor het eerst buiten geweest, niet te lang want het is echt nog wel behoorlijk fris buiten, ze vonden het een hele belevenis.