Escada Parfum

DAGBOEK 1e NEST VAN ESCADA (TOFFEDREAMS TRUE RELIGION)

18 juni 2011Het dagboek wordt nu gesloten.
11 juni 2011Vandaag was het de beurt aan de laatste 2 pupjes om hier het huis te verlaten. Reutje Oranje zou 1 week langer hier zijn omdat zijn nieuwe baasjes op vakantie waren maar afgelopen woensdag is reutje blauw bij ons teruggekomen omdat zijn baasje door omstandigheden niet meer voor hem kon zorgen. Gelukkig heb ik voor hem een fijn nieuw thuis gevonden. Als eerste is vandaag reutje oranje (Olaf) opgehaald door de fam. Fechner uit Arnhem en daarna kwam de fam. Versleijen uit Oirlo om reutje blauw (Kane) op te halen. Wij wensen ook hen heel veel geluk en plezier met hun Flatcoatje. Voor Lily was het ook wel een beetje vreemd want ineens was de puppyren leeg en zat zij er nog maar alleen in. We hebben haar er natuurlijk meteen uitgehaald en nu zit ze in de bench in de eetkamer te midden van haar moeder en de andere honden. Hieronder weer een paar foto’s

         

Links Noa in Schiedam, rechts Nero in Uden

      

Links Mecx in Tiel met haar 2 grote vrienden en rechts Lily trots met haar veertje

5 juni 2011En toen waren er nog maar 2! Gisteren is de grote uittocht begonnen, 4 kindertjes van Escada zijn toen met hun nieuwe baasjes vertrokken en vandaag waren er nog 3 aan de beurt. 1 Dametje blijft bij ons (zie Nieuws) en 1 reutje blijft nog tot zijn baasjes terug zijn van vakantie. Als eerste werd gisteren teefje zilver (Noa) opgehaald door de fam. Groenhorst uit Schiedam, daarna was het de beurt aan reutje l. groen (Nero) die werd opgehaald door Angelique en Marco Konings uit Uden, als laatste werd gisteren teefje lila (Mecx) door de fam. Feenstra uit Tiel opgehaald. Vandaag was als eerste aan de beurt teefje rood (Coco) zij mocht mee met de fam. Derckx uit Weert, daarna werd reutje bruin (Sky) door Aad en Isabel Mostert uit Hoek van Holland opgehaald (Maaike Kort van Jackanape’s is mede-eigenaresse van Sky dus meer info over hem zal binnenkort ook te vinden zijn op haar site) en als laastste werd teefje felrose (Zazou) door de familie Vogels uit Boxmeer opgehaald.

Wij wensen iedereen heel veel plezier en geluk met zijn of haar Flatcoat, wij hebben enorm van de puppies genoten en ik kijk terug op weer een hele bijzondere tijd die mede dankzij de geweldige hulp van de kinderen, Mark, mijn vader en een paar goede vriendinnen heel erg goed verlopen is!

Links een heel mooi cadeau uit Tiel en rechts Nero bij zijn nieuwe baasjes

2 juni 2011Vandaag was de grote dag van de Puppytest, de puppies zijn vandaag precies 7 weken oud.

Het weer was wel heel erg mooi vandaag, beter dan regen, maar toch wel erg warm voor de puppies. De test is weer zeer vakkundig gedaan door Marjet en Nel, bedankt hiervoor.

De puppies hebben de test zeer goed gedaan: lieve, zachte karakters en enthousiaste hondjes. Na afloop van de Puppytest zijn Gretie en Monica ook nog gekomen om met mij de puppies op hun uiterlijk te keuren, een drukke dag zowel voor de puppies als voor ons.

Vanavond ga ik nog even rustig bekijken wie welk hondje krijgt, hieronder een paar foto’s van de Puppytest

Links; Hé is dat nou een echte hond,  daarnaast gezellig bij Marjet zitten, dan yes ik heb een vleugel gevonden en tenslotte weer gezellig bij Marjet op schoot

31 mei 2011Nog 2 dagen en dan zijn de puppies 7 weken oud en dat betekent dat de laatste paar dagen voor bijna alle puppies hier bij ons in huis zijn aangebroken. Donderdag zal de Puppytest van de FRC plaatsvinden en dan gaan Gretie en ik later op de dag ook de pupjes nog een keer op hun uiterlijk beoordelen. Zaterdag en zondag worden dan 7 van de 9 kindertjes van Escada opgehaald. 1 Dochter van Escada blijft bij ons en 1 reutje blijft een weekje langer omdat zijn baasjes eerst nog op vakantie zijn. De tijd is echt voorbijgevlogen en ik kan me al bijna niet meer voorstellen hoe klein ze een aantal weken geleden waren toen ze nog in de werpkist lagen.
29 mei 2011De puppies hebben genoten van de belevenissen van dit weekend. Zaterdag hebben zij een gedeelte van de benedenverdieping van ons huis verkend en vandaag hebben zij een autoritje gemaakt wat, op een klein protestje na, ook zeer door iedereen gewaardeerd werd. Het zijn hele lieve en makkelijke pupjes, hieronder weer wat foto’s

Links reutje blauw op het hondenbed, teefje rood bij Mark op schoot, daarnaast reutje oranje, l.groen en bruin en rechts teefje felrose, lichtrose en lila die de bergkast aan het inspecteren zijn

En dan ’s avonds teefje zilver en felrose die leuk met Escada in de tuin aan het spelen zijn

27 mei 2011Gisteren waren de puppies precies 6 weken oud en ze werden verblijd met een bezoekje van de dierenarts.

De dierenarts kwam hier om alle puppies hun 1e inenting te geven en om iedereen helemaal te controleren, alle pups zijn helemaal in orde dus dat is prima.

Dit weekend geen visite maar een heleboel activiteiten weer met de pups, ze gaan hier ons huis verder verkennen, eens kijken wat er op straat allemaal gebeurd en zondag gaan ze met Mark en mij en een paar van onze kinderen een gezellig autoritje maken.

Links reutje oranje, er wordt gevoeld of beide balletjes aanwezig zijn en rechts wordt er bij reutje bruin naar zijn hartje geluisterd

25 mei 2011

HET GOEDE BUITENLEVEN

Teefje zilver en reutje blauw en rechts reutje bruin

Links teefje felrose en teefje lila, in het midden teefje rood, rechts teefje felrose, reutje oranje en op de achtergrond reutje l.groen

24 mei 2011Om 13.00 uur vandaag is de Chipper langs geweest om de puppies te chippen. De meesten lieten amper van zich horen maar 1 kereltje en een paar dametjes die lieten toch wel even horen dat ze er niet helemaal blij mee waren. Na afloop zijn ze allemaal weer als een blok in slaap gevallen. Hieronder zijn dan de Stamboomnamen die bij ieder hondje horen:

Into The Blue from Destiny’s Child:   reutje blauw

Sunset Heat from Destiny’s Child:     reutje oranje

Ocean Lounge from Destiny’s Child:   reutje lichtgroen

Marine Groove from Destiny’s Child: reutje bruin

Lily Chic from Destiny’s Child:          teefje lichtrose

Moon Sparkle from Destiny’s Child:  teefje zilver

Sexy Graffiti from Destiny’s Child:  teefje felrose

Desire me from Destiny’s Child:        teefje rood

Taj Summer from Destiny’s Child:     teefje lila

22 mei 2011De puppies hebben het weer druk gehad, er zijn weer een aantal puppymensen geweest. Ze hebben kennisgemaakt met het alarmpistool, de tambourijn, de piano en het keyboard. Ze vinden het allemaal prima en zijn nieuwsgierig naar al het nieuws wat op hun pad komt. Vandaag hebben Gretie en ik de puppies aan een uiterlijke inspectie onderworpen maar ze zijn pas 5,5 week oud en ze hadden hier vandaag niet veel zin in met als gevolg dat bijna niemand zin had om fatsoenlijk te gaan staan. Als ze wat ouder zijn, doen we het gewoon nog een keer.

Hieronder een foto van 1 heertje en 1 dametje die er nog een beetje zin in hadden:

         

Links reutje bruin en Rechts teefje lichtrose

19 mei 2011Vandaag zijn de puppies 5 weken oud, de tijd vliegt echt enorm voorbij. Maandag hebben ze hun laatste papmaaltijd gehad en nu krijgen ze 4x per dag afwisselend brokjes en ook het verse vlees. Het verse vlees waren ze al gewend en dinsdag hebben ze voor het eerst de brokjes (geweld in heet water) gekregen. Dat vonden ze ook erg lekker dus ze smikkelen wat af op een dag. As. zondag mogen ze allemaal mooi in stand gaan staan (dit wordt dagelijks geoefend met een overheerlijk Danoontje) en dan gaan we hun uiterlijk beoordelen. Volgende week dinsdag (24 mei) komt de Chipper van de Raad van Beheer, dat betekent dat vanaf dinsdag ieder hondje zijn eigen Stamboomnaam heeft.
16 mei 2011Gisteren heeft Escada weer heerlijk met haar kindertjes buiten gespeeld, Escada is heel lief en voorzichtig met haar kleintjes.

Nadat het spelen afgelopen was, heeft Kyra 1 voor 1 de pupjes op de arm genomen en heb ik van ieder apart een foto gemaakt.

Hier zijn de foto’s van de 4,5 week oude puppies

 

Links reutje blauw, in het midden reutje bruin en rechts reutje lichtgroen

Links reutje oranje, in het midden teefje felrose en rechts teefje lichtrose

Links teefje rood, in het midden teefje lila en rechts teefje zilver

13 mei 2011De 2e ontwormingskuur bevalt duidelijk veel beter dan de 1e, ze vinden het nog wel vies maar de ontlasting blijft prima en de hele gemeenschap is gewoon actief en vrolijk. Woensdag is de Speelrups voor de puppies bezorgd, nou dat vinden ze reuze leuk, hopelijk blijft het een beetje lekker weer zodat ze flink van de Rups kunnen genieten.

Escada in dromenland met reutje oranje , hallo, wie staat er voor de deur van het huisje, de jonge onderzoeker van de rups en gezellig samen in de rups

11 mei 2011Morgen zijn de puppies 4 weken oud, de tijd gaat wat mij betreft veel te snel voorbij. Nog maar een paar weekjes en ze gaan hier het huis alweer verlaten. Maar gelukkig blijft er 1 dochter van Escada bij ons. De puppies groeien als kool, zijn al een aantal keren buiten geweest en kunnen heel goed blaffen als ze honger hebben.

   

Romy met teefje Lila op schoot, Teefje rood ligt lekker te relaxen en rechts zijn ze buiten de boel aan het verkennen

8 mei 2011

   

Terwijl de rest van de pupjes heerlijk in dromenland was, wilden deze 2 toch wel even poseren speciaal voor Moederdag. Links staat reutje bruin en rechts teefje zilver.

Het gaat allemaal uitstekend hier; de pupjes groeien prima, ze vinden het super om 2x per dag hun verse, Carnibest vlees te krijgen en als 3e gerecht krijgen ze ook nog een heerlijke, plakkerige papmaaltijd. En dan niet te vergeten, de moedermelk, die ook nog steeds bijzonder goed smaakt. De bak met water staat ook in de puppyren en sommigen drinken hier soms ook een klein slokje uit. De komende week zullen ze wel weer wat minder blij zijn want vanaf donderdag start hun 2e drie dagen durende ontwormingskuur maar gelukkig weten ze dat niet en kunnen ze lekker genieten van alle leuke dingen die ze beleven.

5 mei 2011Vandaag zijn de puppies precies 3 weken oud. Ze zijn dinsdagmiddag verhuisd van de woonkamer naar de tuinkamer en dat vonden ze zeer interessant. Het zijn hele actieve en ondernemende puppies dus ze vinden het heel fijn dat ze nu van alles kunnen gaan ontdekken.

Van links naar rechts; onder het toeziend oog van Escada verkennen ze de nieuwe ruimte, dan allemaal slapen, reutje blauw op de knuffels en Jasper let op of ze allemaal lekker uit de puppytrog hun pap eten

2 mei 2011Gisteren was het zover, de puppies klommen uit de werpkist. Als eerste gingen de twee zwaarsten van het hele stel; reutje blauw en teefje lila daarna volgde de rest. Deze week gaan de pupjes heel wat beleven want ze gaan verhuizen van onze woonkamer naar de tuinkamer waar ze kennis gaan maken met allerlei leuke en nieuwe dingen.

Links nog heerlijk in dromenland teefje rood en reutje groen en dan het avontuur van de werpkist uit gaan

30 april 2011Vandaag was het de laatste dag van de 1e reeks van de ontwormingskuren en ik denk dat de puppies dat helemaal niet erg vinden. Dit is het eerste nestje hier in huis dat het ontwormingsspul echt ontzettend vies vond, ze schudden er hun kopje van en hun darmpjes konden het ook niet helemaal waarderen want de ontlasting werd er toch wel wat dunner van. Maar daar tegenover staat ook iets leuks; ze hebben vrijdag hun eerste pap gehad en dat konden de meesten toch wel erg waarderen, de ene pup heeft van nature meer tafelmanieren dan de andere maar uiteindelijk gaat het erom dat het lekker smaakt. Hieronder een paar foto’s

Teefje lichtrose gaat eerst even voorzichtig proeven om vervolgens met smaak alles op te likken, daarnaast reutje oranje, een keurig heertje die netjes eet en helemaal rechts teefje felrose die meer het type is om er helemaal in te duiken en dan lekker te smikkelen

26 april 2011Het afgelopen paasweekend zijn bij alle pupjes de oogjes open gegaan. Ze tijgeren vrolijk door de werpkist en bij sommigen komt er ook af en toe een klein blafje uit. Vandaag was het tijd voor de eerste nagelknipbeurt en as. donderdag, als ze precies 2 weken oud zijn, dan krijgen ze hun 1e drie dagen durende ontwormingskuur.

 

Alle pupjes mochten lekker bij Susanne op schoot zitten terwijl ik ze de nageltjes knipte en onze jongste dochter Romy alles fotografeerde

Links Teefje felrose, daarnaast reutje groen, dan teefje rood die gewoon heerlijk doorslaapt en rechts reutje blauw die zijn mondje opendoet om te kijken of er nou echt geen melk uit die nagelknipper komt

23 april 2011

VROLIJK PASEN

Op de foto links 3 reutjes; bruin, oranje en blauw, in het midden teefje rood en rechts teefje felrose en reutje bruin

De pupjes zijn 9 dagen oud en ze zijn zo leuk, als ze Escada ruiken als ze terugkomt van buiten dan gaan ze allemaal razendsnel bewegen door de werpkist om zo snel mogelijk bij hun moeder te komen. Escada is heel relaxed en zorgt goed voor haar kindertjes, ze heeft een enorme eetlust en krijgt ook veel te eten zodat haar kleintjes goed melk kunnen drinken bij hun moeder.

20 april 2011Morgen zijn de puppies al 1 week oud, de tijd gaat snel voorbij en alles verloopt prima.

Gisteren heb ik de officieel goedgekeurde Stamboomnamen van de Raad van Beheer gekregen, het thema van het 1e nestje van Escada is het: Escada parfumnest. Ik heb Escada genoemd naar mijn lievelingsparfum. Van Escada heb je verschillende soorten geuren en daar heb ik de pupjes naar vernoemd, hieronder de namen.

Allereerst de 4 reutjes:

1.   Into the Blue from Destiny’s Child

2.   Sunset Heat from Destiny’s Child

3.   Ocean Lounge from Destiny’s Child

4.   Marine Groove from Destiny’s Child

En dan nog de 5 teefjes:

5.   Lily Chic from Destiny’s Child

6.   Moon Sparkle from Destiny’s Child

7.   Sexy Graffiti from Destiny’s Child

8.   Desire Me from Destiny’s Child

9.   Taj Summer from Destiny’s Child

17 april 2011Moeder Escada en haar 9 kleintjes, ze zijn schattig en Escada is dol op ze. De pupjes doen het prima en Escada besteedt heel veel zorg aan ze, ze krijgen in ruime mate melk van haar, ze worden uiterst zorgvuldig door haar gepoetst en als ze even weg is geweest uit de werpkist, controleert ze ook of ze nog wel allemaal aanwezig zijn, kortom Escada is een hele goede moeder voor haar puppies.

Links het 9-tal compleet, daarnaast reutje blauw en teefje rood, vervolgens reutjes groen en teefje rose en helemaal rechts teefje zilver

15 april 2011Zoals beloofd, zou ik mijn site nog verder bijwerken, na een zeer lange aanloop, was het gisteravond om 21.28 uur dan eindelijk zover en werd het 1e pupje geboren, het laatste pupje werd om 00.59 uur geboren. Dat had Escada dan toch wel mooi snel voor elkaar: in 3,5 uur tijd 9 pupjes op de wereld gezet, 4 knappe kereltjes en 5 mooie dametjes. Ik wil nog even bedanken mijn vriendin Susanne, voor haar goede hulp, onze oudste dochter Kyra en niet te vergeten Mark, die niet erg dol op bevallingen is maar voor zijn lieve Escada toch een uitzondering maakte en ook nog even meegeholpen heeft.

Escada is heel lief en zorgzaam voor haar kleintjes, eten en drinken breng ik naar de werpkist, dan smikkelt ze lekker van haar gekookte kipfilet met rijst en alleen komt ze er uit om even buiten in de tuin met mij te gaan en dan zoef weer terug naar haar kindertjes.

Hieronder een 3-tal foto’s

Op de foto links is Escada alles nog aan het inspecteren rondom de werpkist, in het midden zijn de 1e twee pupjes geboren, rechts Escada met de 9 pupjes

De puppies van Escada zijn geboren, na een lange, wederom slapeloze nacht zijn er 9 schattige, zwarte Flatcoatjes.

Ik zal in de loop van de dag mijn site verder bijwerken en contact opnemen met mijn puppymensen maar nu eerst een beetje proberen te slapen!

14 april 201121.00 Uur, Mark komt op donderdagavond altijd thuis vanuit Zwitserland waar hij werkt. Escada en Mark zijn dol op elkaar dus we hebben vandaag al meerdere malen gezegd: ze wacht vast tot haar baasje thuiskomt. Ze was heel blij toen ze hem zag en is verder ook nog behoorlijk vrolijk ondanks de lange duur van de weeën. Ook wij hopen dat het nu echt gaat opschieten want ze neemt er wel heel erg de tijd voor, dus sorry iedereen voor het lange wachten maar wij gaan waarschijnlijk een 2e slapeloze nacht tegemoet en zien er erg naar uit dat de puppies geboren worden maar geduld zal uiteindelijk beloond worden.

 

15.00 Uur, Escada heeft nog steeds weeën en blijft maar door hijgen en graaft af en toe. Ze houdt het lekker spannend op deze manier en voor ons is het afwachten totdat de ontsluitingsweeën overgaan in het echte persen. Dus we moeten nog even geduld hebben…..

 

Afgelopen nacht is enorm onrustig geweest, ze wil niets meer eten of drinken en is de hele tijd aan het rondlopen. De bevalling is begonnen!

13 april 2011De nacht is rustig verlopen, nadat Kyra en ik onze plaats hadden ingenomen op de slaapbank naast de werpkist, is Escada heel rustig in de werpkist gaan liggen. Ze heeft zich helemaal uitgerekt en lag helemaal relaxed op haar rug te slapen toen ik wakker werd. Onze Zweedse dame neemt er alle tijd voor, als er nieuws is, zal ik het melden en tot die tijd geduldig afwachten…..
12 april 201121.00 Uur, Escada heeft nog steeds goede eetlust maar is wel duidelijk onrustiger, kan haar draai niet vinden en komt met regelmaat even bij me zitten voor een flinke knuffel. Ik ben heel benieuwd of de nacht verder rustig zal verlopen…

 

13.00 Uur, de temperatuur is gedaald bij Escada, dit betekent dat we binnen 48 uur de pupjes kunnen verwachten, wordt vervolgd.

 

8.30 Uur, de 60e dag is aangebroken en nog geen tekenen van een naderende bevalling. De temperatuur van Escada was vanmorgen gewoon nog normaal en ze heeft ook weer met smaak haar eten opgegeten. We wachten maar geduldig af en zullen zien wanneer het zover is……..

10 april 2011Vandaag is dag 58 van de dracht, het zijn duidelijk de laatste loodjes. Mark en ik hebben vandaag de boodschappen voor de komende week in huis gehaald zodat ik helemaal niet meer weg hoef te gaan. Escada wandelt nog in en rond het huis, eet haar verse vlees nog met veel smaak en slaapt heel veel. Bewegen is natuurlijk ook wel lastig met zo’n dikke buik. We wachten nu rustig af tot de temperatuur daalt en dan weten we wanneer de bevalling gaat beginnen. Wordt vervolgd……
7 april 2011

 

 

Escada is vandaag 55 dagen drachtig en dat is haar ook wel aan te zien. Deze foto heb ik gisteren van haar genomen toen ze lekker bij mij op de koele tegelvloer in de keuken lag (want voor een lekker hapje ligt onze meid nog maar al te graag dicht bij mij in de buurt). Officieel nog 8 dagen te gaan want dan is het dag 63, we zullen zien wat de volgende week gaat brengen. De werpkist vindt Escada heerlijk om lekker lui in te gaan liggen en zich dan helemaal uit te rekken. Vanaf zondagavond ga ik beneden in de woonkamer bij Escada slapen zodat ik vanaf dan ook ’s nachts heel dicht bij haar in de buurt ben.

5 april 2011De werpkist staat er sinds zondagmiddag en de Flatcoatdames vinden het allemaal reuze interessant. Destiny en Beyoncé weten heel goed wat de werpkist betekent. Silver vindt het duidelijk interessant maar snapt niet wat dat “ding” nou in de woonkamer doet. En degene waar het uiteindelijk om gaat, vindt het prima. Escada gaat vooral ’s avonds lekker in de werpkist liggen, of met haar knuffel of op een bot knagen maar meestal gewoon slapen. Vanaf morgen ga ik haar 3x per dag temperaturen zodat ik haar temperatuurverloop goed in de gaten kan houden en weet wanneer het volgende week zover is.
3 april 2011

 

 

Met het heerlijke zomerse weer van gisteren hebben we Escada mee in de tuin genomen en heeft Kyra het fototoestel gepakt om onze zwangere dame te fotograferen (ze is 7 weken drachtig) zoals hiernaast te zien is. Escada vindt het fijn om nog even lekker door de tuin te rennen om vervolgens als een echte “scharrelkip” allerlei leuke dingetjes voor zichzelf te verzamelen, zoals blaadjes, takjes en nog veel meer.

1 april 2011Vandaag zijn we met Escada bij de dierenarts geweest, alles is uitstekend met haar. Op dag 28 van de dracht woog Escada 25,4 kg en vandaag op dag 49 weegt zij 31,5 kg. In 21 dagen tijd is ze 6 kg aangekomen. Over een kleine 2 weekjes verwachten we de puppies, het begint al aardig op te schieten. As. zondag gaan we de werpkist in de woonkamer neerzetten zodat Escada daar vast lekker in kan gaan liggen, ze vindt het toch heerlijk om bij ons te liggen dus dat zal ze vast wel gezellig vinden.
26 maart 2011Inmiddels is Escada 6 weken drachtig. Het is haar ook wel aan te zien, ze begint aardig uit te dijen, krijgt 4x per dag te eten en veel lekkere gezonde hapjes tussendoor. We wandelen een aantal keren per dag rustig met haar en dat vindt ze heel prettig want het buitenspelen met de andere honden is weer iets voor over een aantal maanden. Soms gaat ze nog wel even met haar grote vriendin Silver buiten in de tuin maar het liefst ligt ze zoals op onderstaande foto te zien is;

 

Escada met Silver die lief bij haar ligt

20 maart 2011

Hierboven 2 foto’s van Escada, links liggend op haar favoriete bank en rechts aandachtig alles bestuderend wat er in onze tuin gebeurd. Escada is inmiddels 5 weken drachtig en het gaat uitstekend met haar. Ze slaapt lekker, heeft zeer goede eetlust, volgt me op de voet en geniet van alle aandacht die ze van de toekomstige puppyeigenaren krijgt.

14 maart 2011Vanmorgen om 9.45 uur hadden we de afspraak bij de dierenarts voor de echo en het kon ook niet anders want alle tekenen waren zo duidelijk aanwezig: ESCADA IS DRACHTIG. Gelijk toen de dierenarts het echoapparaat aanzette, verschenen er al een aantal pupjes op het beeldscherm, zoals we op de echo konden zien,  zitten er een heleboel pupjes in Escada’s buikje. Ze heeft het hele weekend flink gesmikkeld van de kipfilet met rijst, vandaag staat er 1 kg. Carnibest op het menu en morgen mag zij weer haar eigen brokken eten. Bij de dierenarts hebben we een DVD van de echo meegekregen, hieronder 1 van de foto’s van de echo waarop heel duidelijk een klein pupje te zien is waarvan we ook het hartje hebben zien kloppen, dat blijft altijd heel speciaal om te zien.

11 maart 2011Zo weer even tijd voor een update, zoals ik al bij Nieuws geschreven heb, zijn Mark en ik met de 2 jongste kinderen een week naar Jamaica geweest waar we ontzettend genoten hebben van een geweldige vakantie. Kyra en Jasper hebben de honden hier thuis allemaal prima verzorgd en ik kreeg van Kyra ook te horen dat Escada last had van “ochtendmisselijkheid” en de dagen erna ook nogal eens wat brokken niet op wilde eten. Ik heb vandaag bij thuiskomst gelijk een lekkere portie kipfilet met rijst voor haar gekookt om haar extra te verwennen en onze thuiskomst te vieren. As. maandagochtend gaan we voor de echo en dan zullen we ook zeker weten wat deze ochtendmisselijkheid te betekenen heeft. Nog een paar daagjes, wordt vervolgd…….
1 maart 2011Het is grappig want tot voor kort had Escada het bankje in de tuinkamer altijd lekker voor zich alleen en geen van de andere honden keek er eigenlijk naar om. Totdat Beyoncé (zie foto) dacht; dat bankje ziet er toch wel heel aantrekkelijk uit en zo houdt zij Escada overdag ook wel een aantal keren gezelschap op het bankje, niet de hele tijd want daar is Beyoncé veel te actief voor en Escada veel te lui op dit moment. ’s Avonds wisselt Silver haar moeder Beyoncé af en na ons avondeten houdt Silver, Escada gezelschap op het bankje. Nog een kleine 2 weken en dan hebben we de echo gehad en weten we of er kleine zwarte Flatkotertjes op komst zijn maar Escada is echt een luiwammes op dit moment, ze wandelt, ze eet, ze slaapt, speelt wat buiten met Ice-T en Beyoncé en verder weer eten en heel veel slapen, ja dat is toch heel anders dan onze “normale” Escada. Wordt vervolgd….
21 februari 2011

Het is al weer ruim een week geleden dat wij met Escada in Friesland waren voor de dekking, de tijd gaat snel voorbij.

Escada is vandaag bij de dierenarts op de weegschaal geweest en haar gewicht is nog hetzelfde als 2 weken geleden, 25,7 kg, en dat is prima.

Vandaag over 3 weken gaan we voor de echo. Op maandag 14 maart zullen we dus zeker weten of ons bezoekje aan Friesland succesvol is geweest.

Escada geniet lekker van haar bankje in onze tuinkamer zoals te zien op de foto hiernaast.

Wordt vervolgd……..

14 februari 2011Wij zijn gistermiddag weer terug gekomen van een in alle opzichten zeer geslaagd weekend in Friesland! Vrijdagochtend ben ik met Escada nog een keer naar de dierenarts geweest om bloed te laten prikken maar nog voordat de uitslag binnen was, zijn Mark en ik al richting Friesland vertrokken. Het was heel duidelijk aan de andere Flatcoats hier te merken dat Escada er helemaal klaar voor was. Onderweg naar Friesland kreeg ik een telefoontje van de dierenarts met de uitslag en deze bevestigde inderdaad dat Escada vrijdag gedekt moest worden. Vrijdagavond waren we om 20.30 uur bij Sijkje, Pepsi en Escada waren erg gecharmeerd van elkaar, de dekking verliep prima. Wij zijn het weekend in Friesland gebleven zodat Escada nog een keer gedekt kon worden en wij zijn ook nog op bezoek geweest bij 2 dochters van Beyoncé die in Assen en Valthe wonen, het was erg gezellig en ook erg fijn om te zien hoe goed het met Joico en Bo gaat. Over 4 weken zal de echo laten zien of het bezoek van Escada aan Pepsi daadwerkelijk succesvol is geweest en we rond 15 april kleine, zwarte Flatcoatjes kunnen verwachten. Hieronder nog een paar foto’s

Escada en Mark zijn dol op elkaar dus het was echt genieten om met de baas in een hotel te zitten, rechts ligt Escada lekker op haar slaapplekje bij ons in de hotelkamer.

En hier de twee waarom het uiteindelijk allemaal om ging: Escada en Pepsi

9 februari 2011Om 8.45 uur waren we weer bij de dierenarts en om 10.30 uur had ik de uitslag alweer binnen van Escada. Vandaag is de progesteronwaarde maar een klein beetje gestegen dus nu gaan we vrijdag nog een keertje bloed laten prikken en dan ben ik benieuwd of we dan naar Friesland mogen vertrekken. In de tussen tijd vermaken de loopse dames (Escada, Destiny en Silver) zich uitstekend met elkaar, het is dolle pret samen. Wordt vervolgd…
8 februari 2011Vanmorgen om 8.30 uur was ik al met Escada bij de dierenarts om bloed te laten prikken. Zoals we van onze lieve meid gewend zijn, liet ze dit allemaal keurig doen en ik had al om even voor 10.00 uur de uitslag binnen.

De progesteronwaarde is aan het stijgen maar nog niet hoog genoeg. Morgenvroeg gaan we weer naar de dierenarts om te kijken hoever ze dan is.

31 januari 2011Escada is loops geworden en dinsdag 8 februari zullen we voor de 1e keer naar de dierenarts gaan voor de 1e progesteronbepaling zodat we weten wanneer we naar Friesland moeten vertrekken voor de dekking.