Escada Parfum 3
Nieuw dagboek Escada Parfum 3

  • 19 Oktober 2015

En toen was het behoorlijk stil hier in huis, echt stil is het natuurlijk niet met 6 personen en 7 flatcoats maar de kleintjes zijn vertrokken. Afgelopen zaterdag kwam als eerste fam. van Overveld uit Etten Leur om Fitou(teefje lila) op te halen, daarna kwamen Jaap en Ria met hun kleindochters reutje rood (Marley) ophalen om in Houten te gaan wonen. Vervolgens kwam de fam. Vermeeren uit Almere hier om Naila (teefje lichtblauw) op te halen. De laatste pup die zaterdag opgehaald werd door de fam. van de Ven uit Helmond was teefje felroze (Pica). Zondagochtend als eerste werd Sieb (reutje blauw) door de fam. Jasper uit Bosch en Duin opgehaald, daarna is Ayla (teefje oranje) meegegaan met fam. van Haastert naar Maastricht en tenslotte kwam de fam. Metgod uit Best om reutje groen (Joep) op te halen. Niet gepland maar soms lopen dingen wel eens anders, blijft er 1 dochter van Escada uit dit geweldige nestje bij ons wonen: teefje geel (Ivy), binnenkort krijgt zij een eigen pagina op mijn site.

IK WENS IEDEREEN HEEL VEEL GELUK, PLEZIER EN SUCCES MET HUN PUP EN DAT ZE EEN LANG EN GOED LEVEN TEGEMOET ZULLEN GAAN.

  • 16 Oktober 2015

Vandaag zijn de pupjes precies 7 weken oud en dat betekent ook de laatste dag dat het 8-tal compleet is. Morgen gaan de eerste 4 kleintjes naar hun nieuwe baasjes. Het is voor mij bijna het einde van een zeer drukke, intensieve maar vooral geweldige periode. Ik heb zo ontzettend genoten van dit nestje, stuk voor stuk super pupjes. Ze zijn enorm leuk met elkaar: spelen, ontdekken, stoeien en ravotten op een hele fijne manier. Escada zal ze ook zeker missen, iedere dag speelt ze nog een aantal keren buiten met haar kleintjes maar aan alles komt een eind en het is goed dat de pupjes nu allemaal individuele opvoeding en aandacht gaan krijgen bij fijne nieuwe gezinnen. Ik ga vandaag nog even lekker van ze genieten.

  • 14 Oktober 2015

Gisteren was het dan zover: de Puppytest van de FRC. Het weer was deze keer niet prettig, het was werkelijk water koud. Groot respect voor de puppytesters Elly en Nieske dat zij met zoveel geduld en enthousiasme in deze kou hun werk gedaan hebben. De pupjes hebben de test prima gedaan zoals ik ook eigenlijk wel verwacht had. Het is een heerlijk nest, blije, vrije, vrolijke en vooral ook ondernemende flatcoatjes.

IMG_4842 IMG_4844 IMG_4847

De tester wordt begroet, wij zetten een sprintje in, en daar hebben we een “vreemde” hond

IMG_4851

Er wordt keurig een vleugel geapporteerd

  • 12 Oktober 2015

Morgen krijgen de pupjes de Puppytest van de FRC en dan zijn het helaas voor mij nog maar een paar dagen dat ze hier zijn, het is een heerlijk 8-tal. Zaterdag is Marianne hier geweest, de eigenaresse van Luke, de mooie vader van de pupjes. Zij is net zo tevreden over de kleintjes als ik ben, ze hebben allemaal keurig voor ons op de tafel gestaan onder het genot van een lekker Danoontje zodat Marianne ook goed hun uiterlijk kon beoordelen. Enorm leuk en bedankt dat je geweest bent Marianne! Aan het eind van de zaterdagmiddag hebben ze ook nog allemaal een autoritje gehad, in 2 groepjes van 4. Mark zat achter het stuur en wij hadden met 4 personen ieder 1 pupje op onze schoot zodat we goed konden zien hoe de pupjes het vinden. Op een enkeling na die het wel een beetje spannend vond, zaten ze zeer relaxed op schoot en rustig alles te bekijken dus dat ging ook weer prima.

IMG_4821

 

1 van de kereltjes die netjes op tafel staat

  • 8 Oktober 2015

Vanmiddag is de Chipper van de Raad van Beheer hier geweest en alle pupjes zijn voorzien van hun eigen chip en tevens is mondslijmvlies afgenomen voor hun DNA-profiel. Het inbrengen van de chip werd door sommigen niet zo gewaardeerd en dat lieten ze dan wel duidelijk horen, de meesten lieten het geluidloos toe. Ieder pupje heeft nu zijn of haar eigen stamboomnaam.

Reutje Blauw Born Paradise from Destiny’s Child

Reutje Groen Silver Light from Destiny’s Child

Reutje Rood Taj Sunset from Destiny’s Child

Teefje Lichtblauw Loving Be from Destiny’s Child

Teefje Lila Especially from Destiny’s Child

Teefje Oranje Joyful from Destiny’s Child

Teefje Geel Sunny Frutti from Destiny’s Child

Teefje Felroze Cherry Air from Destiny’s Child

  • 5 Oktober 2015

Na een druk maar zeer gezellig weekend waarin alle toekomstige puppy-eigenaren weer de kleintjes hebben kunnen bewonderen, hadden Romy en ik gisteren toch nog even tijd om van alle pupjes een foto te maken, hier is het 8-tal op een leeftijd van 5 weken en 2 dagen:

IMG_4690 IMG_4695 IMG_4700

Reutjes groen, rood en blauw (van links naar rechts)

IMG_4703 IMG_4706 IMG_4711

Teefjes oranje, felroze en lichtblauw

IMG_4713 IMG_4733

Teefje lila en teefje geel

  • 2 Oktober 2015

5 Weken oud zijn ze vandaag, nog ruim 2 weken en dan gaan ze allemaal weg hier. De tijd gaat zo ontzettend snel. Het zijn echte, kleine, ondernemende hondjes die dol zijn op buiten spelen. We hebben ontzettend geboft met het weer en daardoor gaan ze ook minimaal 4x per dag naar buiten. Volgende week donderdag komt de chipper dan krijgt ook ieder pupje de eigen stamboomnaam. De dag erna komt de dierenarts hier thuis om ze allemaal te controleren en krijgen ze hun 1e inenting. De 3e keer ontwormen gebeurt ook nog volgende week, er is dus weer genoeg te doen. Hieronder een aantal foto’s van de laatste dagen.

IMG_4655 IMG_4657 IMG_4659

Escada speelt heerlijk met haar kinderen buiten, zo kun je natuurlijk ook de rups binnen komen, en rechts wordt er even uitgerust na al het gespeel

IMG_4675 IMG_4676

De gezamenlijke maaltijd, de 2e moeder van het stel(Summer) houdt alles vanuit het raam nauwlettend in de gaten

IMG_4661

Een gezellig onderonsje

  • 29 September 2015

De pupjes zijn 4,5 week oud en worden steeds ondernemender. Ze ontdekken van alles en vandaag hebben ze ook voor het eerst kennis gemaakt met de knikkerdoos, pannendeksels en een harde radio. Zo leren ze wennen aan alles van ons dagelijkse bestaan. Sinds zaterdag gaan ze iedere middag even lekker naar buiten, daar nuttigen ze hun 3e maaltijd, gaan hun behoeftes doen, even spelen en vallen dan al weer vrij snel in slaap. Dan is het weer tijd om naar binnen te verkassen. Er zitten ook al echt een aantal tuinierders in de dop bij, langs het hekwerk weten ze uitstekend kleine mosjes van de grond te halen, onkruidjes door het hekwerk te trekken en niet te vergeten: blaadjes te spotten. Escada loopt er dan heel blij bij, zo van dat hebben ze niet van vreemden. Deze week is er weer veel visite en op zondag komen alle puppymensen weer een kijkje nemen, de pups zullen dat wel erg leuk vinden want ze zijn dol op aandacht en knuffels.

  • 27 September 2015

Gistermiddag zijn de puppies 1 uur buiten geweest en toen vonden ze het ook wel welletjes. Onder het toeziend oog van Escada hebben ze buiten de boel verkend en na afloop waren ze erg moe en vielen als een blok in slaap. Vanaf vandaag krijgen ze 4 x per dag te eten, ze zijn allemaal erg dol op hun menu, binnen no-time wordt alles netjes naar binnen gewerkt. Zolang het lekker zonnig weer blijft, kunnen ze de komende week iedere dag fijn buiten spelen.

IMG_4624 IMG_4629

Er wordt buiten meteen netjes de behoeftes gedaan en daarna gaan ze de rups verkennen

IMG_4619 IMG_4633

Na afloop moet je dan echt even bijkomen en rechts het favoriete moment van de dag: de ontbijtmousse waar ze lekker van smikkelen

  • 25 September 2015

Vandaag zijn de pupjes 4 weken. Gisteren zijn de nageltjes weer geknipt en vanmorgen zijn ze weer ontwormd. Deze keer vonden ze het eigenlijk niet zo vies maar de darmpjes van sommigen vonden het wel wat minder. De pupjes vinden het geweldig in de puppyren, ze spelen, slapen heel veel, proberen de waterbak uit vooral met hun pootjes en doen de behoeftes netjes op de kranten die in de ren liggen. De nachtelijke zindelijkheidstraining gaat ook goed dus wat willen we nog meer, alles gaat prima. Ze krijgen nu al 3x per dag te eten en vanaf zondag wordt dat 4x per dag. Gezien de goede weersvoorspellingen mogen ze dit weekend ook voor de eerste keer buiten gaan spelen.

IMG_4612IMG_4603

Links reutje blauw, rechts teefje lichtblauw

IMG_4615Gezellig aan het spelen in de puppyren