Escada Parfum 2
Nieuw dagboek Escada Parfum 2

  • 28 Juni 2013

Het is vandaag precies 16 weken geleden dat de pupjes van Escada en Arville het levenslicht aanschouwden en een mooie gelegenheid om nu het Dagboek te sluiten. Het gaat goed met alle kleintjes die behoorlijk hard gegroeid zijn in de afgelopen weken en dat de komende maanden ook zeker blijven doen. Ik ben echt heel erg blij met dit nestje super leuke Flatcoatpupjes en ik wens iedereen nogmaals heel veel plezier en ook heel veel geluk met hun Flatcoatje.

Hieronder nog een paar foto’s

Links Escada met Naima die nog even controleert of er echt geen melk meer te drinken valt, in het midden Patricia met zwemmende Boet, wat een knappe vent en rechts Naima in Doetinchem op bezoek bij Boet die zijn goede zwemvoorbeeld volgt.

Links op bezoek in Rijnsburg bij Pip, de vraag is: wie is nou Naima en wie Pip?, rechts waterpret in Roermond van Ciaran met Naima

  • 28 Mei 2013

De kindertjes van Escada zijn al bijna 12 weken oud. Het gaat bij de nieuwe baasjes allemaal prima. Ook bij ons gaat het heel goed met Naima, het is een heel lief, zachtaardig hondje wat zich ook prima hier in huis aanpast. As. zondag gaat voor haar de jachttraining starten waar ook nog 1 zusje en 2 broertjes van haar aanwezig zullen zijn. 1 van deze knappe broertjes is hiernaast op de foto te zien; Ciaran (Incredible Me from Destiny’s Child).

  • 14 Mei 2013

Het gaat goed met alle pupjes bij de nieuwe baasjes en ook met onze eigen kleine meid gaat het prima. Hieronder weer een aantal foto’s van de pupjes op hun nieuwe stekje.

Van links naar rechts Kyra(lila), Nero(bruin) en Ordin(grijs)

Links Noa(l.rose) en rechts Boet(blauw)

  • 6 Mei 2013

En toen was er alleen nog onze eigen kleine meid! De rest van het elftal is vertrokken. Nadat de grote uittocht al had plaatsgevonden , is afgelopen dinsdag teefje felroze (Indy) door de fam. Bonten opgehaald en meegenomen naar Baexem. Zaterdag werd reutje bruin (Nero) door Roy en Laura meegenomen naar Venlo en als hekkensluiter ging teefje lila (Kyra) gisteren met de fam. Hollanders mee naar Someren. Echt stil was het niet in huis want met 6 volwassen Flatcoats en een pupje is er toch genoeg te doen maar het einde van een geweldige puppytijd is wel een feit. Ik kan alleen maar zeggen dat ik met volle teugen genoten heb van dit super elftal, Escada is een moeder uit duizenden dus alles is gewoon heel soepel en prettig verlopen. Daarbij wil ik natuurlijk mijn gezin bedanken, in het bijzonder Romy (onze jongste dochter), voor alle hulp. Verder familie, vrienden en bekenden die mij op welke manier dan ook geholpen hebben en ook hier in het bijzonder vriendin Susanne.

IK WENS IEDEREEN HEEL VEEL PLEZIER EN GELUK MET ZIJN OF HAAR PUPPY en hieronder een 3-tal foto’s die ik pas ontvangen heb van een paar pupjes bij hun nieuwe baasjes

Van links naar rechts: Pip(teefje l.blauw), Indy (teefje felroze) en Boet (reutje blauw)

  • 29 April 2013

En toen waren er nog maar 4! Afgelopen zaterdag is door reutje blauw (Boet) het startsein gegeven voor de uittocht bij ons uit huis. Hij is zaterdag met René en Patricia naar Doetinchem vertrokken. Zondag was het de beurt aan 4 hondjes om ons huis te verlaten, als eerste is op zondag reutje groen (Enzo) met de fam. Bleijerveld naar Driebergen vertrokken en daarna kwam de fam. Schuren uit Heel om reutje geel (Ciaran) mee te nemen. ’s Middags kwamen Gert en Petra om reutje rood (Lars) mee naar Swolgen te nemen en als laatste vertrok zondag teefje lichtroze met de fam. Holten naar Maastricht. Vandaag is teefje lichtblauw (Pip) met de fam. Schreurs naar Rijnsburg vertrokken en ’s middags is reutje grijs (Ordin) naar Heythuysen gegaan met de fam. Timmermans. Morgen wordt teefje felroze opgehaald en dan nog in het weekend reutje bruin en teefje lila en dan is onze jongedame nog over van het elftal. Ik vind het bijzonder attent en ook erg leuk dat iedereen  een leuk bedankje voor me meebrengt en hieronder 1 van de vele dingen die ik gekregen heb

  • 26 April 2013

Vandaag is het elftal 7 weken oud en gisteren zijn Marjet en Nel namens de FRC hier gekomen om bij de pupjes de Puppytest af te nemen. Hiervoor wil ik beide dames van harte bedanken voor de leuke en vakkundige wijze waarop zij dit weer gedaan hebben. De weergoden waren ons uitermate gunstig gezind, zelfs iets te gunstig want het was wel heel erg warm voor met name de teefjes die ’s middags aan de beurt waren. Het elftal heeft het zoals ik gehoopt maar zeer zeker ook verwacht had SUPER gedaan. Het zijn zeer lieve, mensgerichte maar ook werklustige pupjes zoals een Flatcoat hoort te zijn. Vanmorgen zijn ze voor de 4e keer ontwormd zodat ze daar voorlopig even van verlost zijn. Hieronder een aantal foto’s van de Puppytest:

  • 24 April 2013

Morgen is het dan zover: de Puppytest, de pupjes zijn dan op 1 dag na 7 weken oud. Daarna weten we welk pupje naar wie toe zal gaan en ook welk pupje bij ons zal blijven. Ik ben heel erg blij dat er pupje uit dit nestje hier blijft want ik geniet iedere dag met volle teugen van deze heerlijke puppies en ik laat ze komend weekend met een heel zwaar gevoel in mijn maag vertrekken. Normaal gesproken, heb je aan het einde van de periode van 7-8 weken wel zoiets van: het is mooi geweest en het is goed dat ze individuele baasjes gaan krijgen en dat laatste is natuurlijk ook goed maar bij mij overheerst het gevoel van ze te gaan missen heel erg: het is een super elftal!

    

Links is Escada lekker met 1 van de pupjes in de eetkamer aan het spelen en rechts komt Susanne afscheid nemen van het elftal waarvan zij ook aanwezig was bij de geboorte en die ze heeft zien uitgroeien tot kleine zwarte knuffelbeertjes die natuurlijk nog even met z’n allen bij haar gingen liggen

  • 22 April 2013

Het elftal is gisteren op hun uiterlijk gekeurd, met dank aan Gerard en Monica die speciaal hiervoor gekomen waren, en ook dat hebben ze er weer prima vanaf gebracht, hieronder de foto’s(door op de foto’s te klikken, verschijnen ze in het juiste formaat):

Van links naar rechts reutje blauw, bruin en rood

Van links naar rechts reutje geel, grijs en groen

Van links naar rechts teefje lichtblauw, felroze en lichtroze

Links teefje lila en rechts teefje oranje

  • 20 April 2013

Gisteren was het 6 weken geleden dat de pupjes geboren zijn, dit betekende dat het tijd was voor een bezoekje van de dierenarts. Eerst waren de volwassen Flatcoats aan de beurt voor controle en de jaarlijkse inenting en toen dat klusje geklaard was, waren de pupjes aan de beurt. Keurig gingen ze 1 voor 1 op de trimtafel hier staan en kregen ze eerst hun prikje en daarna werden ze helemaal onderzocht, het hele elftal is prima in orde waar ik uiteraard  heel erg blij mee ben. Gisteravond ben ik ook voor het eerst sinds 6 weken van huis geweest omdat onze oudste dochter Kyra haar Eindexamenbal had en dat kun je als ouders toch niet overslaan dus mijn goede vriendin Susanne was zo aardig om hier te komen “baby” sitten waardoor ik even van huis kon. De pupjes hebben toen voornamelijk geslapen en toen wij binnenkwamen, werden ze allemaal wakker en toen gingen ze heel netjes allemaal weer buiten hun behoeftes doen. Vanmiddag hebben ze hun 1e autorit beleefd, we hebben dit over 4 rondes verdeeld: Mark was de chauffeur, ik zat met een pupje voorin op schoot en achterin Romy en afwisselend Jasper of Xander met een pupje op schoot zodat we goed konden kijken hoe de pupjes reageerden. Nou eigenlijk viel er helemaal niets te kijken want ze zaten voorbeeldig op schoot en heel rustig te kijken dus ook deze proef hebben ze hier goed doorstaan!

  • 18 April 2013

De pupjes zijn vanmiddag gechipt en ook dit ging weer prima met het relaxte elftal. Hieronder de stamboomnamen die bij de Flatcoatjes horen.

De reutjes:

  

Bruin: Magnetic Beat from Destiny’s Child                       Blauw: Absolutely me from Destiny’s Child

  

Rood: Signature from Destiny’s Child                               Geel: Incredible Me from Destiny’s Child

  

Grijs: Casual Friday from Destiny’s Child                        Groen: Sentiment from Destiny’s Child

De teefjes:

  

Lila: Margaretha Ley from Destiny’s Child                      Felroze: Rockin Rio from Destiny’s Child

  

Oranje: Ibiza Hippie from Destiny’s Child                       Lichtblauw: Blue Romance from Destiny’s Child

Lichtroze: Island Kiss from Destiny’s Child