Dreamnest van Naïma
Nieuw dagboek Dreamnest van Naima

  • 12 Juni 2018

DE PUPJES ZIJN VANDAAG 8 WEKEN OUD!

En ze zijn afgelopen weekend allemaal naar de nieuwe baasjes vertrokken behalve River, zij is bij ons gebleven.

Op zaterdag was als eerste teefje rood(Zhivah) aan de beurt om naar het zuiden des lands te vertrekken, vervolgens werd reutje blauw(Venn) door Pim en Tineke meegenomen naar Dordrecht. Daarna kwamen Jeannette en Ona om reutje oranje(Iven) mee te nemen naar hun gezin in Heinenoord en de laatste die zaterdag vertrok was reutje grijs(Chester)en hij woont nu in Baarlo bij Jack en Ingrid.

Op zondag kwam als eerste de familie Berkey uit Oud-Vossemeer om reutje geel(Fletcher) op te halen, daarna kwam de familie Baten uit Nuenen om reutje licht-groen(Djim) mee te nemen. Daarna kwamen Gerrit en Gerrie om reutje bruin(Bowie) op te halen en tenslotte ging teefje lichtroze(Cato) mee met Anne-Marie naar Rotterdam en was alleen River nog over. Naïma was de hele periode helemaal dol op haar pupjes en ik had verwacht dat ze erg van slag zou zijn als ze weg waren maar dit is helemaal niet het geval geweest, ze vindt River erg leuk en is natuurlijk ook altijd samen met de andere flatcoats hier.

Het is dan ineens heel abrupt voorbij, aan de ene kant ben ik blij dat al het werk voorbij is en ik weer lekker mijn gang kan gaan maar aan de andere kant mis ik deze geweldige pupjes ook en hun gezelligheid. Het was een super nestje, het is allemaal heel soepel verlopen en het was echt genieten. Ik wens iedereen heel veel geluk en plezier met hun pupje. Hieronder nog wat foto’s van de pupjes op hun nieuwe stekje:

Van links naar rechts: Iven, Bowie en Fletcher

Venn

Djim met groot maatje Indy

Zhivah

Naima met River

Chester

Cato

  • 6 Juni 2018

Vandaag was dan eindelijk de dag aangebroken waarop de Puppytest ging plaatsvinden en iedereen te horen kreeg wie welk pupje krijgt. Poeh Poeh wat was het warm, zowel voor de Puppytesters als de pupjes was het hard werken. De pupjes gingen het liefst lekker in de schaduw liggen en dat is dan minder voor de test als het zo heet is. Het zijn erg leuke, zachtaardige pupjes en ik ben ook enorm blij met ze, hieronder wat foto’s van vandaag:

De Puppytest in volle gang

Teefje felroze apporteert heel graag

En na afloop van de Puppytest heerlijk slapen op de koele tegels en daarna weer wakker worden voor etenstijd.

  • 5 Juni 2018

DE PUPJES ZIJN VANDAAG 7 WEKEN OUD

Het lijkt net gisteren dat ze als kleine, hulpeloze hummeltjes in de werpkist lagen en nu rennen er hondjes tussen de 4 en 5 kg hier rond, die de grootste lol met elkaar hebben en ook flink de boel op stelten kunnen zetten. Ik heb van Erik al 9 foto’s van de fotoshoot gekregen voor in de mapjes van ieder hondje en het zijn prachtige foto’s, ben enorm benieuwd naar de andere foto’s. Morgen is de Puppytest, het belooft een warme dag te worden en daarom komen de testers morgen eerder hier naar toe. Als het te warm is, doen de pupjes namelijk niet zoveel. Morgenavond of donderdag hoort iedereen van mij wie welk pupje gaat krijgen!

Wij gebruiken ons neusje heel erg goed en vinden de snuffelmat geweldig om de brokjes te vinden

  • 4 Juni 2018

De pupjes hebben een druk weekend achter de rug. Zaterdag is Erik Verzijl met Ellen hier gekomen om een puppy-fotoshoot te verzorgen, al met al heeft het 3 uur geduurd. Het was heel erg leuk en ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Gisteren zijn we met ze auto gaan rijden, Mark achter het stuur en Kyra, Romy en ik ieder een pupje en dat hebben we zo 3x achter elkaar gedaan. Ik kan zeggen dat er 3 pupjes zeer braaf waren: reutje geel, reutje lichtgroen en teefje lichtroze. De andere 6 hebben aardig voor ons “gezongen” van zacht gezang tot luidkeels geloei, in dit geval geldt oefening baart kunst en ook dit komt vanzelf helemaal goed. Al mijn flatcoats gaan heel graag mee in de auto en als ze er in zitten, merk je niet eens dat je een hond in de auto hebt. Hieronder zijn nog de standfoto’s van de pupjes die Marianne afgelopen woensdag gemaakt heeft:

Reutje geel

Reutje lichtgroen

Reutje oranje

Reutje grijs

Reutje bruin

Reutje blauw

Teefje rood

Teefje lichtroze

Teefje felroze

 

  • 1 Juni 2018

Vandaag was dierenarts Erik Noorman van Dierenkliniek den Heuvel uit Best bij ons thuisgekomen om de pups te controleren en te vaccineren, tevens waren ook de 4 volwassen Flatcoats aan de beurt. Alles is prima in orde met de kleintjes, bij alle 6 de reutjes zijn beide balletjes aanwezig dus het zijn echte complete ventjes. Afgelopen week zijn de pupjes uitgebreid op hun uiterlijk gekeurd door Gretie, Marianne en Bianca en ook zij zijn zeer gecharmeerd van dit geweldige nestje. Buiten wordt er volop gespeeld en wat zijn ze dapper, ik knal met het alarmpistool bijna naast de puppyren, ze kijken amper op of om en spelen rustig verder. Morgen krijgen ze dan hun fotoshoot en zondag gaan we een stukje met ze rijden. Dit is het laatste weekend dat ze hier zijn dus dat betekent nog even volop genieten.

Marianne met 1 van de kindertjes van Luke en Naïma

  • 30 Mei 2018

Vandaag kwam als eerste Marianne om naar de kleintjes van Luke en Naïma te kijken. Zij vond het ook een enorm leuk nestje, fijn om de bevestiging ook van de eigenaresse van de vader van de pupjes te krijgen. Rond 12.00 uur was de Chipper er, alle pupjes zijn gechipt en bij alle pupjes is wat wangslijmvlies afgenomen voor hun DNA-profiel. Ze lieten het allemaal keurig toe, 1 reutje(geel) piepte een klein beetje toen de chip werd ingebracht maar verder zaten ze 1 voor 1 gewoon relaxed bij mij op de arm. Hieronder dan de pupjes met hun stamboomnaam:

Dream Boy from Destiny’s Child, reutje oranje

Dream on from Destiny’s Child, reutje blauw

Dreamlover from Destiny’s Child, reutje bruin

Daydream from Destiny’s Child, reutje grijs

Dreamcatcher from Destiny’s Child, reutje lichtgroen

Dreamteam from Destiny’s Child, reutje geel

Dreamgirl from Destiny’s Child, teefje felroze

Sweet Dreams from Destiny’s Child, teefje lichtroze

In Your Dreams from Destiny’s Child, teefje rood

 

  • 29 Mei 2018

DE PUPJES ZIJN VANDAAG 6 WEKEN OUD

Wat een weer hebben we de laatste tijd, het is heel fijn dat het zomers is maar sommige dagen zijn echt te veel van het goede. In de ochtend vinden de pupjes het heerlijk om buiten te spelen, vanmorgen was ik al om 5.15 uur met ze buiten en dan is het echt lekker qua temperatuur maar na de middag is het gewoon vaak te heet en dan is het alleen naar buiten om te eten, de behoeftes doen en lekker koel naar binnen. Morgen komt Marianne (de eigenaresse van Luke)en ook de chipper van de Raad van Beheer komt, daarna komen de portretfoto’s van de pupjes hier in het Dagboek te staan en dan heeft ieder hondje ook zijn eigen stamboomnaam.

Mark is veel weg voor zijn werk naar het buitenland maar als hij hier is, wordt hij ook vol enthousiasme begroet en storten ze zich het liefst alle 9 tegelijk op hem.

  • 27 Mei 2018

De pupjes hebben het weer druk gehad de afgelopen paar dagen. Ze zijn weer ontwormd, dat is zonder enig probleem verlopen, gelukkig. Verder hebben ze weer heel veel visite gehad, zo goed als alle toekomstige puppy-eigenaren hebben dit weekend de pupjes kunnen bekijken en zelf kunnen zien wat voor heerlijk stel het is. We zijn hier ook flink bezig met het kennismaken van allerlei nieuwe dingen, iedere dag gaan er een paar pupjes op ontdekkingsreis op de begane grond, dat doen we individueel dan kun je ook goed zien hoe ieder pupje reageert. Komende week hebben ze een drukke week voor de boeg, weer de nodige bezoekjes en dan ook nog op woensdag de Chipper van de Raad van Beheer en op vrijdag komt de dierenarts, met als afsluiting op zaterdag een Puppyfotoshoot en zondag een ritje met de auto. Hieronder even een paar foto’s van de ontdekkingstocht:

  • 24 Mei 2018

Wat hebben we toch geboft met het weer en dat vinden de pupjes ook. Ze vinden het heerlijk om buiten te spelen en meestal worden er 3 maaltijden ook buiten genuttigd. Het ontbijt doen we altijd binnen in de puppyren want na zo’n nacht hebben ze razende honger en om te zorgen dat niet het hele huis wakker wordt van hun luide keeltjes zorgen we ervoor dat ze snel kunnen eten. Vanmorgen waren ze ook even heel boos dat ze niet buiten konden spelen omdat het veel te hard regende, dat gebeurt natuurlijk ook wel eens. Toen het even later minder hard regende, zijn ze gewoon naar buiten gegaan en ze hadden er niet eens erg in en zo hoort het ook bij een echte flatcoat. Ik heb gisteren voor het eerst buiten (op afstand) met het alarmpistool geschoten, het geluid maakte hen niets uit, ze reageren goed op allerlei geluiden, waar ze wel nog van onder de indruk zijn, zijn de apache helicopters die hier af en toe overvliegen als ze naar de vliegbasis in Gilze-Rijen gaan, dat vinden ze een rot-herrie maar ook dat went vanzelf. Ik had gehoopt dat deze week de chipper van de Raad van Beheer zou komen maar helaas dat is niet het geval. Hierdoor heb ik de dierenarts van volgende week dinsdag naar volgende week vrijdag moeten verzetten. De pupjes moeten voordat ze gevaccineerd worden en hun paspoort krijgen eerst gechipt zijn dus nu krijgen ze een paar dagen later hun inenting. Op woensdag 6 juni krijgen ze de Puppytest van de FRC en daarna gaan ze al bijna uitvliegen maar daar wil ik echt nog even niet aan denken. Komend weekend is het heel leuk voor alle toekomstige baasjes want dan komen ze hier om de kleintjes te bewonderen en dan zien ze “live” hoe ontzettend leuk ze zijn.

  • 22 Mei 2018

DE PUPJES ZIJN VANDAAG 5 WEKEN OUD

De pupjes ontwikkelen zich razendsnel. Er wordt volop gespeeld, alles wordt met het bekje ontdekt, meestal is dat wel goed maar als ze dat bij elkaars oortjes doen dan hoor je ze flink piepen en terecht want hun tandjes zijn vlijmscherp. In de Puppyren doen ze alles keurig op hun krantje en een aantal gaan piepen voor het poortje als ze een grote boodschap moeten om te melden dat dit toch echt buiten moet gebeuren en een aantal keren per dag doen ze ook al alles netjes buiten. De afgelopen dagen hebben ze ook weer veel visite gehad, een kindje van 1,5 jaar, de buurkinderen van 11 en 13 jaar en weer volwassenen, zo leren ze dat alles normaal is en ze vinden alles ook prima. Deze week gaan ze aan het eind van de week al weer ontwormd worden omdat dit niet gelijk met de vaccinatie van volgende week dinsdag kan. Ik hoop ook dat de chipper deze week langs zal komen om de pupjes te chippen. Een aantal foto’s weer van de afgelopen dagen:

Naima speelt graag met haar kindjes

Dolle pret in de puppyren

Reutje oranje

Ik zit gezellig buiten

De jonge onderzoekers

En na afloop even lekker een slaapje doen