Day nest van ivy
Nieuw dagboek day nest van Ivy

  • 9 April 2021

De pupjes zijn vandaag 9 weken oud en dit is ook het moment dat ik voor de laatste keer het Dagboek bijwerk. Ik heb verschillende leuke foto’s van alle hondjes bij de nieuwe baasjes gekregen die vandaag hier geplaatst zullen worden. Hier gaat het uitstekend, Ivy is weer als vanouds, speelt veel met Harvey, wandelt lekker weer met de rest en ik kan me weer uitleven met de jachttraining van Dakota en Harvey. Jullie zullen merken dat puppies enorm leuk, aandoenlijk, schattig en nog veel meer zijn maar ook heel veel werk, opvoeden, benchtraining, zindelijk maken, gewone training noem maar op. Na een aantal maanden dan wordt het een heel stuk makkelijker wat dat betreft en uiteindelijk is het alleen maar leuk. Nogmaals heel veel geluk en plezier voor jullie allen!

Harvey, reutje donkergroen

Kay, reutje bruin

Dex, reutje grijs

Jax, reutje lichtgroen,

Koos, reutje paars

Toby, reutje donkerblauw

Noor, teefje lila

Soof, teefje oranje

Siep, teefje lichtroze

Jackie, teefje felroze

Nora, teefje rood

Mellow, teefje geel

Skye, teefje lichtblauw

  • 4 April 2021

En toen was de puppyren echt helemaal leeg en heeft Ivy het huis doorzocht of er echt niet nog ergens een pupje was. Dat is echt heel sneu om te zien maar gelukkig gaat het vandaag al weer een stuk beter met haar en ligt Dakota weer als vanouds heerlijk bij Ivy in het mandje, gelukkig dat Ivy een dochter uit haar 1e nestje heeft. Ik moet zelf ook nog wel even wennen, na 8 weken zeer intensieve zorg voor 13 pupjes is het wel heel leeg en stil in huis ondanks dat er hier 5 flatcoats rondlopen. Donderdag is de uittocht van de pupjes begonnen, als eerste was reutje bruin(Kay)aan de beurt om met de familie Milder naar Lichtenvoorde te vertrekken, daarna was het de beurt aan teefje lila(Noor)om naar Schiedam te gaan met de familie Groenhorst. Vervolgens werd reutje donkergroen(Harvey)opgehaald, hij woont nu in Bussum bij Marja en haar 2 dochters. In de middag kwamen Johan en Conny uit Eersel om reutje lichtgroen(Jax) op te halen. Daarna werd reutje paars(Koos) opgehaald om met Marjan en Fred naar Gorinchem te gaan. Op vrijdag werden er weer 5 opgehaald, als eersten kwamen David en Herman om teefje lichtroze(Siep)mee te nemen naar Amsterdam. Daarna kwam de familie Noordeloos om teefje felroze(Jackie)mee te nemen naar Bovenkarspel. Vervolgens kwamen Jos en Karin Berben uit Venlo om teefje rood(Nora) op te halen. Ingrid en Fred namen reutje donkerblauw(Toby) mee naar Amsterdam en als laatste op vrijdag kwam de familie van Esch om teefje oranje(Soof) mee te nemen naar Tilburg. Gisteren werden de laatste 3 opgehaald, als eerste ging teefje geel(Mellow)met de familie v.d. Linden mee naar Annen, daarna kwam de familie Jansen uit Helmond om teefje lichtblauw(Skye)op te halen en als hekkensluiter kwamen Dagmar en Christien om reutje grijs(Dex) mee te nemen naar Heel.

Ik wens iedereen heel veel geluk en plezier met hun pupje. Voor mij was het razend veel werk maar ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat mijn 2 hele grote nesten van Ivy mijn aller fijnste nesten tot nu toe zijn geweest. De combinatie van Bamse en Ivy heeft 2x voor geweldig leuke, lieve en relaxte pupjes gezorgd waardoor ik ongelofelijk van ze genoten heb(Dank aan Bianca dat Bamse hier 2x de vader van de nestjes van Ivy mocht zijn). Verder heel veel dank aan Mark voor al zijn hulp hier, onze oudste dochter Kyra die heel vaak vanuit Diemen is overgekomen en Marianne nogmaals bedankt voor de fijne hulp bij de bevalling en de gezellige bezoekjes hier.

  • 31 Maart 2021

En vandaag is het dan de laatste dag dat mijn 13-tal bij elkaar is. Ze zijn op 2 dagen na 8 weken oud en al die weken heb ik er non-stop voor gezorgd en dan is het ineens bijna voorbij. Dat blijft altijd een vreemde gewaarwording maar ik kan ook zeggen dat mijn werk er wel op zit. De kleintjes hebben echt baasjes nodig die van alles met ze gaan ondernemen, opvoeden, trainen, zindelijk maken, noem maar op. Als ze niet slapen, zetten ze heerlijk de boel op stelten en hebben grote lol samen. Vanmorgen zijn ze ook voor de 4e keer ontwormd zodat dit pas weer met 12 weken hoeft te gebeuren bij de nieuwe baasjes. Alles is er hier klaar voor, en morgen gaan dan de eerste 5 kleintjes vertrekken, nog even extra genieten van ze.

Alles ligt klaar op de linkerfoto en als Romy met de mopper in de ren komt, moet dat natuurlijk uitgebreid geïnspecteerd worden net zoals op onderstaande foto ik met de stofzuiger in de ren ga, alles is leuk en interessant.

  • 29 Maart 2021

Dit weekend stond er een autoritje voor de pupjes op de planning. We zijn 3 keer gaan rijden, de 1e keer met 5 pupjes en de volgende 2 rondes met 4 pupjes. In de nylon bench in mijn auto vonden ze het allemaal reuzegezellig. De dametjes konden de ritjes duidelijk meer waarderen dan de heertjes, er was maar 1 dametje die af en toe liet horen dat ze het er niet helemaal mee eens was en bij de heertjes waren dat er wel een aantal maar al met al hebben ze een 1e autoavontuur goed doorstaan. Verder gaat alles z’n gangetje, vandaag gaan we weer gezellig de fietskar in door de wijk en vooral nog een paar daagjes genieten van elkaar.

Het autoavontuur

 

  • 26 Maart 2021

Vandaag is het precies 7 weken geleden dat de pupjes geboren werden. Onvoorstelbaar wat een immense groei zij doormaken in zo’n korte tijd. Er wandelen hier nou 13 dappere dametjes en heertjes rond die volop de wereld aan het ontdekken zijn. Ze zijn heel vrij en vrolijk. Ik heb deze week een paar keer buiten bij de puppyren met mijn alarmpistool geknald maar ze keken even en gingen weer vrolijk verder waar ze mee bezig waren. Ook binnenshuis reageren ze heel erg goed op allerlei geluiden, ze vinden eigenlijk alles leuk en interessant. Dit weekend zouden de 1e acht pupjes ons gaan verlaten maar soms komt er een kink in de kabel. De darmpjes van de pupjes waren al aan het begin van deze week een beetje op hol geslagen en dat ging niet vanzelf over. De dierenarts geraadpleegd en ze hebben nu een kuurtje voor 5 dagen en probioticakorrels voor over de brokjes. Ze hebben gisteravond voor het eerst een halve tablet antibiotica gehad en ik merkte al gelijk resultaat waar ik heel erg blij mee ben. De grote uittocht van de pupjes zal nu eind volgende week plaats gaan vinden. Wij gaan dit weekend met ze autorijden, lekker buitenspelen en nog meer leuke dingen doen.

13 Schone slapers

  • 24 Maart 2021

De blije buiten speelclub.

Gisteren hebben de pupjes weer visite gehad, deze keer was Laura er met haar bijna 2-jarig zoontje Tibbe. De pupjes vinden alles leuk en gezellig. Vandaag komt Marianne nog voor de laatste keer naar ze kijken want zaterdag is het dan toch zo ver en gaan er 5 kleintjes ons verlaten. Ze hebben de grootste lol samen en zijn nu heel erg van alles aan het ontdekken, als ik ze eten ga geven, blaas ik op mijn jachtfluitje, dat signaal kennen ze heel erg goed en dan zitten ze allemaal klaar en weten ze wat er komen gaat.

  • 22 Maart 2021

Vanmorgen is de dierenarts geweest om de pupjes helemaal te controleren, hun 1e inenting te geven en hun Europese dierenpaspoortje te brengen. Ik ben heel blij en ook trots dat mijn 13 lieve pupjes helemaal tiptop in orde zijn: alle reutjes hebben beide balletje al ingedaald, geen enkel pupje een navelbreukje wat bij een groot nest zeker niet ongewoon is, de dierenarts vond het ook een prima 13-tal. Verder hebben Kyra en ik zaterdag alle pupjes getest, ze waren eigenlijk precies zoals ik ze hier binnen ook al geobserveerd had. Het zijn zachte hondjes die consequent, vriendelijk en positief opgevoed en getraind zullen moeten worden. Alle baasjes weten inmiddels wie welk hondje zal krijgen. Gistermiddag hebben ze ook nog een wandeling met de fietskar gehad, ze pasten er niet allemaal tegelijk in dus 1x met de reutjes en de andere keer met de teefjes. De heertjes konden de wandeling zeer waarderen, de dames iets minder, zij lieten wel zo af en toe van zich horen. Vanmorgen hebben ze na het bezoek van de dierenarts lekker met Ivy buiten gespeeld.

Teefje oranje apporteerde heel knap

 

Veel hondjes vonden Kyra veel interessanter dan de attributen, dan klapt er ineens een paraplu voor je neus open en wat doe je dan: je maakt je een beetje klein en gaat op onderzoek uit.

 

Gezellig in de fietskar

  • 21 Maart 2021

DE PUPJES 6 WEKEN EN 2 DAGEN OUD, HIER ZIJN DAN DE PORTRETFOTO’S VAN ONS LIEVE 13-TAL:

De reutjes:

Lichtgroen en donkergroen

Blauw en paars

Grijs en bruin

De teefjes:

Rood en felroze

Lichtroze en oranje

Teefje geel


Lichtblauw en lila

  • 19 Maart 2021

Vandaag zijn de pupjes 6 weken oud. Het laatste weekend dat het hele clubje hier bij elkaar is en dat is toch wel even slikken. Het zijn 13 echt makkelijke pupjes, het zijn kleine knuffelbeertjes met een zacht karakter. Ik heb ze gistermiddag ontwormd omdat Bianca vanmorgen komt en ook het voer wordt geleverd. Het was een verstandig idee want bij een aantal sloegen de darmpjes deze keer behoorlijk op hol. Ik heb voor de pupjes altijd Probiotica in huis en heb het hele stel allemaal 1 ml gegeven en vanmorgen weer allemaal prima ontlasting. Dit weekend gaan ze voor het eerst lekker buiten spelen en zondag gaan Kyra en ik ze testen en natuurlijk moeten we dit weekend ook de portretfoto’s van ze maken.

De brokjes worden sinds gisteren niet meer geweld dus ze moeten nu goed kauwen, de wat langzamere eters laat ik dan soms even apart eten zodat het eten niet voor hun neusje weggekaapt wordt, alhoewel hier een paar grote kapers op de kust zijn:), van al dat spelen word je echt moe en dan val je boven op de fles in slaap

  • 17 Maart 2021

Vandaag zijn de pupjes 5 weken en 5 dagen oud en dat is te merken. Met z’n dertienen ravotten ze, ontdekken ze van alles, poepen en plassen tegelijk, slapen ze tegen elkaar aan en eten als hongerige welpjes 4x per dag hun puppybrokjes die al bijna niet meer geweld worden. As. vrijdag zijn ze 6 weken oud en dan worden ze voor de 3e keer ontwormd. Bianca komt vrijdag ook nog een keer naar de kindertjes van haar Bamse en Ivy kijken en ook worden vrijdag de puppypakketten en het voer geleverd. Steeds meer wordt alles in gereedheid gebracht voor het moment dat de pupjes hier het huis gaan verlaten. Het is voor mij echt bizar snel gegaan maar een beetje leuke afleiding in deze tijd is ook niet verkeerd. Hieronder een paar foto’s van de jonge onderzoekers, mama Ivy heeft ze even de weg gewezen en daarna gingen ze met z’n allen op onderzoek uit waarbij de dametjes nog steeds meer op oorlogspad zijn dan de heertjes. Als je ze zo gade slaat als ze zich allemaal vrij bewegen dan zie je ook verschillen in karakter, wie sprint overal op af, wie is wat behoedzamer, leuk is dat om te zien en in kaart te brengen.