Dagboeken
Nieuw dagboek love nest Naima

  • 4 April 2020

De pupjes zijn vandaag 11 dagen oud, het zijn steeds meer echte hondjes aan het worden, dat is te zien op onderstaande foto’s waarvan er ook een aantal gisteren gemaakt zijn door Marianne want zij was hier even op bezoek om ze weer te bewonderen. Naïma was helemaal blij dat Marianne kwam en liet haar helemaal relaxed de pupjes bewonderen. Gistermiddag was er ook weer een mijlpaaltje: reutje oranje heeft als eerste van het 5-tal de oogjes open. Dat blijft echt zo bijzonder om te zien dat kleine oogje wat dan zoekend de wereld in kijkt. De pupjes tijgeren ook steeds krachtiger de werpkist door. Vandaag staat er een nagelknipbeurtje op de planning, dat is heel hard nodig, het zijn vlijmscherpe puntjes en die krassen steeds over Naïma’s buik tijdens het melk drinken dus het is fijn als ze wat minder scherp zijn.


 

 

 

  • 2 April 2020

Dag 9 na de geboorte is het vandaag en vanmorgen heb ik de warmteplaat uit de werpkist gehaald, de gashaard brandt non-stop dus de pupjes hebben een prima temperatuur in de woonkamer. Voor Naïma is dit ook een stuk fijner want zij heeft nu meer de ruimte met haar kindjes. Sinds dinsdagmiddag komen de andere flatcoats ook af en toe een kijkje nemen bij de werpkist, Naïma vindt dit helemaal prima. Ivy vindt ze helemaal geweldig maar zij is natuurlijk ook moeder van 15 pupjes al geweest, haar dochter Dakota is bezeten van alles en iedereen dus ook van deze pupjes, River vindt haar halfbroertjes en halfzusjes zeer interessant maar ook wel spannend en onze oude Beyoncé hoort en ziet niet meer zo veel maar ruikt ze wel nog goed en zeker als ik de pupjes ga wegen, staat zij ook nog blij te kwispelen, mooi zo’n hondenfamilie bij elkaar.

De Raad van Beheer heeft de stamboomnamen goedgekeurd en dit zijn ze dan:

Voor de reutjes:

Higher Love from Destiny’s Child

One Love from Destiny’s Child

Love of my Live from Destiny’s Child

Voor de teefjes:

Love Song from Destiny’s Child

Only Love from Destiny’s Child

Een gelukkige Naïma vanmorgen in de ruime en schone werpkist met de pupjes

  • 31 Maart 2020

Het 5-tal is vandaag 1 week oud

En wat gaat het toch hard. Ze zijn al zo veranderd in een week tijd. Ze weten zich heel goed voort te bewegen in de werpkist, laten ook luidkeels van zich horen als ze hun moeder kwijt zijn, vooral ’s nachts is dat heel gezellig. Afgelopen nacht kon ik zo ongeveer ieder uur van de matras af om weer een dametje of heertje bij Naïma te leggen. Ze gaan dan zelf bewegen en belanden in een ander gedeelte van de werpkist en als je dan niet kunt zien of horen dan is het heel lastig om mama terug te vinden, daarom ben ik dag en nacht in de buurt dus dan is dat probleem snel verholpen. Oogjes en oortjes zullen over een aantal dagen open gaan en dan wordt hun wereldje ook weer heel anders.

  • 29 Maart 2020

De pupjes zijn vandaag 5 dagen oud, ze doen het echt super. Zoals bij elk nest hebben we ook weer 2 aanvoerders, te weten reutje bruin en teefje felroze. Zij weten feilloos iedereen weg te krijgen bij de beste tepels en zijn ook de 2 die het allermeeste wegen terwijl de andere drie ook een prachtig gewicht hebben. Het is zo mooi om te zien hoe jong ze zijn dat er al duidelijk onderlinge verschillen zijn. Overigens zie je over een paar weken weer hele andere verschillen. Dat is voor mij nu het leuke van een keer een niet zo groot nest dat ik heel veel aandacht voor ze allemaal heb. Naïma voelt zich helemaal happy en kwam al gelijk na de bevalling meteen weer bij de andere flatcoats. Ze is heel erg makkelijk en lief maar de honden mogen alleen vanaf gepaste afstand naar haar kindjes kijken want die zijn echt nog alleen van haar. Het Coronatijdperk heeft op alles en iedereen zijn impact en dit betekent hier dat de dierenarts niet hier thuis zal komen om de pupjes na te kijken en hun 1e inenting te geven als ze 6 weken oud zijn maar dat wij met de pupjes naar de dierenarts toe zullen moeten en ook de Chipper van de Raad van Beheer komt niet bij de fokkers meer thuis dus ook daar zullen we zelf met de pupjes naar een aangewezen locatie moeten waar de pupjes gechipt zullen worden. Het is even allemaal zoals het is en we moeten het er maar gewoon mee doen.

Het nieuwsgierige front houdt de werpkist goed in de gaten waar Naïma rustig met de pupjes ligt

De gulzige drinkertjes

  • 27 Maart 2020

Na de nacht gaan de pupjes ’s ochtends even in het mandje zodat de hele werpkist weer schoongemaakt kan worden.

Met als resultaat dat Naïma daarna weer heerlijk kan slapen met haar kleintjes die dan meteen gulzig beginnen te drinken.

  • 26 Maart 2020

Het is de 2e dag dat de pupjes er zijn en wat zijn ze toch leuk die 5-ling van Naïma. Bij het nestje van Ivy waar ik 15 pupjes had, was het voornamelijk heel veel verzorgen, voeden en noem maar op. Nu is het verzorgen, controleren en vooral heel erg genieten. Naïma is een fantastische moeder maar dat wist ik al van haar 1e nestje, de kleintjes groeien uitstekend maar dat is ook logisch er is meer dan voldoende melk bij hun mama beschikbaar. Ik heb gisteren gelukkig een aantal mensen blij kunnen maken met het nieuws dat er een pupje voor hen is maar ook heel veel mensen moeten teleurstellen en dat is altijd heel erg vervelend. Voor mij is het in ieder geval super om zo te kunnen genieten van Naïma en haar kleintjes.

Op de linkerfoto is mijn bedje weer klaar voor de nacht, Naïma vindt dat ook erg gezellig dat ik zo naast haar lig en op de rechterfoto is teefje lila te zien die zo prachtig tussen de achterpoten van haar moeder was gekropen.

  • 25 Maart 2020

Zo wij zijn weer in de lucht na een lange aanloop naar de daadwerkelijke bevalling van Naïma. Gisterochtend om 8.00 uur is Marianne hier gekomen om me te helpen bij de bevalling. Naïma was nog steeds in de voorbereidende fase en eindelijk om 10.10 uur begon ze met persen, het kostte wel even moeite en daar kwam om 10.45 uur reutje blauw ter wereld met een gewicht van 414 gram, om 11.00 uur kwam zijn broertje reutje bruin met een gewicht van 490 gram en daarna kwamen om 11.13 uur en om 12.50 uur 2 levenloze teefjes ter wereld, dit heb ik ook nog niet eerder meegemaakt en is ook verdrietig omdat het 2 puntgave pupjes waren. De natuur is soms heel hard maar gelukkig kwam er om 13.05 uur teefje felroze van 496 gram en om 13.45 uur teefje lila van 422 gram. Als hekkensluiter kwam om 14.26 uur reutje oranje van 388 gram. Naïma heeft een topprestatie geleverd in alle rust want 2 levenloze pups zijn heel moeilijk uit te drijven en zij heeft het klusje fantastisch geklaard en is nu de trotse moeder van 5 zeer krachtige en schattige flatcoatbabies. Mijn dank is weer heel groot voor de steun van mijn gezin en in het bijzonder voor de aanwezigheid van Marianne, zij was een tophulp bij deze toch wel onverwachte bevalling.

 

  • 24 Maart 2020

Na een lange, onrustige nacht zijn de weeën nog steeds in volle gang. Er wordt gehijgd, gegraven, beetje gepiept en ook met periodes nog rustig gelegen maar de aanloop naar een bevalling duurt altijd erg lang. We wachten geduldig af wat deze nieuwe dag brengen gaat……

  • 23 Maart 2020

19.30 Uur, we zijn een aantal uurtjes verder sinds de temperatuurdaling. Naïma gaat afwisselend op de hondenbank of in de werpkist liggen en de andere honden laten haar hier ook met rust. Ze voelen duidelijk dat er iets aan de hand is. Ze heeft kleine porties gekookte kipfilet met rijst gegeten en kippenbouillon gedronken, al het andere laat ze aan haar neus voorbij gaan. We zijn er helemaal klaar voor en wachten maar rustig af wanneer het zover zal zijn en dat kan nog wel een tijdje duren.

12.30 Uur, zojuist bij Naïma de temperatuur gecontroleerd en deze is gezakt tot 36.5 graden. Dit betekent dat er iets gaande is. Hoe lang ze er de tijd voor gaat nemen, weet ik nog niet maar vanaf nu ligt mijn matras alvast beneden naast de werpkist en denk ik dat we een vrij onrustige nacht gaan krijgen. Wordt vervolgd.

  • 22 Maart 2020

Dag 59 van de dracht, echt nog maar een paar daagjes te gaan en Naïma is nog steeds heel vrolijk, speels maar ook heel lui. Sinds gisteren temperatuur ik haar 3x per dag, de temperatuur is nog helemaal zoals deze moet zijn. Vanochtend om 8 uur naar de supermarkt geweest zodat we alles in huis hebben en de komende week rustig hier binnen de geboorte af kunnen wachten. In deze vreemde periode waarin iedereen enorm in zijn vrijheid beperkt is, is het heel fijn om een stel van die heerlijke flatcoats om je heen te hebben, ze brengen heel veel gezelligheid en daarbuiten is het heerlijk om met dit weer een lekkere wandeling met ze te maken. Mark en ik hebben vanmorgen ook vast de puppypanelen buiten opgezet, het klusje kan maar geklaard zijn.

Op de bovenste foto de flinke dikke buik en op de onderste foto is een stuk te zien waar de puppies straks hun buiten speel gebied met allerlei leuke speeltjes en speeltoestellen gaan krijgen maar dat duurt nog eventjes(klik of de foto’s voor de ware grootte)