Dagboeken
Nieuw dagboek James bond nest Ivy

  • 19 Januari 2019

Het is weer de hoogste tijd voor een update van de kleintjes. Het is zo’n enorme verandering nu ze 3 weken oud zijn, hun ontwikkeling gaat enorm snel: ze wandelen rond, blaffen, spelen een beetje en reageren ook heel goed op bepaalde geluiden. Gisteren kwam Monique hier en hebben we ze weer allemaal de nageltjes geknipt, het is echt een heel karwei om van 60 pootjes de nageltjes te knippen. Dit weekend is ook het 1e gedeelte van de visite van de toekomstige puppyeigenaren en volgend weekend het 2e gedeelte. Het is echt even passen en meten met zo’n groot nest. Het is heel leuk dat de mensen nu met eigen ogen kunnen zien hoe geweldig leuk de pupjes van Ivy zijn en hoe goed ze het doen. Hieronder weer wat foto’s van de laatste dagen:

Lieve Ivy met haar kleintjes

Ze smikkelen heerlijk van hun vleesmousse

Daarna moet je even uitbuiken en dat doe je het beste op een lekkere knuffel

Gezellig spelen in de werpkist

  • 17 Januari 2019

VANDAAG ZIJN DE PUPJES 3 WEKEN OUD.

En wat is de werpkist vol als Ivy met haar 15 kindertjes erin ligt. Ze kan bijna niet meer normaal de werpkist in komen want dat wordt ze bestormd door haar kleintjes. Het is daarom ook maar goed dat ze in 2 ploegen doorgaans bij haar liggen anders wordt het wat teveel van het goede. Morgen komt Monique en dan staat er weer een nageltjesknipbeurt op het programma, ze groeien heel snel en zijn enorm scherp die kleine nageltjes. Je voelt ook al in de bekjes langzaam de eerste tandjes doorkomen.

  • 15 Januari 2019

De pupjes zijn al bijna 3 weken oud. Ze zijn steeds meer aan het ontdekken en beginnen ook al voorzichtig te spelen met elkaar. Ze horen ook steeds beter, als Ivy uit de werpkist is geweest en weer terug komt dan komen al de kopjes overeind en beginnen ze allemaal druk heen en weer te bewegen totdat ze weer bij hun moeder zijn. Ze drinken nog steeds het liefst de moedermelk en de Farmfood geitenmelk die ze variërend van 3 tot 6 keer per dag van mij krijgen maar we hebben ook al een vleesmousse geprobeerd zodat ze langzaam wat andere smaakjes leren.

Teefje lichtroze proeft de vleesmousse en weer even met z’n allen relaxen

  • 12 Januari 2019

Voor dit weekend weer wat foto’s van onze kleine lieverds, ze worden ook steeds leuker: tijgeren door de werpkist rond, beginnen te kwispelen en produceren ook hele grappige blafjes, super leuk zijn ze. Deze foto’s heeft Bianca afgelopen donderdag gemaakt:

  • 10 Januari 2019

VANDAAG ZIJN DE PUPJES 2 WEKEN OUD. Ze hebben een druk dagje vandaag. Na de 1e melkvoeding volgde er een onsmakelijk toetje in de vorm van ontwormingsmiddel. Deze roze vloeistof kon hun goedkeuring niet wegdragen, gelukkig was er mama Ivy om hun bekjes schoon te likken. Ivy zelf heeft ook haar ontwormingstablet gehad en zo kunnen ze er de komende 2 weken weer tegen totdat de volgende ontwormingskuur op het programma staat. Bianca kwam vanmorgen om de kindjes van Bamse weer te bewonderen en tevens heeft ze mij geholpen met het knippen van de nageltjes, het is een heel karwei van 60 pootjes de nageltjes knippen. Bijna alle pupjes hebben ook de oogjes open, dit blijft iedere keer weer een heel mooi moment om te zien.

De werpkist en de het extra verblijf, de pupjes drinken in 2 ploegen bij Ivy zo kunnen we mooi de groepjes uit elkaar houden

Heerlijk bij elkaar slapen

Bianca met reutje paars tijdens het nageltjes knippen

  • 7 Januari 2019

Nog maar 11 dagen oud en nu al houden ze van een lekkere knuffel en zo hoort het natuurlijk ook bij een echte Flatcoat.

DE STAMBOOMNAMEN ZIJN GOEDGEKEURD DOOR DE RAAD VAN BEHEER, DE REUTJES HEBBEN ALS NAAM EEN JAMES BOND FILM EN DE TEEFJES DE NAAM VAN EEN BONDGIRL, HIERONDER DE NAMEN:

Reutjes:

Teefjes:

  • 5 Januari 2019

Voor dit weekend een aantal leuke plaatjes van Ivy en haar pupjes. Met 15 pupjes zijn er ontzettend veel gekleurde bandjes, voor de duidelijkheid: de reutjes zijn grijs, paars, donkergroen en lichtgroen, alle anderen zijn de teefjes. Door op de foto te klikken, zijn ze in het goede formaat te zien

  • 3 Januari 2019

Het is 1 week geleden dat de pupjes geboren zijn, de tijd gaat echt snel voorbij. Het grootste gedeelte van de dagen bestaat voor mij alleen maar uit het verzorgen en voeden van de puppies, het zijn lange dagen en korte nachten waarbij het heel fijn is dat het nog kerstvakantie is en ik zeker in huis veel hulp heb gekregen van Mark en de kinderen. Vanaf volgende week ben ik voornamelijk alleen met het 15-tal. De pupjes zijn al echt veranderd na 1 week, het beginnen echt al mini-hondjes te worden t.o.v. de hulpeloze wezentjes die ze vorige week waren. Verder valt er niet zo veel te vermelden omdat alles gewoon goed gaat met Ivy en haar kleintjes, het is echt genieten om te zien wat voor lieve moeder Ivy voor haar kindjes is.

De werpkist net verschoond en daar zijn ze alle 15 weer

  • 1 Januari 2019

Allereerst voor iedereen de beste wensen voor 2019! Het was voor ons een hele rustige Oudjaarsavond, Mark en ik waren alleen thuis, de kinderen allemaal op stap. Alleen waren we natuurljk niet, we waren in het goede gezelschap van in totaal 20 flatcoats: 5 volwassen en 15 babies. En wat gaat het goed met de babies, ze groeien goed, laten heel duidelijk merken als ze weer honger hebben en tijgeren ook al een beetje door de werpkist maar dan raken ze ook weleens de weg kwijt en dan moet ik ze maar weer heel gauw bij hun mama leggen. Ivy gaat ook uitstekend, ze neemt nu gelukkig af en toe pauze en gaat dan even in de garage op de koele tegelvloer liggen of op de bank daar. Ik heb afgelopen zaterdag de 15 Stamboomnamen ingediend bij de Raad van Beheer, het was me even een gepuzzel maar voor de kereltjes heb ik 4 titels van James Bond films en de 11 dametjes krijgen de naam van een Bondgirl. Zodra de namen goedgekeurd zijn, zal ik ze in het Dagboek zetten.

Even lekker banken met River, Ivy zit vooraan.

Een gedeelte van het 15-tal

Alle 15 bij elkaar

 

  • 30 December 2018

Het is de 3e dag na de geboorte van het 15-tal. Ze zijn super schattig die kleine wezentje en Ivy is een hele zorgzame en trotse moeder. Ze komt alleen de werpkist uit om naar buiten te gaan en te eten, daarna staat ze echt te springen om weer onmiddellijk naar haar pupjes te gaan. Drinken doet ze meestal in de werpkist want daar heeft ze in de keuken geen zin meer in. Ivy eet momenteel brokken, 1,5 kg vers vlees, biogarde yoghurt, 1 gekookte ei per dag en drinkt karnemelk en verse kippenbouillon. Dit alles is echt nodig om 15 kleintjes te onderhouden. Ik ben sinds gisteren begonnen met het bijvoeden van de pupjes omdat dit simpelweg te veel voor Ivy alleen is. De wat kleinere pupjes krijgen iedere 2 tot 3 uur melk van me en de grotere wat minder vaak. Mijn hele dag en trouwens ook nacht staat in het teken van de pupjes, dit betekent ook dat zo vaak ik kan het Dagboek zal bijwerken maar de tijd is beperkt.

Trotse Ivy

De kleine melkdrinkertjes

Ivy drinkt lekker haar kippenbouillon bij de pupjes