Dagboeken
Nieuw dagboek Jamaica nest River

  • 23 September 2022

Hier is dan de laatste update van het Jamaica nest van Harvey en River. De pupjes zijn as. zondag al weer 9 weken oud en op de foto’s die ik allemaal gekregen heb, zie je hoe ze al veranderd zijn sinds ze hier weg gegaan zijn.

Lichtroze Lima

Geel Keet met haar grote vriendin Juul(dochter van onze Naïma)

Blauw Guus Bruin Scott Rood Senna Fel roze Lima Grijs Doolin

Oranje Ramos met zijn grote vriend Rossi(zoon van Ivy en broer van onze Dakota)

 Lila Seven

(Door op de foto te klikken, kun je deze in de ware grootte zien)

  • 17 September 2022

En dan is er het moment dat het tijd is voor de een na laatste update van het Dagboek. Alle pupjes hebben ons huis verlaten en dat geeft altijd een onwerkelijk gevoel. Voor mij lijkt het een beetje op een vliegreis, je stapt in, zit er een aantal uren en je landt weer en als je uitstapt, ben je in een andere wereld en zo voelt het ook wel als de pupjes ineens allemaal weg zijn. Het was heel hard werken maar bovenal ontzettend genieten van deze kleintjes, wat een leukerds en wat een makkelijk en fijn nestje. Morgen zijn ze 8 weken oud en daaraan kon je ook echt merken dat ze echt wel klaar waren voor de grote, wijde wereld bij de nieuwe baasjes en zo hoort het ook natuurlijk. Dinsdag werd als eerste teefje lila(Seven) opgehaald door de fam. Kohl uit Vaals. Woensdag was als eerste reutje blauw(Guus) aan de beurt om door de fam. Vermeulen meegenomen te worden naar Klundert, ’s middags kwam de fam. de Greef om teefje lichtroze(Lima) op te halen. Donderdag kwamen Ina en dochter Amy om teefje rood(Senna) mee te nemen naar hun familie in Dinteloord, in de middag kwamen Dennis en Monique Spaen om reutje bruin(Scott) mee te nemen naar huize Spaen in Herten. Vrijdag kon ik nog even genieten van de 4 die er waren en toen kwamen er vandaag 4 gezinnen om hun pupje op te halen. Als eerste waren Huub en Maria Huijs er om reutje grijs(Doolin) mee te nemen naar Blerick, daarna kwam de fam. v.d. Mast om teefje felroze(Lima) mee te nemen naar Garderen, aansluitend kwam de fam. Daniëls om reutje oranje(Ramos) mee te nemen naar Maasbree en als hekkensluiter kwam de fam. Eising om teefje geel(Keet) mee te nemen naar Valthe. Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor de vele leuke, lekkere, mooie en originele cadeautjes die ik heb mogen ontvangen, echt super leuk zo’n blijk van waardering. Verder wens ik jullie allen ontzettend veel geluk en plezier met jullie kleine dametje of heertje.

Maandagavond voor het slapengaan voor de laatste keer met z’n negenen samen en dan vanmiddag de lege erker waar we 8 weken een hele, fijne en gezellige puppyruimte hadden. Na een aantal uren flink gepoetst te hebben en met Mark alles weer opgeruimd te hebben, is er nu weer volop tijd voor onze eigen 7 flatcoats en dat is ook heel fijn.

  • 12 September 2022

Gisteren waren de pupjes 7 weken oud en toen was het tijd voor de Puppytest. Om 10 uur kwamen Marijke en Meta van de FRC en Aranka van de Begeleidingscommissie kwam ook kijken hoe het er bij zo’n Puppytest nou precies aan toe gaat. Met veel aandacht en kundigheid hebben de dames de pupjes getest en de uitslag mag er wezen: Super leuk nest, erg mensgericht, heerlijke hondjes, dan ben je als fokker heel erg blij en gelukkig als dit het resultaat is. Ik kan ook blijven zeggen hoe ontzettend, leuk, lief en makkelijk ze zijn. Vandaag ben ik nog met ze alle 9 een wandeling in de kar gaan maken door de wijk want morgen wordt het eerste dametje opgehaald en dan is het toch anders en dan gaan ze langzaam allemaal het nest verlaten. Het valt me deze keer zwaarder dan andere keren om ze te laten gaan, alle nestjes zijn leuk maar je hebt er bij die een speciaal plekje hebben en dat heeft dit nestje zeker omdat het ook het 1e nestje is van een eigen reu en eigen teef. Hieronder een paar foto’s van de Puppytest van gister:

  • 10 September 2022

Morgen zijn de pupjes precies 7 weken oud, ik kan het blijven zeggen maar wat is de tijd voorbij gevlogen. Ik vind ze echt geweldig de kleintjes van Harvey en River. Gisteren is Marianne hier geweest en hebben we ze allemaal op de tafel gehad voor een keuring van hun uiterlijk. Heel tevreden ben ik over ze en zo grappig om te zien dat het ene pupje meer papa is en het andere pupje meer mama. Vanmorgen hebben ze hun 1e autoritje gehad, 3 rondes hebben we met steeds 3 puppies gereden. Mark achter het stuur, ik ernaast met een pup op schoot en Kyra en Vincent achterin met een pupje op schoot. Dit is mijn 13e nestje en dit was het aller braafste nestje in de auto, normaal gesproken, vinden ze dat niet heel comfortabel maar deze 9 vonden het wel prima. Harvey is helemaal bezeten van de auto en River ligt er ook altijd helemaal zen in. Morgen de Puppytest van de FRC. Ik heb de pupjes in gedachten al helemaal verdeeld, ben heel benieuwd of er naar aanleiding van de Puppytest nog veranderingen zullen komen.

Oranje

Blauw

BruinGrijs

Lila
Rood
Donkerroze Geel Lichtroze

 

De knapperds in de auto

 

  • 7 September 2022

De pupjes zijn 6,5 week oud en wat hebben ze het druk. Afgelopen maandag om 16.00 uur was de dierenarts er om ze allemaal te controleren en hun 1e inenting te geven en natuurlijk hun Europese dierenpaspoortje af te geven. De pupjes vonden het allemaal reuze interessant en prima. Ze stonden gezellig bij de dierenarts op tafel en als ze klaar waren, gingen ze weer vrolijk de puppyren in. En het allerbelangrijkste: ze zijn allemaal prima in orde. Ze zijn nu ook al een paar keer in de fiets/wandelkar geweest en dat vinden ze ook interessant alhoewel het de laatste dagen weer niet zo’n feestje was qua hitte. Ik ben echt blij dat het weer echt wat minder wordt want voor de pupjes is dit ook niet al te prettig. Vanmorgen was het prima weer om buiten te spelen en dat hebben ze samen met Romy, mij en mama River dan ook vol overgave gedaan. Ik heb deze keer 2 meter naast de puppyren met het alarmpistool geschoten en ze gaven geen krimp. Het interesseert ze werkelijk niks, super knap van ze. Vanmiddag gaan ze weer met een beetje Danoontje het staan op de tafel oefenen want as. vrijdag komt Marianne om samen met mij het nestje te keuren. Zaterdag gaan ze hun 1e autoritje beleven en zondag de Puppytest.

Gezellig aan de wandel in de kar

Als je buikje zo vol zit dan val je bijna gelijk in slaap na het eten

  • 4 September 2022

Heel trots ben ik op de 9 pupjes van Harvey en River, ze zijn vandaag precies 6 weken oud en dat betekent van alle hondjes een portretfoto, steeds meer zie je dat ieder pupje zijn eigen karakter laat zien

DE 4 REUTJES:

links reutje blauw en rechts reutje bruin

links reutje oranje en rechts reutje grijs

DE 5 TEEFJES:

links teefje donkerroze en rechts teefje rood

links teefje lila en rechts teefje geel

teefje lichtroze

  • 2 September 2022

Vandaag was het zover, rond 15.30 uur was de buitendienstmedewerker van de Raad van Beheer er om de pupjes te chippen en hun wangslijmvlies af te nemen voor hun DNA profiel. En wat een super knappe puppies, 8 gaven er geen kik en alleen reutje oranje liet een klein piepje horen terwijl hij het hardst van iedereen kwispelde maar eigenlijk begrijp ik dat ook wel want zijn stamboomnaam is Bob Marley, tja en dan moet je natuurlijk wel even iets van je laten horen. Dit weekend gaan we de 6 weken portretfoto’s van ze maken en voor zondag staat een wandeling door de wijk met de fiets/wandelkar gepland. Hieronder de officiële stamboomnamen van het 9-tal:

REUTJES:

Reutje grijs Nine Miles from Destiny’s Child

Reutje oranje Bob Marley from Destiny’s Child

Reutje blauw Blue Mountains from Destiny’s Child

Reutje bruin Kingston from Destiny’s Child

 

TEEFJES:

Teefje lila Black River from Destiny’s Child

Teefje rood Runaway Bay from Destiny’s Child

Teefje donkerroze Blue Lagoon from Destiny’s Child

Teefje geel Reggae Beach from Destiny’s Child

Teefje lichtroze Montego Bay from Destiny’s Child

 

  • 1 September 2022

De pupjes zijn 5,5 week oud, het zijn echte jonge onderzoekers. Ze beginnen nu ook echt minder te slapen overdag en als ze slapen duurt het ook minder lang. Dinsdag was er een vriend van Xander op puppybezoek en hebben ze weer heerlijk buiten gespeeld. Ik heb Xander toen het alarmpistool gegeven en hij is van afstand in de tuin een paar keer gaan schieten zodat wij de reactie in de speelren buiten konden peilen: niemand was onder de indruk en ze vonden de knallen heel normaal, knappe puppies. Morgen komt de chipper en gisteravond waren Dennis en Monique op puppyvisite en heb ik met Monique weer mooi alle nageltjes kunnen knippen.

De matjes met brokjes vinden ze reuze interessant, zo leren ze hun neusje te gebruiken en weten ze meteen hoe brokjes smaken ipv Carnibest, in het midden: van buiten spelen word je best moe en rechts samen op de wip, ook dit vinden ze super leuk

Het manicure team

  • Dinsdag 30 augustus 2022

De pupjes hebben een heleboel toekomstige baasjes de afgelopen dagen mogen begroeten, ze vinden het echt heel leuk allemaal. Zo leuk, zo klein als de flatcoatjes zijn, zo dol zijn ze al op mensen. Harvey en River hebben ook alle visite ontmoet en voor mij is het ook heel leuk dat ik zowel vader als moeder van het nest kan laten zien omdat ze beiden van mij zijn en normaal gesproken de vader van het nest altijd elders woont. Zondagochtend kwam oa. de familie van der Mast op visite en wat een enorm leuke verrassing heeft Susan gemaakt. Voor Harvey en River een hele mooie grote floss in de kleuren van de Jamaicaanse vlag en voor alle pupjes van het nestje een kleinere versie hiervan. Iedereen krijgt deze mee bij het ophalen van de pupjes. En dat laatste begint toch al aardig op te schieten. Het zijn af en toe ook echte kleine dondersteentjes aan het worden die van alles uitproberen maar bovenal heerlijke, relaxte pupjes.

Harvey laat vol trots zijn prachtige cadeau zien en vervolgens even lekker puppyknuffelen

  • 28 Augustus 2022

Vandaag zijn de pupjes precies 5 weken oud, van hulpeloze wezentjes zijn ze veranderd in kleine, parmantige hondjes die steeds meer ieder hun eigen karaktertje ontwikkelen. Puppyvisite kunnen ze nu ook erg waarderen want ze houden van aandacht. Harvey vindt het ook geweldig dat er Puppyvisite is, eindelijk kan hij laten zien wat voor lieve kerel hij is en hoe trots hij op zijn kindjes is. Komende week gaan we nog 1 of 2 speeltoestellen buiten voor de pupjes neerzetten, het alarmpistool zal geïntroduceerd worden en er zal weer genoeg visite voorbij komen.