Musicals

Destiny’s Dagboek nest 2

 Dinsdag 10 juni 2008

Het dagboek wordt nu gesloten.

Maandag 9 juni 2008

En toen was er geen pupje meer bij ons in huis. Ik ben vanmiddag met Destiny samen in de tuin gaan kijken of er echt geen pupje meer zou zijn. Destiny stond voor de deur en dacht dat er misschien nog wel eentje in de tuin was maar ze is nu ook overtuigd dat ze echt naar de nieuwe baasjes zijn.

Ik wens iedereen heel veel geluk, plezier en ook veel succes met de opvoeding en training van hun flatcoatje.

Het was een hele drukke, intensieve maar vooral ook mooie en gezellige periode die mede dankzij alle goede hulp van mijn kinderen, partner, mijn ouders en van vrienden heel prettig en soepel verlopen is.

Dit was Destiny’s 2e en tevens laatste nestje, zij mag de “fakkel” nu doorgeven aan haar dochter Beyoncé. Medio-eind 2009 hopen wij het eerste nestje van Beyoncé te krijgen.

Zondag 8 juni 2008

En toen was er nog maar 1 pupje bij ons. Deze ochtend zijn Mike en Evie uit Maaseik (België) reutje l.groen (roepnaam Luka) op komen halen en morgen gaat dan ten slotte reutje l.blauw (roepnaam Bono) naar de familie van Heugten in Montfort.

De 2 broertjes samen aan het ontbijt

Vrijdag 6 juni 2008

Links teefje l.rose en Rechts reutje l.groen

Reutje l.blauw en Liverreutje

Dit 4-tal is, op de dag dat de pupjes precies 8 weken oud zijn, nog bij ons. Morgen gaan teefje l.rose (roepnaam Bo) naar Luc en Raquel in Vaals en Liverreutje (roepnaam Rex) naar Ferial en Piet in Heerhugowaard.

Donderdag 5 juni 2008

De 1e twee pupjes zijn naar hun nieuwe baasjes en het is gelijk een heel stuk leger in de puppyren en in de tuin. Teefje felrose mist haar maatje (reutje bruin) heel erg, zij speelden heel veel samen en ze heeft er de hele dag een beetje sipjes bij zitten kijken; zo van, waar blijft hij nou? Teefje felrose (roepnaam Evie) wordt morgen door haar nieuwe baasjes de familie Waninge uit Eindhoven opgehaald.

Woensdag 4 juni 2008

Dit was de laatste dag dat ons hele puppygezelschap compleet was en daar hebben we dus nog eens extra van genoten. We vinden het heel jammer dat de kleintjes ons gaan verlaten maar je kunt ook duidelijk merken dat ze er echt aan toe zijn om “opgevoed en getraind” te gaan worden dus wat dat betreft, is het heel fijn dat ze naar hun nieuwe baasjes toegaan. Morgen gaat reutje bruin (roepnaam Bart) naar Remco en Rina in Herten en reutje paars (roepnaam Bailey) gaat naar Wilma in Puttershoek. Nog een paar foto’s van deze dag

Links Xander met teefje felrose en Rechts reutje bruin bij de buitenkraan

Links Liverreutje met zijn eendje en Rechts het laatste gezamenlijke avondmaal

Dinsdag 3 juni 2008

Vanmorgen hebben Susanne en ik de pupjes voor de 4e keer ontwormd, de pupjes die het vanaf het begin af aan heel vies vonden, vinden dit nog steeds, zoals reutje l.groen, hij schudt er helemaal zijn kopje van. Maar van dat vieze roze spul zijn ze nu verlost. Buiten spelen vinden ze het einde en Destiny en Beyoncé spelen een aantal keer per dag buiten met de pupjes. Volgens mij denkt Beyoncé dat ze zelf de moeder is van het hele stel want ze is er werkelijk superlief voor en ze mogen alles van haar. Voor de mensen die donderdag hun hondje komen halen; nog maar 2 nachtjes slapen en dan is het zover.

Zondag 1 juni 2008

Vanmiddag zijn Mark, Kyra, Romy en ik met de pupjes een autoritje gaan maken. De eerste ronde zijn er 3 pupjes meegegaan en de 2 rondes daarna 2 pupjes. De meeste pupjes vonden het autoritje wel leuk, een paar dachten dat ze erbij moesten gaan zingen zoals reutje l.blauw (Sound of Music). Verder hebben ze vol aandacht uit het raam gekeken en zaten er relaxed bij. Dinsdag worden de pupjes voor de 4e en ook bij ons in huis voor de laatste keer ontwormd voor ze naar hun nieuwe baasjes gaan. Donderdag is het dan zover, dan gaan de 1e twee reutjes ons verlaten, gevolgd door een teefje op vrijdag, de andere pupjes op zaterdag en maandag de 9e gaat dan het laatste reutje hier weg. Ik hoop dat ik de komende week mijn site nog updaten kan maar weet dit niet zeker i.v.m. onze computerverbinding.

Zaterdag 31 mei 2008

Gisteren op de dag dat de puppies 7 weken zijn geworden, hebben we de nestkeuring gehad en ook dat hebben ze allemaal weer goed doorstaan (Ina en Gretie, bedankt). Gisteravond ben ik voor het eerst sinds de puppies geboren zijn weer eens van huis weggeweest. Susanne, Kyra en ik zijn naar de musical Fame geweest, heel toepasselijk natuurlijk met dit musicalnest. De mannen hier in huis hebben keurig op de pupjes gepast. Vanmiddag zijn we tussen de buien door met de pupjes op de arm een wandelingetje hier in de buurt gaan maken, ze hebben nu kennisgemaakt met allerlei beesten; paarden, een varken, geitjes, 2 pauwen, kippen, eenden en nog veel meer. Voor de pupjes was dit weer een hele belevenis. Hieronder weer enkele foto’s (Zie Nieuws voor onze bereikbaarheid)

Destiny met de pupjes aan het spelen in de tuin

Links Mark en Kyra met de pupjes bij de paarden, rechts Kyra bij de andere beestjes

Donderdag 29 mei 2008

Vandaag was de puppytest, nou de weergoden waren ons wel heel erg gunstig gezind!

Het kwam de hele ochtend werkelijk met bakken uit de lucht en het onweerde en bliksemde ook nog erbij. Mijn dank is heel groot dat ondanks deze zeer natte omstandigheden Leonne, Chantal en Gretie zo goed en professioneel de hondjes getest hebben. Hieronder een paar foto’s van de puppytest.

Woensdag 28 mei 2008

Vanmorgen is de dierenarts geweest om de puppies te controleren en om ze de 1e inenting te geven. De puppies zijn allemaal helemaal gezond en ze hebben niet eens gemerkt dat ze een prikje kregen, ze bleven vrolijk kwispelend op tafel staan. Morgen krijgen ze de puppytest.

Maandag 26 mei 2008

Gisteravond heb ik met Kyra foto’s gemaakt van ons 7-tal.

Hieronder zijn ze dan:

Onze lekkere dikkerd (bruin) en daarnaast onze onderzoekende deugniet (l.groen)

Reutje paars en lichtblauw, 2 broertjes die heel veel op elkaar lijken qua karakter

Onze lieve bruine vent en daarnaast een heel lief meisje (l.rose)

En tot slot een heel aanhankelijk en ook ondeugend dametje (felrose)

Zondag 25 mei 2008

Dit weekend hebben alle toekomstige baasjes en bazinnetjes hun hondjes weer gezien, nog ruim anderhalve week en dan gaan de eerste pupjes ons alweer verlaten. Afgelopen week zijn de pupjes voor de 3e keer ontwormd en hebben we ook nog maar een keer de nageltjes geknipt, ze lopen nu veel buiten dus dan valt er niet zo veel meer te knippen. As. woensdag komt de dierenarts om de pupjes te onderzoeken en ze krijgen dan ook hun 1e inenting. Donderdag komen ze van de rasvereniging om de hondjes aan de Puppytest te onderwerpen en dan worden ze ook nog vrijdag op hun uiterlijk gekeurd. Al met al weer een afwisselend weekje voor de pupjes.

Reutje bruin en teefje lichtrose inspecteren de tamboerijn

Reutje lichtgroen gaat even met de vrachtwagen rijden en Liverreutje is aan het uitrusten in de tunnel

Vrijdag 23 mei 2008

Eindelijk na een week kan ik mijn dagboek weer bijwerken, het gaat wel niet zo makkelijk omdat ik mijn eigen fotoprogramma en andere hulpmiddelen niet tot mijn beschikking heb maar het lukt. Via de mail ben ik voorlopig ook nog niet bereikbaar. Maar dan nu de puppies: ze zijn vandaag 6 weken oud en nog maar 2 weekjes bij ons. Ze hebben de afgelopen week weer vanalles beleefd, kapot knallende ballonnen, een tamboerijn, het geluid van de grasmaaier en strimmer van heel dichtbij, en ze hebben de gehele benedenverdieping van ons huis verkend. Donderdag was vooral een avontuurlijke dag, groep 3 van Romy was gekomen met de juffrouw en een aantal ouders en daarna kwam de chipper. Het eerste vonden ze heel erg leuk, het tweede beduidend minder. Ze lieten duidelijk horen dat ze het inbrengen van de chip niet zo prettig vonden maar na afloop waren ze het alweer heel snel vergeten en gingen weer vrolijk spelen.

Links teefje l.rose temidden van allerlei knuffels, rechts Liverreutje heerlijk slapend op de bal

Links teefje felrose op onderzoek onder toeziend oog van Kylie en rechts Romy in de keuken met reutje paars

Vrijdag 16 mei 2008

Vandaag zijn de pupjes 5 weken en wat zijn ze enorm gegroeid als ik terugkijk naar de foto’s van de 1e week. Zoals eerder deze week vermeld, zijn hier de pupjes met de voor hen geldende stamboomnaam:

Teefje (Felrose): Evita

Teefje (Lichtrose): Hello Dolly

Reutje (Bruin): Tarzan

Reutje (Lichtgroen): Fame

Reutje (Paars): Grease

Reutje (Lichtblauw): Sound of Music

Liverreutje (Rood): The Lion King

Donderdag 15 mei 2008

Gisteren zat er bij de post bericht dat de chipper volgende week donderdag 22 mei zal komen om de pupjes te chippen. Vanmiddag krijgen de pupjes bezoek van de klas van Xander, ik denk dat ze na afloop wel goed zullen slapen.

Sinds gisteren staat er een klein huisje in de puppyren en dat is reuzeinteressant

Woensdag 14 mei 2008

Sinds gisteren zijn al mijn hulptroepen weer vertrokken, de vakantie is weer voorbij en onze 5 kinderen zijn weer naar school zodat ik overdag het rijk alleen heb met 7 puppies en 6 volwassen honden. Een paar pupjes hebben 2 dagen hun darmpjes wat van slag gehad maar dat is nu gelukkig weer over. Verder gaat het allemaal prima, Destiny geeft haar kleintjes nog 2x per dag een melktoetje en verder krijgen de pupjes 3x per dag hun MaxiBabydog van Royal Canin. As. vrijdag als de puppies 5 weken oud zijn, zal ik bekend maken welke stamboomnaam bij welk pupje hoort.

Zondag 11 mei 2008

Deze heerlijke zonnige moederdag hebben we heel veel tijd buiten met de pupjes doorgebracht.  Kyra heeft een heel aantal foto’s van ze gemaakt waarvan we er natuurlijk hier weer een paar laten zien en alle 7 puppies zijn op de verschillende foto’s te zien.

Links reutje (l.groen) met de bal, Rechts reutje (l.blauw) en reutje (paars)

Links teefje (l.rose) met het koetje, Rechts liverreutje slapend naast het koetje

Links zit teefje (felrose) alles te bekijken, Rechts reutje (bruin)

Deze lieve jongen is reutje (paars)

Zaterdag 10 mei 2008

De pupjes zijn alweer 4 weken oud en de tijd vliegt voorbij. Het lekkere weer buiten is voor de puppies ook een waar feest. Zij vinden het heerlijk om de boel buiten te onderzoeken en de maaltijd gebruiken ze ook regelmatig buiten. Er zijn weer veel mensen geweest om ze te bewonderen dus ze hebben weer van heel veel aandacht kunnen genieten.

Gezellig bij Xander buiten op schoot en rechts teefje (felrose) in het gras

Donderdag 8 mei 2008

Reutje (bruin) krijgt de nageltjes geknipt en na afloop een dikke knuffel van Kyra

Reutje (paars) vond het omtwormspul weer heel vies, reutje (l.blauw) laat heel braaf zijn nageltjes knippen

Teefje (felrose) amuseert zich met een speeltje, teefje (l. rose) zit heel lief in de weegschaal

Woensdag 7 mei 2008

Vandaag was een hele belevenis voor de puppies. Er is een puppyren bijgekomen en deze staat buiten, dus alle pupjes zijn vandaag voor het eerst even buiten in het zonnetje geweest. Ze vonden het heel spannend en hebben na afloop uren liggen slapen.

7 pupjes bij elkaar helemaal moe van het nieuwe avontuur

Dinsdag 6 mei 2008

Links de nieuwe situatie met de puppyren, Rechts lekker weer even bij Destiny melk drinken

Liverreutje probeert de mand even uit en reutje (l.blauw) kijkt of het ook eetbaar is

En tot slot met z’n allen lekker smikkelen uit de puppytrog

Maandag 5 mei 2008

Gisteren hebben we de werpkist uit elkaar gehaald en daarvoor in de plaats hebben Destiny en de puppies nu een fijne mand en een heel groot vetbed in de puppyren waarop ze lekker met z´n allen kunnen liggen. Je kon duidelijk merken dat voor zowel Destiny als de puppies de tijd aangebroken was om de werpkist op te ruimen. De pupjes krijgen nu de kans om weer verschillende nieuwe dingen te ontdekken. Onze, bijna 14 jaar oude, labrador heeft zijn neus ook nog even door de puppyren gestoken en vrolijk tegen de kleintjes gekwispeld.

De laatste 2 foto´s vanuit de werpkist, links teefje (l.rose), rechts reutje (paars)

Zondag 4 mei 2008

De puppies zijn inmiddels allemaal uit de werpkist geklommen, er zijn er bij die dit geweldig vinden maar een paar vinden het ook nog wel heel spannend. Gisteren hebben ze voor het eerst tijdens hun 2e maaltijd gewelde en gepureerde MaxiBabydog brokjes van Royal Canin gehad en dit hebben ze met smaak naar binnen gewerkt.

Reutje (bruin) bij Liver reutje

De werpkist wordt verschoond en dan gaan alle pupjes gezellig bij onze kinderen knuffelen

Vrijdag 2 mei 2008

Gisteren hebben we de puppyren opgezet en hierin staat nu nog de werpkist. De andere flatcoats hebben weer vol bewondering alles bekeken en ze zijn helemaal weg van de kleine puppies die vandaag natuurlijk alweer 3 weken oud zijn. Vandaag zijn hun nageltjes weer geknipt want deze waren weer behoorlijk gegroeid. Vanaf deze dag krijgen ze 2 papmaaltijden per dag, bij 1 van de twee wordt er een klein balletje verse rundertartaar aan toegevoegd. Destiny is vanmorgen voor het eerst weer met de andere honden mee gaan wandelen en dat vond ze wel heel prettig.

Kylie komt eens kijken wat de pupjes doen, Destiny vindt de pap van haar kleintjes overheerlijk

Woensdag 30 april 2008

Vanmorgen hebben de pupjes voor het eerst een kijkje buiten de werpkist genomen. De meesten bleven veilig bij elkaar maar liver reutje en zwart reutje (l. groen) gingen samen op onderzoek uit. Hier zijn nog 2 foto’s van afgelopen maandag.

Deze foto’s zijn gemaakt door Remco en Rina (toekomstige baasjes van 1 van de zwarte reutjes)

Dinsdag 29 april 2008

Na vandaag zijn alle puppymensen op bezoek geweest om hun toekomstige hondje te bekijken.

De pupjes worden steeds levendiger, ze beginnen te stoeien, blaffen, brommen en als de werpkist opengaat, weten ze niet hoe snel ze naar me toe moeten komen. Deze donderdag gaan we daarom de puppyren opzetten zodat hun leefruimte een enorm stuk vergroot wordt en ze weer allerlei nieuwe dingen gaan ontdekken.

Er zijn ook nog genoeg momenten van rust waarbij deze 2 broertjes heerlijk samen slapen

Zondag 27 april 2008

Het was weer een heel “indrukwekkend” weekend voor de pupjes want ze hebben weer van alles meegemaakt. Zaterdagochtend was het voor de 1e keer tijd voor pap en dat is natuurlijk een zeer leuke belevenis, het smaakt lekker, je kunt er heerlijk met je pootjes middenin gaan staan en het plakt ook nog aan je snuitje. Verder zijn zowel zaterdag- als zondagmiddag een heel aantal puppymensen naar hun as. hondje komen kijken en dat is voor de kleintjes ook best een belevenis waarna ze weer fijn bij moeder Destiny kunnen slapen.

Liverreutje genoot keurig van zijn pap

Reutje(bruin) daarentegen dacht dat je erbij moest liggen en reutje(paars) ging er gezellig met de pootjes in.

Vrijdag 25 april 2008

Vandaag is het 2 weken geleden dat de pupjes het levenslicht zagen, inmiddels hebben ze bijna allemaal de oogjes open. Gisteren is Susanne gekomen en zijn de puppies aan hun eerste nagelknipbeurt onderworpen en als toetje kregen ze ook nog heerlijk ontwormspul. Dit laatste vinden ze niet erg lekker en teefje(l.rose) vond het zo vies dat ze echt even haar kopje moest schudden, zo van; wat is dit onsmakelijk. Ze hebben er verder helemaal geen last van gehad en gingen na afloop lekker bij hun moeder melk drinken.

Teefje(felrose) en onze Liverreu(rood) zijn even bij Susanne aan het bijkomen van de “behandeling”

En daarna lekker slapen bij Destiny in de werpkist.

Woensdag 23 april 2008

Het laatste nieuws van het puppyfront: reutje(bruin bandje), onze lekkere dikke vent, heeft vanmiddag als eerste van het stel, 12 dagen na de geboorte, de oogjes geopend.

Dinsdag 22 april 2008

As. donderdag krijgen de pupjes voor het eerst de nageltjes geknipt. Dit is ook nodig want het zijn echte scherpe “klauwtjes” waarmee ze steeds bij Destiny tegen de buik en de tepels aan trappelen. Ik kan me zo voorstellen dat dat niet echt lekker aanvoelt voor Destiny. Als ze    deze vrijdag 2 weken oud zijn, worden ze voor de 1e keer ontwormd en zaterdag krijgen ze voor het eerst pap. Er staat dus een heleboel op het programma voor de kleintjes de komende dagen.

Beyoncé en Ice-T komen de kleintjes weer bewonderen, Broer en zus in dromenland

Maandag 21 april 2008

Links teefje(felrose) en reutje(l.blauw), Rechts teefje(felrose) op de weegschaal

Links reutje(bruin) bij de weegschaal en Rechts reutje(l.blauw)

Deze maandag weer een up-date vanuit puppyland. Het gaat heel goed met moeder en kindertjes. Als Destiny in de tuin is dan is ze zelf net een blij jong hondje, ze rolt door het gras en ze rent en springt. Haar kleintjes maken ook hele leuke geluidjes; klein blafjes, piepjes en iets wat een beetje op brommen lijkt. Als Destiny van buiten weer de werpkist in komt, weten ze niet hoe snel ze naar haar toe moeten “tijgeren”. De pupjes worden ’s ochtends en ’s avonds gewogen. Reutje(bruin) woog vanmorgen 1000 gram, hij is een echte “zware” jongen en heeft als eerste de 1000 gram bereikt, de rest van de kleintjes groeit ook heel goed.

Vrijdag 18 april 2008

Vanmorgen is er uitgebreid gezongen en zijn er cadeautjes uitgepakt, niet omdat de puppies 1 week oud zijn, maar Romy is vandaag jarig en dat is extra feestelijk nu er ook nog pupjes zijn.

Zoals ik gisteren al geschreven had, is het vandaag zover en volgen hier de officiële Stamboomnamen (Musicalthema) van de Flatcoatjes.

Allereerst de 5 reutjes:

1.  Fame from Destiny’s Child

2.  Grease from Destiny’s Child

3.  Tarzan from Destiny’s Child

4.  Sound of Music from Destiny’s Child

5.  The Lion King from Destiny’s Child

En dan nu nog de 2 teefjes:

1.  Hello Dolly from Destiny’s Child

2.  Evita from Destiny’s Child

Destiny en haar kleintjes 1 week samen

Donderdag 17 april 2008

Gistermiddag zat de brief met de goedkeuring van de namen voor de stamboom van de Raad van Beheer bij de post. Om het nog even spannend te houden, zal ik morgen de namen bekend maken als de pupjes precies 1 week oud zijn.

Reutje lichtblauw is lekker aan het slapen terwijl Destiny even in de tuin is.

Woensdag 16 april 2008

Voor mijn gevoel vliegt de tijd voorbij, als ik bedenk dat het vrijdag alweer een week geleden is dat de kleintjes geboren zijn dan vind ik dat de tijd alweer veel te snel gaat. Drie pupjes hebben inmiddels ook al een groter bandje gekregen, je kunt ook duidelijk zien dat ze gegroeid zijn. Destiny krijgt 5 maaltijden op een dag, haar menu bestaat uit Royal Caninbrokken, kipfilet in kippenbouillon en gekookte rijst, daar moet natuurlijk ook wel heel lekker smakende melk van komen voor haar kleintjes.

Dinsdag 15 april 2008

Afgelopen nacht hebben de pupjes me behoorlijk uit mijn slaap gehouden, Destiny had overigens nergens last van en sliep overal als een roos doorheen. Ze hadden blijkbaar enorme honger en wisten niet hoe snel ze iedere keer bij hun moeder moesten gaan drinken. Maarja als je dan met z’n zevenen op dezelfde tepel afduikt, dan leidt dat natuurlijk tot filevorming en dat heb ik dus maar in goede banen geleid. Met als resultaat dat iedereen vanmorgen bij het wegen ook weer heel goed aangekomen is.

7 flatkotertjes bij elkaar

Maandag 14 april 2008

Alles is prima hier. Vanmorgen is Beyoncé even bij haar moeder een kijkje komen nemen, ze vonden het leuk om elkaar weer even te zien en Beyoncé vond de kleintjes zeer interessant.

Zondag 13 april 2008

Allereerst wil ik Susanne en Gretie hierbij heel erg bedanken voor hun aanwezigheid en fijne hulp vrijdag bij de bevalling. Susanne was nb. zelf jarig en heeft nu wel een heel bijzondere verjaardag gehad. Met Destiny en haar kleintjes gaat het prima, de kleintjes hebben reuzenhonger en dit geldt ook voor Destiny.

Even een lekker frietje tussendoor voor wat extra energie!

Zaterdag 12 april 2008

Destiny en de puppies hebben prima geslapen afgelopen nacht, ik bijna niet omdat je toch altijd met een wakend oor naast de werpkist ligt en het gisteren ook een zeer zeer lange dag was.

Hier volgt een overzicht van de pupjes:

1. Zwart reutje    13.51 uur     gewicht 468 gram  (bandje lichtgroen)

2. Zwart teefje   14.27 uur     gewicht 462 gram  (bandje lichtrose)

3. Zwart reutje   15.05 uur     gewicht 486 gram  (bandje bruin)

4. Zwart teefje   15.15 uur      gewicht 426 gram  (bandje felrose)

5. Liver reutje    15.53 uur      gewicht 408 gram  (bandje rood)

6. Zwart reutje  20.12 uur       gewicht 500 gram (bandje lichtblauw)

7. Zwart reutje  20.30 uur      gewicht  420 gram (bandje paars)

Hieronder een 4-tal foto’s van de bevalling

De eerstgeborene reutje l.groen en daarnaast reutje l.groen en teefje l.rose

Mooi om te zien liver reutje tussen de zwartjes, het werk zit er hier bijna op voor Destiny

23.00 uur.

De laatste update voor deze vermoeiende dag.

Het was voor Destiny een zeer zware dag. Het begon allemaal vanmorgen om iets voor 5.00 uur en de 7e en tevens laatste pup is om 20.30 uur geboren. Destiny ging deze keer toch niet voor zo heel veel pups maar wel voor zwaargewichten. Het zijn 5 reutjes (4 zwartjes en 1 liver) en 2 zwarte teefjes geworden. Moeder en kinderen liggen nu heerlijk te slapen. Morgen volgen de gewichten en foto’s van de bevalling.

20.35 Gelukkig de 7e pup is geboren, ja en alweer een zwartje!

20.20 Eindelijk de 6e pup is geboren, wederom een zwartje. De bevalling is erg lang en vermoeiend voor Destiny dus het duurt een hele tijd.

16.00 De 5e pup is geboren, de 1e liver.

15.45 Inmiddels zijn er 4 zwarte pupjes geboren.

15.00 De 1e twee zwarte pupjes zijn geboren!!!

Vrijdag 10.00 uur

2e update. De weeën zijn in volle gang maar dit kan een aantal uren duren dus we wachten rustig af totdat het zover is.

Vrijdag 11 april 2008

Destiny is deze nacht nog vrij rustig geweest tot 5.00 uur deze ochtend. De onrust begon in alle hevigheid , haar temperatuur is ook weer aan het stijgen dus de bevalling begint langzaam te naderen. Wordt weer vervolgd…..

Avond 10 april 2008

Een 2e update voor vandaag. Na Destiny om 18.20 uur voor de 3e keer getemperatuurd te hebben vandaag, was deze keer de temperatuur 1 hele graad lager dan normaal. Dit betekent dat de bevalling uiterlijk binnen 48 uur plaats zal vinden. De vorige keer daalde de temperatuur ’s ochtends en is ’s avonds om 22.45 uur de 1e pup geboren. Ik ben benieuwd hoe deze nacht zal gaan verlopen. Wordt vervolgd…

Donderdag 10 april 2008

Deze keer hebben we geen rustige nacht achter de rug omdat Destiny allerlei nachtelijke activiteiten gepland had. Ze ging een aantal rondjes lopen door de kamer, kwam ook maar tussendoor even controleren of Kyra en ik echt wel sliepen (heerlijk zo’n natte hondenneus midden in de nacht in je gezicht), verder zat ze regelmatig te graven in haar kussen en tot slot vond ze het om 2.30 uur ook nog even tijd om naar buiten te moeten. Kortom, onze lieve dame is zich rustig voor aan het bereiden op de aanloop naar de bevalling. Het lijkt erop dat ze deze keer de 63 dagen dracht vol gaat maken dus dan moeten we toch nog een paar daagjes geduld hebben.

Woensdag 9 april 2008

Hé, komt daar misschien iets lekkers voor mij

Destiny heeft weer heel gezellig bij Kyra en mij geslapen maar verder houdt ze het gewoon nog spannend. En aan Destiny te merken, denk ik niet dat ze vandaag allemaal kleine cadeautjes op Jasper’s verjaardag zal brengen, maar je weet het natuurlijk nooit!

Dinsdag 8 april 2008

We zitten inmiddels 1 dag voor Jasper’s verjaardag en Jasper vraagt zich af of Destiny allemaal kleine cadeautjes gaat brengen op zijn verjaardag. Het is nu de 59e dag van de zwangerschap en de nacht is weer rustig verlopen, ze heeft wat gegraven in haar kussen, is een aantal keren de werpkist ingegaan en heeft verder lekker bij Kyra en mij geslapen. We wachten dus weer af wat deze dag verder zal brengen.

Maandag 7 april 2008

Afgelopen nacht is rustig verlopen, Destiny en ik hebben allebei prima geslapen. Deze dag slaapt ze ook weer veel en speelt af en toe met haar “kip”. Als de kinderen uit school komen, staat ze meteen weer klaar om geknuffeld te worden.

Ik ben benieuwd of de komende nacht ook weer rustig gaat verlopen, we zullen zien.

Zondag 6 april 2008

Aan het einde van deze middag werd Destiny ineens heel onrustig, ze wilde steeds naar buiten en bleef een hele tijd de werpkist in en uit lopen en ze liep ook alsmaar te hijgen. Het leek er even op dat de bevalling ging beginnen maar na een tijd werd ze toch weer rustig en ze ligt nu lekker te slapen in de eetkamer bij de rest van flatcoatjes.

Zaterdag 5 april 2008

Zo hier volgt weer het laatste nieuws vanuit een nat en zeer regenachtig Melick. Destiny heeft nog steeds heel veel honger, is ook nog zeer vrolijk maar slaapt wel veel want het zijn toch de laatste loodjes en die kosten veel energie. Ze gaat een aantal keren per dag extra naar buiten en ze krijgt haar eten verspreid over 5 maaltijden per dag. Vanaf morgenavond verruil ik mijn bed boven voor een slaapplaats beneden bij Destiny zodat ik goed een oogje in het zeil kan houden.

Destiny bij Jasper en op de rechterfoto kijkt Beyoncé toe hoe het met haar moeder gaat

Woensdag 2 april 2008

Vanmorgen ben ik met Destiny naar de dierenarts geweest, zij is tot nu toe evenveel aangekomen als bij haar 1e nestje, nl. 7,6 kg. Ze is van 26 kg naar 33,6 kg gegaan. Een behoorlijk extra gewicht heeft ze dus mee te sjouwen. De dierenarts heeft haar gecontroleerd en alles is prima. Het is vandaag de 53e dag van de dracht en ik ben vanmorgen ook begonnen met haar te temperaturen. Dit doe ik 3x per dag zodat ik een goed overzicht heb van haar temperatuurverloop. Het komt nu langzaam maar zeker steeds dichterbij dus het aftellen is nu wel begonnen.

Zondag 30 maart 2008

Destiny’s omvang groeit gestaag en als je een hand op haar buik legt, kun je de puppies voelen. Komende woensdag gaan we nog even naar de dierenarts voor een laatste check-up voor de bevalling, ik ben benieuwd hoeveel ze inmiddels is aangekomen. Zeker het gaan liggen en vervolgens weer overeind komen, begint haar steeds meer moeite te kosten maarja dat is heel logisch met zo’n dikke buik.

Een lekkere aai over de bol door Xander is altijd enorm welkom want Destiny wil het liefst de hele dag geaaid worden en gelukkig, met 7 personen in huis, is er altijd wel iemand daarvoor beschikbaar.

Donderdag 27 maart 2008

Met de as. moeder gaat nog steeds alles uitstekend en deze keer hebben we geen foto van Destiny maar van Romy met Beyoncé bij de werpkist. Beyoncé vindt de werpkist helemaal geweldig en zit hem steeds van alle kanten te inspecteren en gaat er ook regelmatig in.

Zondag 23 maart 2008

Vanmiddag hebben we de werpkist opgezet en Destiny ging er meteen een kijkje in nemen met natuurlijk haar kip. Toen zij de vorige keer haar 1e nestje kreeg, liep ze altijd met haar kalkoen rond en die moest ook steeds mee in de werpkist (ook toen de puppies al geboren waren) en aangezien de kalkoen uiteindelijk toch niet bestand was tegen steeds groter wordend puppygeweld, hebben we nu een leuke vervanger gevonden in de vorm van de speelgoedkip.

Zaterdag 22 maart 2008

Na een aantal dagen zonder computerverbinding gezeten te hebben, kan ik nu gelukkig weer het dagboek bijwerken. Morgen gaan we de werpkist opzetten zodat Destiny er weer langzaam aan kan wennen. Alle spulletjes voor de bevalling en puppies zijn we ook alweer aan het verzamelen. Destiny’s omvang groeit ook enorm maar met nog 2,5 à 3 weken voor de bevalling is dat natuurlijk heel normaal.

Zaterdag 15 maart 2008

Destiny doet niets liever dan de hele dag heerlijk op haar rug liggen en dan natuurlijk ook nog het liefst lekker door iemand gekriebeld te worden zoals Kyra hier op deze foto doet. Het gaat heel goed met Destiny, haar eetlust is nog steeds enorm en ze begint ook aardig uit te dijen. Het begint ook al aardig op te schieten, nog een paar weekjes en dan is het zover.

Maandag 10 maart 2008

Het bezoek aan de dierenarts was zeer vreugdevol. Destiny vond het ook heel plezierig, zij stond vrolijk kwispelend op de grond terwijl de echo gemaakt werd. De echo liet heel duidelijk zien dat er een flink aantal puppies bij Destiny in de baarmoeder zitten. Het vermoeden had ik ook al heel sterk gezien alle veranderingen bij Destiny maar het is altijd prettig om de echte bevestiging via de echo te krijgen.

Vrijdag 7 maart 2008

Nog een paar nachtjes slapen en dan ben ik maandag om 10.00 uur met Destiny bij de dierenarts voor de echo. Zoals Destiny zich de laatste tijd gedraagt, wijst alles er op dat het samenzijn met Manso letterlijk zijn vruchten heeft afgeworpen. Destiny is heel speels, slaapt daarentegen ook wat meer en heeft echte reuzehonger, vooral de geur van verse cake vindt ze heel lekker. Ze gaat er dan heel keurig bij zitten; zo van, hebben jullie ook een stukje voor mij?

Maar we houden het toch bij gezond hondenvoer voor de aanstaande moeder.

Zaterdag 1 maart 2008

Na een zeer stormachtige nacht waarbij er 20 dakpannen van ons dak gewaaid zijn, is het weer even tijd om het dagboek bij te werken. Na een verbouwing van 3 maanden is eindelijk onze tuinkamer klaar en kunnen de honden weer heerlijk buiten in hun “eigen tuin” rennen en spelen. Destiny weet dit zeer te waarderen en wat zij de laatste tijd ook zeer waardeert, is eten, zij heeft enorme honger.

Destiny op haar favoriete plekje, de keuken, in afwachting of er misschien iets lekkers valt

Vrijdag 22 februari 2008

Destiny heeft verder geen last meer gehad van ochtendmisselijkheid en voelt zich prima. Tijdens de wandelingen sleept ze iedere keer met van alles, als ze maar iets mee kan nemen (takjes, blaadjes etc.) dan vindt ze het geweldig. Wij hebben een afspraak gemaakt bij de dierenarts voor de echo en maandag 10 maart as. is het zover!

Maandag 18 februari 2008

Destiny voelt zich kiplekker en is enorm vrolijk maar deze ochtend moest zij overgeven.

Last van ochtendmisselijkheid??? (Bij haar 1e zwangerschap had ze daar ook weleens last van).

Over een paar weken wordt er een echo gemaakt dan weten we het zeker.

Zondag 17 februari 2008

Speciaal voor Destiny heb ik vanuit Duitsland nog een foto van Manso ontvangen, deze mag natuurlijk niet ontbreken in het dagboek van Destiny.

Manso in het Steigerwald

Dinsdag 12 februari 2008

Kyra en ik zijn weer terug uit een zeer zonnig Duitsland. Afgelopen zaterdag zijn we om 11.45 uur naar Duitsland vertrokken en gistermiddag om 17.15 uur waren we weer thuis, we hebben in deze paar dagen meer dan 1000km afgelegd. Zaterdagavond vond de eerste ontmoeting tussen Destiny en Manso plaats, Destiny vond hem echt net zo leuk dan wij hem vonden. Het was liefde op het eerste gezicht tussen die twee. De dekkingen zijn prima verlopen en wij hebben een enorme leuke tijd in Duitsland gehad met een enorme gastvrije ontvangst door de baasjes van Manso, heerlijk weer, geweldig hotel en hele lange wandelingen met Destiny.

Hieronder enkele foto’s van ons Duitse avontuur

Ons hotel en daarnaast Kyra met Destiny tijdens 1 van onze vele wandelingen

Links Manso en rechts Destiny samen onder de carport na gedane arbeid

Vrijdag 8 februari 2008

Vrijdagochtend 8.30 uur waren Kyra, Romy en ik weer met Destiny bij de dierenarts. Het duurde deze keer vrij lang voordat de uitslag binnen was maar ik weet nu wel wanneer de reis naar Duitsland gaat beginnen: morgen in de loop van de dag gaan we vertrekken en dan worden we morgenavond bij Manso verwacht. Wij zullen een paar dagen in Duitsland blijven en als ik terug ben, volgt hier weer het laatste nieuws.

Woensdag 6 februari 2008

De computer is hier de hele dag behoorlijk van slag geweest daarom kan ik nu pas het dagboek bijwerken. Vanmorgen zijn Kyra en ik wederom met Destiny naar de dierenarts geweest, haar progesterongehalte is nog steeds stijgende maar nog niet hoog genoeg om naar Manso te gaan. As. vrijdag gaan we nog een keer naar de dierenarts en dan zal het wel zo ongeveeer tijd zijn om te gaan vertrekken. Destiny neemt er altijd rustig de tijd voor, dat heeft ze bij haar 1e nestje ook gedaan.

Wordt vervolgd

Maandag 4 februari 2008

Vanmorgen zijn Kyra en ik met Destiny naar de dierenarts geweest. Haar progesterongehalte is stijgende maar nog niet voldoende gestegen om nu al naar Duitsland te gaan. As. woensdag gaan we weer naar de dierenarts en dan verwacht ze dat ze ons kan vertellen wanneer we kunnen vertrekken.

 

Woensdag 30 januari 2008

As. maandag (4 februari) gaan we met Destiny naar de dierenarts om voor het eerst bloed te laten prikken om te kijken hoe het met haar progesterongehalte is, dan is het precies 10 dagen geleden dat zij loops geworden is. In het weekend ga ik in ieder geval vast mijn koffertje pakken om mee naar Duitsland te nemen dan staat dat vast klaar. Destiny zelf is net zo dartel als een jong veulentje in de wei, ze is ontzettend speels en sleept de hele dag met allerlei spulletjes.