LOVE NEST NAÏMA
Nieuw dagboek love nest Naima

  • 17 Mei 2020

Gisteren was het zover, toen gingen de laatste 4 van het vijftal hier het huis verlaten. Als eerste was reutje oranje(Bruce) aan de beurt om opgehaald te worden door Sjef en Frieda Versleijen uit Oirlo. Daarna kwamen Atsje en Annemijn om reutje blauw (Ket) mee te nemen naar de rest van de familie in de Tike(Friesland). Henk, Monique en Pien Eising waren de volgende, zijn kwamen teefje felroze(Juul) ophalen om bij hun in Valthe te komen wonen. Na de lunch was als laatste reutje bruin(Jasper) aan de beurt om mee te gaan met Aad en Joke Wubben naar ‘s- Gravenzande.

Ik wens iedereen heel veel geluk en plezier met hun hondje. Het was een zeer lief, schattig en actief 5-tal waar we veel plezier aan beleefd hebben.

Alles weer terug bij het oude hier in huis, waar de puppyren stond, ligt River nu weer lekker van het zonnetje te genieten. Gisteren is alles ontsmet, gepoetst en weer netjes opgeborgen voor een volgende nestje, naar verwachting medio 2021. Het nestje zal niet meer in dit huis in Dongen geboren worden, er wordt op dit moment een huis gebouwd in Eersel voor ons met weer veel plek voor onze lieve flatcoats en daar zal ook het volgende nestje geboren worden.

 

  • 15 Mei 2020

’s Ochtends als ik beneden kom en ik heb nog maar de klink van de woonkamer deur in de hand dan staan ze al luidkeels te blaffen want dan heeft de gemeenschap honger, eerst brokjes eten, behoeftes doen, nog even spelen en dan volgt het wasritueel. Puppies zijn niet zo heel precies en als ze ’s nachts een plasje doen in de puppyren dan rollen ze daar met het grootste gemak door heen en gaan vervolgens weer lekker op een broertje of zusje liggen. Het mag duidelijk zijn dat zowel de woonkamer als de puppies niet altijd even fris ruiken zo na de nacht. Vandaar dat de pupjes 1 voor 1 lekker gewassen worden in de ouderwetse Badedas groen, met op de rechterfoto natuurlijk het toeziend oog van Dakota die alles geweldig vindt wat ik met de puppies doe. Na het badje gaan ze in de grote reisbench met z’n vijven liggen en dan ga ik de puppyren leegruimen, iedere dag 3 machines was van de kleintjes en dan alles goed met Dettol soppen. Als alles weer fris en schoon is, gaan ze zoals op de foto hieronder te zien is weer genieten van hun spulletjes. Deze foto was van gisteren toen het 5-tal nog compleet was want vanmorgen is teefje Lila(Lila) naar Mike en Evie vertrokken waar zij ook in het goede gezelschap zal verkeren van  flatcoatvriendin Blue, Blue is een zus van Dakota en als zij net zo dol is op puppies dan worden die twee dikste maatjes.

  • 13 Mei 2020

Gisteren waren de kleintjes precies 7 weken oud en dat betekende dat het tijd was voor de Puppytest. Zoals ik al eerder vermeld heb, komt de FRC niet testen ivm Corona maar mogen fokkers zelf een creatieve oplossing bedenken. De Puppytest heeft absoluut toegevoegde waarde en met dank aan Nel Blaakman die mij van de FRC Puppytestformulieren heeft voorzien, konden Bianca Bravenboer en ik gister de pupjes testen. Bianca was de tester en ik zat aan tafel alle bevindingen te noteren. De pupjes kwamen op een stuk in onze tuin waar ze nog niet geweest waren en ik bleef zoveel mogelijk buiten beeld want je moet een goed beeld krijgen bij een onbekend persoon en onbekende ondergrond. Er was gisteren flink lawaai van de bouwactiviteiten van onze buren en ze vonden dit niet allemaal even leuk maar om “geluidenproof” te worden, is dit alleen maar goed. Ieder pupje is individueel getest en als ik ze op het gras neerzette en Bianca lokte ze dan gingen ze vol enthousiasme naar haar toe en werd ze heel vrolijk begroet. Bianca ging lopen en dan kijk je of ze je makkelijk volgen. Bianca had een spoortje getrokken over het gras om te kijken of ze goed hun neusje gebruikten. Er lagen verschillende dingen om te apporteren waarbij duidelijk de vleugel en het konijnenvel favoriet waren, het balletje is natuurlijk maar saai want daar hebben ze er genoeg van in de puppyren en het speelkipje vonden de meesten ook wel aardig. Er werd verder gerammeld met een blikje, een grote paraplu opengeklapt voor de neus van het pupje en ook nog bij Bianca op schoot gezeten om te kijken hoe ze dat vonden. Conclusie: het zijn hele vrolijke, mensgerichte hondjes met een zacht karakter die graag apporteren. Bij dat laatste zag je wel onderlinge verschillen. Gisteren heb ik iedereen eindelijk kunnen vertellen wie zijn of haar hondje zal worden, nog een paar nachtjes slapen en dan gaan ze hier het huis verlaten.

Een kleine impressie van gisteren met heel veel dank aan Bianca dat ze mij is komen helpen

  • 10 Mei 2020

Op deze Moederdag was ik al weer om 5.15 uur uit de veren. De pupjes liggen dan nog keurig te slapen maar zodra ik de deurklink van de woonkamer in mijn handen heb, schieten ze overeind en hebben ze maar 1 missie: eten. Ze zijn afgelopen vrijdag ook voor de 3e keer ontwormd, deze keer met een smakelijk tabletje van Milbemax. Sommigen vonden het niet smakelijk genoeg en toen hebben we maar gewoon het tabletje in een lepeltje vol met Danoontje gestopt en dat vinden ze heerlijk. Ik leer ze ook netjes “staan” met een Danoontje, dit oefen je normaal voor de show maar ook als je naar de dierenarts moet, is het heel handig als je hondje al een beetje fatsoenlijk kan staan. As. dinsdag komt Bianca en dan gaan we een leuke Puppytest met de kleintjes doen, na afloop is definitief bekend wie welk pupje gaat krijgen.

Deze pupjes houden van activiteiten dus we hebben de snuffelmat tevoorschijn getoverd, geweldig vinden ze dat. Ik leg deze op de grond in de puppyren en heb er van te voren een aantal van hun brokjes in gestopt, zo zie je ook hoe goed ze hun neusje gebruiken om alle brokjes op te sporen

  • 7 Mei 2020

De pupjes hadden vandaag weer visite, Marianne en Jan(eigenaar van de vader van het nest:Giusto) kwamen eens kijken hoe het 5-tal er op de leeftijd van ruim 6 weken uitziet. En we kunnen constateren dat het een zeer mooi nestje is, het zijn echt knappe, stevige hondjes. Ze hebben ook echt verschillende karaktertjes, ze hebben ook een duidelijke overeenkomst: ze vinden het super leuk om te apporteren. Vooral buiten slepen ze met van alles: de stoffer, balletjes, een flostouw, noem maar op. Ze springen ook zeer behendig op de speeltoestellen en dagen elkaar graag uit. Deze week zijn we al, buiten het bezoek aan de dierenarts, 2x met de fietskar aan de wandel geweest. Hier vlakbij is een hele drukke weg waar langs je kunt wandelen en dat doen we ook met de pupjes, heel goed om te wennen aan voorbij razende auto’s, vrachtwagens enz. Verder hebben ze vandaag tijdens de wandeling ook een groot paard en 2 shetlandertjes gezien, ze vinden alles reuze interessant. Bij ons naast wordt een huis gebouwd en dat betekent ook vaak veel kabaal en dat horen ze als ze buiten zijn. Kortom ze worden volop gesocialiseerd.

 

  • 5 Mei 2020

Het 5-tal is 6 weken vandaag.

Een bezoekje aan de dierenkliniek in Best stond op het programma. Er mag maar 1 persoon naar binnen bij de dierenarts dus ik was alleen op pad gegaan met het 5-tal. Op de heenreis werd er door een paar weer flink gezongen maar de terugreis verliep zo goed als geluidloos. Ze zaten met z’n vijven in de bench in de auto en daarbuiten had ik nog de fietskar in de auto waar ze keurig inzaten toen we bij de dierenkliniek naar binnen gingen. Ze hebben niet eens gemerkt dat ze een prikje kregen en zaten super rustig bij mij op de arm. De dierenarts heeft ze verder helemaal nagekeken en hij vond het flinke ” bonkies” die verder prima in orde zijn.

 

Hier zijn dan de portretfoto’s van het superleuke 5-tal

Links reutje bruin en rechts reutje oranje die net nog in de waterbak was gedoken en wat natte haren onder zijn oogje heeft

Reutje blauw

Links teefje felroze en rechts teefje lila

  • 2 Mei 2020

Vanmorgen bedacht ik me ineens dat vandaag over 2 weken het 5-tal hier het huis weer gaat verlaten. Dat is altijd een rare gedachte, je bent zo aan ze gewend, zorgt er de hele tijd voor en dan gaan ze weg. Naïma is bezeten van haar kinderen dus ook voor haar zal dat straks weer even wennen zijn maar gelukkig loopt hier ook een 5-tal aan volwassen flatcoats rond die voor meer dan genoeg afleiding zorgen. Van die 5 weet ik ook heel zeker iemand die de pupjes zal gaan missen en dat is onze lieve en ook nog jonge Dakota. Zij is zo lief en voorzichtig met de pupjes, een aantal keren per dag gaat ze naar de puppyren, ik doe het poortje dan open en dan steekt Dakota haar hoofd erin en dan komen alle pupjes naar haar toe. Iedereen krijgt dan een lik van haar en heel zachtjes speelt ze met ze. De pupjes doen het verder uitstekend, zeer ondernemend, zeer nieuwsgierig en in goede conditie. Pannendeksels, de knikkerdoos, klappen in de handen, ze vinden het allemaal prima. As. dinsdag ga ik met ze naar de dierenarts en komende week ga ik ook met ze een aantal keer wandelen met de fietskar, leren ze weer nieuwe geuren en geluiden kennen. Hieronder weer wat foto’s van gisteren en vandaag:

  • 30 April 2020

Vandaag was het 1e auto avontuur: een bezoek aan de KC de Baronie in Teteringen waar de chippers van de Raad van Beheer aanwezig waren om de pupjes te chippen en hun DNA af te nemen. Zoals Romy en ik van te voren al verwacht hadden, zouden er 3 pupjes muisstil zijn tijdens de autorit en 2 wel een “liedje” voor ons zingen. En ja hoor de voorspelling kwam helemaal uit. Met 5 pupjes kun je de verschillende karaktertjes heel goed in kaart brengen. Ze hebben verder allemaal heel braaf in de reisbench gezeten, geen plasje of poepje gedaan en ook is er niemand ziek geworden dus dat was allemaal heel goed. We moesten de pupjes in de reisbench voor de deur zetten daar werden ze naar binnengehaald door de chipper en wij mochten aan de zijkant van het gebouw door het raam kijken wat er binnen allemaal gebeurde. De pupjes waren heel dapper en het was allemaal super snel klaar. Na afloop werd de bench weer buiten bij de deur neergezet en door Romy en mij in de auto getild.

Ieder hondje heeft nu zijn eigen officiële stamboomnaam:

Reutje Blauw Love of my Life from Destiny’s Child

Reutje Bruin Higher Love from Destiny’s Child

Reutje Oranje One Love from Destiny’s Child

Teefje Lila Love Song from Destiny’s Child

Teefje Felroze Only Love from Destiny’s Child

  • 28 April 2020

Het 5-tal is precies 5 weken vandaag en dat is te merken. Het zijn actieve, nieuwsgierige en ondernemende wezentjes die dol zijn op knuffels en aandacht van ons. Ze zijn van alles aan het ontdekken, spelen volop met al het speelgoed in de puppyren en buiten wordt ook de boel goed verkend. Gisteren heb ik buiten 2x met het alarmpistool geschoten en daar reageerden ze eigenlijk niet eens op terwijl dat een behoorlijke knal geeft. Het is niet zo’n lekker weer de komende dagen dus hebben we een leuk alternatief voor ze bedacht: een klein speelparcours in de keuken wat ze vanmorgen al vrolijk uitgetest hebben. De fietskar en de bench zitten al in mijn auto, we zijn klaar voor het ritje naar de Chipper as. donderdag.

  • 26 April 2020

Vrijdagmiddag ging het 5-tal voor het eerst naar buiten. Nou dat vonden ze helemaal niks, ze bleven een beetje stilletjes bij elkaar zitten behalve reutje blauw die ging nog wel op onderzoek uit. Gisteren besloten Mark en ik ze weer mee naar buiten te nemen, uiteraard altijd met Naïma erbij die hun belangrijke steun en toeverlaat is, en ja hoor ze vonden het geweldig. Hun diner hebben ze zelfs buiten genuttigd.

Reutje oranje vindt dat Mark geweldige veters heeft, leuker dan al het andere speelgoed

De jonge onderzoekers en natuurlijk onder het toeziend oog van hun lieve mama

Het diner en daarna nog even wat vaardigheden testen