Kledingmerken

DAGBOEK 1e NEST VANBEYONCÉ FROM DESTINY’S CHILD

Zondag 23 mei 2010Vandaag is het laatste pupje hier vertrokken en nu is Silver bij ons zonder haar broertjes en zusjes. Afgelopen donderdag is teefje rood (Prada) door Helen Delpech opgehaald om in Zwitserland vlakbij het meer van Neuchâtel te gaan wonen, en vandaag is teefje bruin (Bo) door de familie Eising opgehaald om in Valthe te gaan wonen.As. zaterdag gaan we voor de eerste keer in Gieten trainen en dan zal Silver haar zusjes Bo en Joico ook weer zien (dat zal ze wel leuk vinden en ik natuurlijk ook). Het dagboek wordt hierbij ook afgesloten. Nogmaals iedereen heel veel geluk met jullie Flatcoatje!
Maandag 17 mei 2010

INDIAN ROSE FROM DESTINY’S CHILD (SILVER)

De beslissing is gevallen; teefje lila blijft bij ons wonen, ze zal nog tot en met donderdag in het gezelschap verkeren van teefje rood want zij gaat ons donderdagmiddag verlaten om in Zwitserland te gaan wonen. In het pinksterweekend zal teefje bruin worden opgehaald en dan kan het leven zijn normale gang weer gaan nemen. De 3 dametjes zijn morgen 8 weken oud en zijn vandaag aan hun 4e ontwormingskuur begonnen, ze hebben het uitstekend naar hun zin en kijken hun ogen uit als Beyoncé buiten met hen speelt, ze zien dan regelmatig een wervelwind voorbij komen en dat vinden ze erg grappig.

Vrijdag 14 mei 2010En toen waren er nog maar 3 puppies hier in huis. Gisterochtend is als 1e teefje zilver (Joico) opgehaald door Wilfred en Sharon uit Assen. Daarna kwam de fam. Wippert uit Wijhe om teefje l. blauw (Suus) op te halen, vervolgens was het de beurt aan teefje rose (Ziva), zij mocht mee met de fam. Puyn naar Kerkrade. En als laatste was gisteren teefje Oranje (Coco) aan de beurt om mee te gaan naar Zuilichem met de fam. Lourens. Vandaag werden de 2 heertjes opgehaald, als 1e werd reutje zwart (Bas) door Dennis en Eline meegenomen naar Beusichem en daarna was het de beurt aan reutje l. groen (Maestro) om mee te gaan met Ton en Hans naar Deurne. Ik wens iedereen heel veel plezier en geluk met hun Flatcoatje en ik spreek vanaf hier ook mijn dank uit aan onze kinderen die me super geholpen hebben, mijn vader die altijd als trouwe chauffeur voor de kinderen klaarstaat en Monique en Susanne die me ook enorm goed geholpen hebben. Dit weekend gaan we zelf ook nog definitief kiezen welk teefje bij ons zal blijven.
Dinsdag 11 mei 2010Vandaag is het precies 7 weken geleden dat de puppies werden geboren en wat gaat de tijd toch snel. Gisteren hebben ze de puppytest gehad, de weergoden waren ons gunstig gezind en met dank aan het vakkundige testen van Leonne, Nel en Liesbeth verliep alles zeer voorspoedig. De puppymensen hebben gisteren te horen gekregen welk hondje voor hun zal zijn en dat betekent ook dat over 2 dagen hier al de eerste pupjes weg zullen gaan. Dit is het einde van het feest en het was een geweldig feest. We hebben ontzettend genoten van de hele periode, de ontwikkeling van de pupjes van mini-wezentjes tot echte hondjes, om te zien dat Beyoncé een ontzettend lieve moeder is, alle leuke puppyvisite en ga zo maar door. Met gemengde gevoelens gaan de pupjes ons dus binnenkort verlaten maar ze zijn inmiddels ook toe aan een eigen baasje en een nieuwe wereld. Hieronder nog een paar foto’s van de puppytest

Zondag 9 mei 2010Op moederdag hebben we de puppies op een autoritje getrakteerd, Mark speelde voor chauffeur en Jasper, Xander en ik zaten op de middelste rij van de auto met telkens 3 puppies. Zo hebben we 3 toerbeurten met ze afgelegd. Een aantal puppies zaten in de auto alsof ze nooit anders gewend waren en een paar dachten dat het geluid van de motor niet voldoende was en zongen er daarom maar vrolijk overheen. Daarna heeft Mark ook nog het gras gemaaid en hebben ze dit ook weer meegemaakt.

Links teefje oranje, rechts teefje rood

Links teefje bruin met teefje lila, rechts reutje zwart

Vrijdag 7 mei 2010De pupjes zijn inmiddels echte hondjes geworden, die er enorm van genieten om de wereld om hen heen te ontdekken. Het ene pupje stapt overal direct op af terwijl het andere pupje eerst even de kat uit de boom kijkt, leuk om de onderlinge verschillen te zien. As. maandag zal de puppytest plaatsvinden en dan wordt ook definitief bepaald wie welk pupje zal krijgen. Hieronder weer een paar foto’s

Links met z’n allen gezellig in de mand en rechts teefje oranje en reutje zwart op onderzoek in de eetkamer

Links teefje l.blauw lekker op het hondenbed en rechts teefje rose en l.blauw

Woensdag 5 mei 2010Even tijd voor een up-date van de laatste paar dagen. Maandag is de dierenarts geweest en alle pupjes zijn gecontroleerd en hebben hun 1e inenting gehad, iedereen is prima in orde en er was geen piepje te horen toen ze de prik kregen. Gisteren zijn ze aan hun 3e ontwormingskuur begonnen.Vandaag is de chipper geweest en zijn alle pupjes gechipt, de meesten vonden het wel okay, maar 3 pupjes moesten toch even luidkeels protesteren maar dat was maar heel even. Ieder pupje heeft nu zijn eigen stamboomnaam: reutje l.groen: Björn Borg, reutje zwart: Blue Seven en dan de teefjes: teefje zilver: Promiss, teefje oranje: Only-Me, teefje bruin: Just-Be, teefje rose: Miss-Sixty, teefje rood: Prada, teefje blauw: Angels en als laatste teefje lila: Indian Rose.
Maandag 3 mei 2010Gisteren heeft de keuring van het uiterlijk van het nestje plaatsgevonden. Sijkje Winter (Flat Castle’s) is hiervoor speciaal vanuit Appelscha gekomen en heeft dit op zeer vakkundige wijze gedaan waarvoor mijn dank heel groot is. Vandaag worden de pupjes ook nog medisch gekeurd door de dierenarts en krijgen zij hun 1e inenting. Hieronder de standfoto’s van de pupjes.

Links reutje lichtgroen en rechts reutje zwart

Links teefje zilver en rechts teefje lichtblauw

Links teefje bruin en rechts teefje rose

Links teefje oranje en rechts teefje lila

Teefje rood

Vrijdag 30 april 2010Omdat het vandaag een speciale dag is, hebben Kyra en ik van de kleintjes allemaal een aparte foto gemaakt.

Van links naar rechts, reutje l.groen, reutje zwart en teefje oranje

Van links naar rechts, teefje bruin, lichtblauw en rose

Van links naar rechts teefje zilver, lila en rood

 

Woensdag 28 april 2010Gisteren was het de dag waarop de puppies precies 5 weken oud waren. Ze hebben op deze dag weer met allerlei nieuwe dingen kennisgemaakt. De tunnel in de tuin, waar ze met z’n allen vrolijk doorheen renden daarna hebben ze ervaren wat een tuinslang precies doet, sproeien, soms zacht maar ook wel eens heel hard. Ze hebben voor het eerst brokjes geweld in heet water gegeten en dat vonden ze heel erg lekker. En tot slot hebben ze ook geleerd wat muziek is. Ik heb ze getrakteerd op de 5e Symfonie van Beethoven en daarna nog wat popmuziek. Al met al was dit een zeer leerzame dag waar iedereen van genoten heeft.
Maandag 26 april 2010

Links de jonge onderzoekers, Rechts even een dikke kus voor Xander

Links lekker luieren bij Romy op schoot, Rechts wordt Jasper even begroet

Vrijdag 23 april 2010De 2e ontwormingskuur is weer achter de rug en dat is ook deze keer prima verlopen. De pupjes worden al zo snel groot en zijn echt schattig, Beyoncé speelt heel erg leuk met ze en buiten laat ze de kleintjes precies zien hoe je met een balletje om moet gaan: keurig apporteren.

Teefje bruin en teefje oranje lekker aan het smikkelen, Rechts voor het eerst met z’n allen buiten

En na afloop gaan teefje l.blauw en rood even relaxen en rechts teefje oranje

Woensdag 21 april 2010Afgelopen nacht heb ik voor het eerst sinds ruim 4 weken in mijn eigen bed geslapen. Toen ik vanmorgen beneden kwam, werd ik uitgebreid begroet door alle puppies, vrolijk kwispelend en blaffend kwamen ze door de puppyren naar me toe gedribbeld.

Op de foto teefje zilver, heerlijk in dromenland.

Maandag 19 april 2010Morgen zijn de puppies alweer 4 weken oud, de tijd vliegt voorbij. Alles gaat prima met ze. Morgen start ook weer hun 2e ontwormingskuur en ook de nageltjes worden weer geknipt.

Links reutje zwart met teefje lila, Rechts teefje rose

Links teefje rose bij Xander en Rechts teefje rood en teefje lila

Zaterdag 17 april 2010Gisteren hebben we de werpkist uit de puppyren gehaald en opgeruimd en daarvoor in de plaats is er een grote mand voor de puppies gekomen. Vandaag heb ik ze ook getrakteerd op een nieuw huisje.

Met z’n allen aan de pap, lekker kliederen, rechts verstoppertje spelen tussen de knuffels

Wie zit er nou in het nieuwe huisje?

Donderdag 15 april 2010De pupjes zitten sinds 2 dagen in de tuinkamer in de puppyren met daarin ook nog hun vertrouwde werpkist, die nu helemaal openstaat zodat ze in en uit kunnen lopen. Het is dolle pret, ze blaffen,  spelen, stoeien en beginnen luidruchtig te piepen zodra ze hun moeder gezien hebben. Hieronder een paar foto’s van de nieuwe omgeving van de kleintjes

De pupjes op onderzoek en dan kom je onderweg ook nog Minnie Mouse tegen

En na afloop lekker vertrouwd tegen Beyoncé gaan liggen en slapen

Maandag 12 april 2010De pupjes hebben dit weekend bepaald geen gebrek aan belangstelling gehad want ze zijn door een heel aantal mensen bewonderd. Morgen worden ze 3 weken en dan gaan ze een kleine verhuizing meemaken. Ze zullen vanuit de woonkamer naar onze tuinkamer gaan, waar de grote puppyren al op ze staat te wachten met allerlei leuke spulletjes. Zo gaat er weer een hele nieuwe wereld voor de kleintjes open.

     

Teefje rood met teefje rose gezellig aan het stoeien, rechts Romy met teefje bruin

Donderdag 8 april 2010De ontwormingskuur zit erop voor deze keer, de nageltjes zijn weer netjes kort en al 2 dagen krijgen de kleintjes ook hun papmaaltijd. Er zijn er een paar die denken dat ze over het bordje moeten lopen, anderen beginnen meteen netjes hun bordje leeg te slurpen en nog een paar gaan er het liefst middenin liggen. Zo krijgen ze langzamerhand goede eetmanieren en al doende leert men.

Links krijgt reutje l.groen van Monique pap en rechts wordt reutje zwart netjes afgedroogd na zijn papmaaltijd

Dinsdag 6 april 2010De pupjes zijn op deze dag 2 weken oud en hebben vanmorgen al het 1e deel van hun 3-dagen durende ontwormingskuur gehad. Vanmiddag komt vriendin Monique ook nog even langs om mee te helpen met het knippen van de nageltjes. Vandaag of morgen zullen ze ook hun 1e papmaaltijd krijgen. Op de foto ligt teefje rose lekker te slapen op de poot van haar moeder.
Zondag 4 april 20101e Paasdag en bij alle puppies zijn de oogjes open, bij de 1 meer dan bij de ander maar ze zijn open. De gewichten van de kleintjes zijn ook prima, er zijn er al drie die 1 kg of meer wegen en de anderen zitten ook aardig in de buurt. As. dinsdag worden voor de 1e keer de nageltjes geknipt en dan volgt ook hun 1e ontwormingskuur.
Vrijdag 2 april 2010Vandaag zijn de pupjes 10 dagen oud en je ziet dat langzaam maar zeker binnenkort de oogjes open zullen gaan. Ze tijgeren met z’n allen vrolijk door de werpkist en zodra ze hun moeder geroken hebben dan weten ze niet hoe snel ze bij haar moeten komen.

Links teefje rood, onze kampioen melk drinken bij de teefjes, Rechts teefje lila tegen mijn hand in slaap gevallen

Dinsdag 30 maart 2010Precies 1 week geleden dat de pupjes geboren werden en het gaat heel goed met moeder en kleintjes. Het namenthema van Beyoncé’s 1e nestje is: Kledingmerken. En dan zijn hier de goedgekeurde Stamboomnamen door de Raad van Beheer.De namen van de reutjes:1. Björn Borg     from Destiny’s Child

2. Blue Seven     from Destiny’s Child

De namen van de teefjes:

3. Angels           from Destiny’s Child

4. Indian Rose   from Destiny’s Child

5. Just-Be         from Destiny’s Child

6. Miss Sixty     from Destiny’s Child

7. Only-Me        from Destiny’s Child

8. Prada             from Destiny’s Child

9. Promiss          from Destiny’s Child

Zondag 28 maart 2010Overmorgen zijn de pupjes alweer 1 week oud, ze doen het ontzettend goed en Beyoncé neemt inmiddels ook een aantal keer per dag tijd voor zichzelf maar als een pupje geluid maakt, natuurlijk weer zoef de werpkist in. As. dinsdag als de pupjes 1 week oud zijn dan maak ik hier de stamboomnamen bekend, die goedgekeurd zijn door de Raad van Beheer.
Vrijdag 26 maart 2010Het gaat allemaal heel goed hier, Beyoncé is een echte moeder die heel goed over haar kleintjes waakt, oma Destiny wilde een kijkje komen nemen bij haar kleinkinderen maar Beyoncé maakte met een flinke brom duidelijk dat dat nu nog niet toegestaan is. Ik heb eergisteren de stamboomnamen naar de Raad van Beheer gestuurd en zodra ik de goedkeuring ontvangen heb, komt hier te staan hoe de pupjes komen te heten.

  

Links teefje l.blauw en rood lekker aan het drinken, rechts rekt reutje l.groen zich uit

Terwijl Beyoncé even aan het eten is, ligt het 9-tal heerlijk warm op de warmteplaat in de werpkist

Woensdag 24 maart 2010Zo hier zijn we weer met het laatste nieuws. Het gaat uitstekend met Beyoncé en haar kleintjes, Beyoncé is superlief voor haar pupjes. Ze gaat alleen uit de werpkist om te eten en even naar buiten te gaan en dan sprint ze werkelijk terug de woonkamer in en hup de werpkist weer in. Verder wil ik Gretie en Susanne nog heel erg bedanken voor hun fantastische hulp bij de bevalling.Hier volgt nog het overzicht van de geboorte van de pupjes van gisteren:05.54 uur    Teefje rose            450 gram

06.45 uur    Teefje l. blauw       470 gram

07.18 uur     Teefje lila             420 gram

08.05 uur     Teefje zilver         410 gram

08.21 uur      Teefje bruin         380 gram

09.07 uur      Teefje rood          410 gram

10.03 uur       Reu l. groen          440 gram

11.20 uur        Reu zwart            490 gram

11.50 uur        Teefje oranje       430 gram

En toen was het 9-tal compleet met uitstekende geboortegewichten.

En hier nog 2 foto’s

Links Beyoncé moe maar voldaan, en rechts 7 van de 9 kleintjes

Dinsdag 23 maart 2010Hier zijn 2 foto’s van de bevalling en verder volgt morgen meer nieuws.

 

13.45 uur, alle puppies zijn geboren, in totaal zijn er 9 puppies geboren, 7 teefjes en 2 reutjes. De 1e pup is vanmorgen om 5.54 uur geboren en de laatste om 11.50 uur. Beyoncé heeft het fantastisch gedaan. De dierenarts is nog even hier thuis geweest met het echo-apparaat om te kijken of er geen pup meer in zat en hij heeft ook nog even alle puppies gecontroleerd, alles is prima in orde. Later volgen foto’s en meer info!

De tijd is 10.10 uur en er zijn al 6 teefjes geboren en 1 reutje, wordt vervolgd.

Het is inmiddels 8.15 uur en er zijn al 4 pupjes geboren, 4 teefjes. Beyoncé doet het enorm goed en neemt er rustig de tijd voor. Wordt vervolgd…….

Het is nu 5.00 uur ’s ochtends en Kyra en ik zijn de hele nacht bij Beyoncé in de woonkamer, van slapen is er niet veel terecht gekomen. Beyoncé graaft, hijgt, moet met zeer grote regelmaat naar buiten om haar behoeftes te doen en ligt verder met haar hoofdje bij mij op schoot om lekker gekriebeld en gemasseerd te worden. Eens kijken hoe lang het nog duurt……

Maandag 22 maart 2010Vanavond om 19.00 uur was Beyoncé weer aan de beurt om haar temperatuur te laten controleren en zoals al aan haar gedrag te merken is, begint de bevalling te naderen, haar temperatuur is met ruim 1 graad gedaald. Dit betekent dat de bevalling uiterlijk binnen 48 uur zal plaatsvinden. Beyoncé heeft nou ook al een aantal keren gegraven en ze loopt onrustig rond. Wordt vervolgd……….
Zondag 21 maart 2010Het begin van de lente en dag 59 voor Beyoncé van haar dracht. Hieronder nog 2 foto’s

    

Links Beyoncé die nog wel even wilde poseren en Rechts alle spulletjes staan klaar

Zaterdag 20 maart 2010Vandaag is het dag 58 dus nog 5 dagen tot de uitgerekende datum. Alles gaat nog prima met Beyoncé, ze heeft nog steeds enorme honger, ligt meerdere keren per dag in de werpkist (waar ze vanmorgen wel voor de 1e keer een beetje gegraven heeft) en slaapt heel veel. Meestal ligt ze ergens rustig alleen maar vanochtend zoals op deze foto te zien is, ligt Ice-T achter haar op de hondenslaapbank.
Donderdag 18 maart 2010Vandaag zitten we precies 1 week voor de uitgerekende datum. We hebben vanmorgen voor het eerst de temperatuur bij Beyoncé gecontroleerd zodat we een goed beeld krijgen van haar temperatuurverloop en weten wanneer de bevalling zal beginnen. Alles gaat nog steeds prima met Beyoncé, haar moeder Destiny gaat regelmatig bij haar liggen, heel lief om die twee zo samen te zien.
Maandag 15 maart 2010 

Beyoncé is vandaag 53 dagen drachtig, nog precies 10 dagen tot de uitgerekende datum. Het is haar ook wel aan te zien en als ze gaat liggen, hoor je een echte plof; zo van daar ligt Beyoncé weer. Haar eetlust is nog steeds enorm, ze krijgt haar porties verdeeld over 5 keer per dag. Afgelopen weekend hebben we verder alle spulletjes klaargemaakt voor de bevalling van volgende week.

Vrijdag 12 maart 2010Beyoncé is vanmorgen bij de dierenarts op de weegschaal gegaan en onze dame is van 26,4 kg (op dag 28 van haar dracht) naar 31,4 kg (op dag 50 van haar dracht) gegaan. Ze is dus in 22 dagen tijd 5 kg zwaarder geworden maar dat weerhoudt haar er niet van om toch nog weleens stiekem naar boven te komen. Gisterochtend om 5.20 uur horen Mark en ik een piepje voor de slaapkamerdeur, en ja hoor daar zat Beyoncé. Ik heb haar voorzichtig mee naar beneden genomen en daar nam ze me gauw mee naar de achterdeur om duidelijk te maken dat ze toch wel behoorlijke druk op haar blaas had. Dat was natuurlijk wel heel netjes van haar. Vanaf midden volgende week gaan we haar een paar keer per dag temperaturen zodat we een goed overzicht krijgen van haar temperatuur en weten wanneer uiteindelijk de bevalling gaat beginnen, nog een hele ruime anderhalve week…..
Woensdag 10 maartHet is vandaag de 48e dag van de dracht van Beyoncé en je kunt merken dat onze dame heel wat extra gewicht met zich meesjouwt. Lang wandelen hoeft voor haar niet meer zo dus we lopen gewoon wat kortere stukjes en ieder avond ligt ze bij ons in de woonkamer lekker te slapen in de werpkist. Bij Links heb ik de site Waterwizards toegevoegd, hierop staan foto’s van de as. vader Caelen (Comics Cocktail Trick) en ook nog verdere informatie.

Beyoncé, hier 47 dagen drachtig

Zondag 7 maart 2010Na gisteren weer een heleboel aardige visite hier te hebben ontvangen, was het vandaag de dag om de werpkist tevoorschijn te halen, helemaal te reinigen en vervolgens in de woonkamer te zetten. De puppies zullen over ruim 2,5 week bij ons in de woonkamer geboren worden. Beyoncé vond de werpkist prima en is er al een aantal keren in gaan liggen met natuurlijk haar “grote vriend” de kalkoen.

   

Woensdag 3 maart 2010

Gisteren heeft Kyra deze foto van Beyoncé genomen, ze is hier 40 dagen drachtig, nog ruim 3 weken tot de bevalling. Beyoncé is enorm aan het uitdijen en als ze hier in huis gaat liggen, zoekt ze ook lekker een plekje voor zichzelf. Het spelen met Escada heeft ze ook afgeschaft maar deze rol heeft Ice-T van haar overgenomen.

Maandag 1 maart 2010Beyoncé heeft een druk weekend achter de rug met alle visite die hier is komen kennismaken met de as. moeder. Maar ze geniet enorm van alle aandacht en na afloop heeft ze zich lekker teruggetrokken in onze tuinkamer met haar “kalkoen”, zoals op de foto hiernaast te zien is.
Donderdag 25 Februari 2010Vandaag start het dagboek van Beyoncé, nu ze alweer 5 weken drachtig is. Het gaat uitstekend met haar. Ze heeft op dit moment 3 favoriete bezigheden, met op de 1e plaats: eten, eten en nog eens eten en als ze het niet van mij krijgt, gaat ze stiekem (als de deur van de garage niet dicht is) samen met haar Zweedse vriendin kijken of ze de voerton open krijgen en als dit lukt, gaan ze samen lekker smikkelen. Op de 2e plaats: mij achtervolgen, waar ik ook ga of sta, ze verliest me geen moment uit het oog en tenslotte: slapen, dat doet ze ook heel graag en dat is natuurlijk ook heel gezond voor een aanstaande moeder.