FILM NEST
Nieuw dagboek Film nest

  • 19 April 2014

Het is al weer 2 weken geleden dat de pupjes hier het huis hebben verlaten. Het gaat goed met de kindertjes van Beyoncé en ik heb de afgelopen week weer een paar leuke foto’s ontvangen

Evi in Kampen Reutje blauw. Tim Reutje grijs. Otis  Duuk17.4.2014

Links Evi in Kampen, in het midden Tim in Stramproy , daarnaast Otis in Enkhuizen en rechts Duuk in Blerick

door op de foto’s te klikken, verschijnen ze in het juiste formaat

  • 6 April 2014

En toen was het stil in huis, heel stil. Dat klinkt heel vreemd met 7 personen en 6 Flatcoats maar toch is het zo. De 9 pupjes van Beyoncé zorgden voor een hoop leven in de brouwerij. Beyoncé heeft er zelf ook wel moeite mee dat er geen kind meer van haar hier is. Afgelopen nacht heeft ze onderaan de trap zitten piepen en vanmorgen toen ik met haar buiten was, is ze ook meteen gaan zoeken of er niet ergens ééntje verstopt zat maar nee: alle pupjes zijn naar de nieuwe baasjes.

Er is wel nog een pupje van mij: teefje geel, Blue Lagoon from Destiny’s Child (Elin) maar zij woont bij Roy Vaessen en Laura Geurts, in het goede gezelschap van Lily (Lily Chic from Destiny’s Child). Ik wilde heel graag nog een dochter van Beyoncé maar hier in huis is het vol genoeg met 6 Flatcoats en in Roy en Laura heb ik prima baasjes gevonden voor de kleine meid dus dat is goed geregeld.

Afgelopen vrijdag werd als eerste teefje paars(Dio) opgehaald door de fam. v.d. Logt om mee te gaan naar Dinteloord. Daarna kwam de fam. Scheel om teefje rood(Paige) mee te nemen naar Woerden. De fam. Wijnbergen kwam vervolgens om teefje felroze(Evi) mee te nemen naar Kampen. En als laatste ging teefje geel(Elin) mee naar Blerick met Roy en Laura.

Zaterdag was het laatste deel van de grote uittocht: om 10.00 uur waren Harold en Petra hier om reutje oranje(Breezer) mee te nemen naar het Friese Mantgum, daarna kwamen Tanja en Ilona uit Enkhuizen om reutje bruin(Otis) mee te nemen naar de rest van de familie en nog 2 hondenmaatjes. Als derde kwam de fam. Steenbakkers om teefje l.roze(Pip) mee te nemen naar Best. Daarna was het de beurt aan reutje grijs(Duuk) om mee te gaan met Huub en Maria Huijs naar Blerick. En als laatste werd reutje blauw(Tim) opgehaald door de fam. v. Rijckevorsel om mee te gaan naar Stramproy.

IK WENS IEDEREEN HEEL VEEL GELUK EN HEEL VEEL PLEZIER MET HUN PUPJE!

  • 3 April 2014

Vandaag was het dan zover: de Puppytest. Het weer was prachtig, zelfs iets te want het was erg warm voor de pupjes in de zon en ook voor Nel en Meta, de puppytesters. Maar ook dit onderdeel is weer uitstekend verlopen en mijn dank voor alle tijd en kundigheid van de beide dames. Alle puppymensen zijn op de hoogte gesteld welk pupje naar hen toe zal gaan en dan is het morgen zover: de eerste 4 pupjes gaan morgen het huis verlaten. Hieronder nog een paar foto’s van de Puppytest:

IMG_4917 IMG_4920 Puppytest-1 IMG_4934

  • 2 April 2014

Morgen is het dan zover: De Puppytest van de FRC. Na afloop hiervan zal iedereen weten wie zijn of haar pupje zal zijn. Ik heb zelf al een aardig idee welk pupje bij wie het beste past maar het is altijd erg leuk en leerzaam om te zien hoe ieder hondje zich individueel laat zien bij de Puppytest. Gisteren is Bianca Bravenboer(Winchmore) hier geweest om  naar de kleintjes te kijken en ook zij vond het geweldig leuk pupjes. Vandaag zijn ze voor de 4e keer ontwormd en dat ging weer prima, niemand vindt het meer vies en daarna gaan ze vrolijk verder met spelen. En spelen gaat natuurlijk ook geweldig met dit heerlijke weer, het is niet te warm voor de pupjes maar precies zo dat het super voor ze is om lekker buiten te zijn. Vanmorgen had ik ze ook nog een keer “geplaagd” met het alarmpistool en nu van behoorlijk dichtbij maar alle pupjes hebben daar geen moeite mee. Ik ga nog 2 daagjes van ze verder genieten en dan gaan ze op vrijdag en zaterdag allemaal het huis verlaten, het zal behoorlijk stil zijn zonder het 9-tal maar er lopen hier nog 6 hele lieve Flatcoats rond die dan weer op mijn volledige aandacht kunnen rekenen.

  • 31 Maart 2014

Vandaag zijn de pupjes 7 weken oud. Eigenlijk zouden we zaterdag een autoritje met ze gaan maken maar door de drukte hebben we dit zondag gedaan. Bijna alle hondjes vonden het prima in de auto, sommigen gaven af en toe een klein piepje maar verder vonden ze het allemaal wel best. Gisteren zijn Gretie (From Olymphus Sparta) en Monica (Coolmens Labradors) hier geweest om samen met mij de pupjes op hun uiterlijk te beoordelen. Zij waren net zoals ik zeer tevreden over het nest, hieronder de standfoto’s van gisteren

De reutjes: van links naar rechts, blauw, bruin, oranje en grijs, door op de foto te klikken zie je de pupjes in het juiste formaat

Reutje blauw Reutje bruin Reutje oranje Reutje grijs

De teefjes: van links naar rechts, f.roze, geel, l.roze, lila en rood

Teefje f.roze Teefje geel  Teefje l.roze  Teefje lila  Teefje rood

  • 28 Maart 2014

Alles gaat prima, de kleintjes ravotten veel buiten en verkennen van alles en nog wat. Ze hebben inmiddels ook kennis gemaakt met het alarmpistool, pannendeksels, verschillende soorten muziek en noem maar op, ze vinden het allemaal best en zijn niet onder de indruk. Morgen staat een autoritje op het programma en zondag mogen ze allemaal mooi op de tafel staan en gaan ze op hun uiterlijk beoordeeld worden. Foto’s hiervan zullen volgen.

  • 25 Maart 2014

Als de pupjes 6 weken oud zijn dan maken we altijd foto’s van de hoofdjes van de pupjes, Romy heeft ze vanmiddag allemaal gefotografeerd.

Reutje oranje 6 wkn Reutje blauw Reutje grijs Reutje bruin

V.l.n.r reutje oranje, blauw, grijs en bruin

Teefje f.roze-1

Teefje f.roze

Teefje lila Teejfe geel Teefje rood

V.l.n.r. teefje lila, geel en rood

Teefje l.rozeTeefje l.roze

  • 24 Maart 2014

De pupjes zijn vandaag 6 weken oud. Het idee dat ze over 2 weken hier allemaal het huis verlaten hebben, staat me nog helemaal niet aan. De toekomstige baasjes kijken natuurlijk enorm uit naar de komst van hun dametje of heertje maar ik zal het leuke 9-tal wel erg missen. Het zijn ontzettende leuke, ondernemende pupjes die met elkaar maar ook met ons veel lol beleven. Afgelopen vrijdag zijn ze weer ontwormd en wederom had niemand er last van, dus prima verlopen. Wat minder voor mezelf verliep, was dat vrijdagavond mijn wasmachine het begaf en ik kan zeggen dat dat met een groot gezin, 6 volwassen Flatcoats en 9 pupjes niet echt handig is. Gelukkig wonen mijn ouders om de hoek en heb ik daar in ieder geval alle was van de puppies kunnen brengen maar vandaag is de nieuwe gearriveerd dus dat is weer helemaal in orde. Vandaag was ook de dag dat de dierenarts hier kwam voor de pupjes en de volwassen Flatcoats en zowel jong als oud zijn helemaal goedgekeurd. De pupjes stonden bijna allemaal vrolijk kwispelend op tafel ook toen ze de 1e inenting kregen en niemand gaf een kik. Verder zijn ze helemaal verzot op buiten spelen, ze hebben een enorm gevoel voor tuinieren; grassprietjes worden uitgetrokken, blaadjes worden bestudeerd en tenslotte zijn ze ook zeer goed in kuiltjes graven.

IMG_1704 IMG_1713 IMG_1721

  • 20 Maart 2014

Vandaag om 13.30 uur was de Chipper van de Raad van Beheer er om de pupjes allemaal van hun chip te voorzien. Het 9-tal heeft zich dapper gedragen, 8 lieten er een klein piepje horen en 1 heel dapper teefje (geel) was gewoon helemaal stil. Na afloop zijn ze lekker buiten gaan eten en hebben nog een uur gespeeld waarna ze allemaal binnen weer tevreden gingen slapen. Morgen worden ze voor de 3e keer ontwormd en deze keer is het maar 1 dag. Hier zijn dan de stamboomnamen bij ieder pupje en daaronder staan ook nog een paar foto’s van afgelopen dinsdag door Maria Huijs genomen

De reutjes:

Reutje bruin          Skyfall from Destiny’s Child

Reutje oranje        Catching Fire  from Destiny’s Child

Reutje grijs           Purple Rain from Destiny’s Child

Reutje blauw        The A-Team from Destiny’s Child

De teefjes:

Teefje rood           The Lucky One from Destiny’s Child

Teefje l.roze        She’s the Man from Destiny’s Child

Teefje lila             Angel Heart from Destiny’s Child

Teefje geel            Blue Lagoon from Destiny’s Child

Teefje f.roze         Pretty Woman from Destiny’s Child

IMG_2187 IMG_2199

  • 18 Maart 2014

 

De pupjes zijn 5 weken oud en alles gaat helemaal naar wens. Wat jammer is, is dat het weer sinds zaterdag niet echt lekker meer is en de kleintjes niet meer buiten geweest zijn. Gelukkig wordt het donderdag wel lekker weer en kunnen ze dan weer buiten de boel verder verkennen. Binnen vermaken ze zich ook prima, ze worden ook getrakteerd op allerlei geluiden, ook als ze slapen, en dat vinden ze eigenlijk allemaal wel best. Beyoncé slaapt ’s nachts nog steeds in de puppyren bij haar kindertjes, ze is echt op en top moeder, wat ze nu ook doet en dat heeft ze nog nooit bij haar voorgaande 2 nestjes gedaan: een pupje corrigeren maar dat doet ze nu dus wel, en dat is ook prima want daar leren de kleintjes van. Je zou wel gek zijn om je als moeder keihard aan je staart te laten trekken alsof je touwtje aan het trekken bent. As. donderdag als de chipper geweest is, zal ik hier de stamboomnamen van de pupjes bekend maken.