16 April 2018

Dag 61 van de dracht. Vanmorgen was de temperatuur nog normaal bij Naïma maar verder was het heel duidelijk dat er toch een aantal dingen anders waren: Naïma wilde niet eten, Naïma had geen zin om te wandelen, ze is wat onrustig en er wordt goed gegraven en gehijgd. En ze moest rond 10.00 uur ook nog wat gal spugen. Het is duidelijk dat de aanloop naar de daadwerkelijke bevalling in gang is gezet. We zullen nu moeten afwachten hoe lang ze er de tijd voor gaat nemen. Beyoncé deed het altijd binnen een paar uur en Escada deed er makkelijk 1,5 dag over voordat de pups daadwerkelijk geboren werden. Ben heel benieuwd wat Naïma gaat doen. Wordt vervolgd……………

14.00 Uur. Ruim 1 uur geleden heb ik de temperatuur gecontroleerd en deze was gedaald naar 36.6, wat betekent dat de ontsluitingsfase begonnen is, dit kan wel 12-24 uur duren. Xander en ik zijn thuis bij haar en de andere honden blijven ook steeds op een bepaalde afstand bij haar in de buurt zodat ze haar goed in de gaten kunnen houden, mooi is dat om te zien.

20.00 Uur. We zijn al weer een aantal uurtjes verder en de situatie is nog ongewijzigd. Tussendoor slaapt Naïma nog wat en verder is het graven en hijgen. Laura komt om 22.30 uur en dan gaan we de wacht houden bij Naïma. Het zal een lange nacht worden.

Comments


Here's your chance to leave a comment!