1 Maart 2021

De pupjes zijn 3 weken en 3 dagen oud en sinds gisteren zitten ze niet meer in de woonkamer maar in onze woonkeuken, nog steeds in de vertrouwde werpkist maar met de puppyren eromheen. Ze kunnen zo langzaam aan hun nieuwe verblijf wennen. Ze merken echt wel dat er iets anders is want normaal hoor ik ze eigenlijk niet vaak ’s nachts maar afgelopen nacht waren er een paar rond 2.30 uur die aan het huilen waren als een wolfje. Ivy’s aanwezigheid was nog niet voldoende dus toen ben ik me er maar mee gaan bemoeien en rond 3.3o uur sliep alles weer. Ze hebben zaterdagavond hun laatste sondevoeding gehad en krijgen nu ook 5x per dag eten van mij maar dan 2x pap en 3x de gewelde starterbrokjes. De brokjes van Monge zijn duidelijk favoriet, sommigen halen echt hun neusje op voor de pap. Zo lang ze goed groeien, is dat niet erg. Ik weeg ze totdat ze 4 weken oud zijn 2x per dag daarna totdat ze hier weggaan 1x per dag, zo houd ik alles netjes bij hoeveel iedereen aankomt. Gelukkig was Kyra er gister zodat de pupjes weer een nagelknipbeurtje konden krijgen en weer een heel aantal een nieuw bandje. Ik heb ook al bericht van de Raad van Beheer, donderdag 11 maart worden de pupjes gechipt en wordt hun DNA afgenomen, dan heeft ook ieder hondje zijn of haar eigen stamboomnaam.

Het zijn nou echt hondjes, wat een verschil met 3 weken geleden, ook Harvey van 9 mnd is helemaal bezeten van de puppies, op deze foto zaten ze nog in de woonkamer en dan kwam hij regelmatig een kijkje nemen, nu vindt hij het geweldig dat ze in de keuken zitten want dan kan hij alles in de gaten houden.

 

Goede eetmanieren gaan niet vanzelf, eerst leer ik ze 1 voor 1 netjes uit een bakje te eten en dat is een tijdrovend klusje maar het werpt zijn vruchten af, sinds gisteren kunnen ze al met 3 of 4 tegelijk netjes eten en dat scheelt wel wat in tijd, rechts de voorbereiding van de ontbijtclub, in de ochtend knorren de maagjes dus dan gaan 13 gevulde bakjes tegelijk in de werpkist en kunnen ze met z’n allen lekker smikkelen

Comments


Here's your chance to leave a comment!